
[Review] Acer ConceptD 7
Laptopurile au evoluat extrem de mult in ultimii ani si ne-au aratat pot deveni din ce in ce mai performante, mai frumoase si pot sa includa o multime de caracteristici pe care un desktop le are. De la aceasta regula pot spune ca nu face rabat nici ConceptD 7, as putea spuna ca dimpotriva chiar ridica stacheta pentru ceilalti producatori din industrie impresionand in special prin ecranul de inalta calitate validat PANTONE fiind ideal pentru orice creator de continut
Specificații Acer ConceptD 7
- Dimensiuni: 17.90 x 358.5 x 255 mm;
- Greutate: 2.1 kg;
- Sistem de operare: Windows 10 Pro
- Ecran: IPS de 15.6 inch, rezolutie 3840 x 2160 pixeli
- Memorie RAM: 16GB DDR4 SDRAM;
- Placa video: Nvidia GeForce RTX 2080 SUPER, 8GB, GDDR6;
- Procesor: Intel Core i7-10875H de tip octa-core, 2.30 GHz;
- Stocare: 1TB SSD;
- Conectivitate: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, 1 x RJ45, 1x USB Type-C, 1x HDMI;
Design și Display
ConceptD 7, la fel ca ConceptD 3 Ezel(vezi review) este un laptop care impresioneaza in principal prin design, imprumutand destul de multe elemente din cazul laptopurilor de gaming precum Nitro 5(vezi review) de exemplu, dar avand totodata si o multime de elemente proprii. Si cand ma refer ca imprumuta elemente ma refer in principal la cum sunt taiate muchiile, marginile si la sistemul inteligent de racire al componentelor interne.
In ciuda faptului ca este realizat dintr-un aliaj de magneziu-aluminiu, ConceptD 7 ramane un laptop destul de greu la cele 2.1 kilograme, nefiind chiar atat de portabil la cum spune Acer. Imi place extrem de faptul ca vine in varianta de culoare alb, fiind un element definitoriu fata de toate laptopurile de pe piata, care sunt de obicei in culorile albastru, negru sau gri. Asa cum am spus si mai sus, sistem de racire este unul mai mult decat genial ce aspira aer rece prin partea de sus si prin partea de jos si il da afara pe cel cald prin spate si prin partile laterale. Practic, nu va fi nicio problema majora daca vei lucra pe laptop direct de pe canapea si il vei tine pe picioare.
Tastatura este mare, bine profilata ca inaltime, iar spatierea dintre taste este ideala, facand tastarea extrem de comoda. Ce mi s-a parut frustrant totusi este ca butoanele de shift, mai ales cel din dreapta este destul de mic ca dimensiune si de multe ori am avut tendinta de a nu a apasa pe el, ci dimpotriva pe butonul de „sageata sus”. Spre surprinderea mea, touchpad-ul mi s-a parut destul de mic ca dimensiune, dar chiar si asa poate tine locul mouseului in cazuri extreme fara nicio problema.
O caracteristică distinctivă a notebook-urilor ConceptD 7 este afișajul 4K validat PANTONE UHD de 15,6 inci (3840 x 2160) care oferă o gamă largă de culori și care acoperă 100% din spațiul de culoare Adobe RGB și acuratețe Delta E<2 pentru o precizie remarcabilă a culorilor. Mi-as dori ca genul acesta de ecran sa fie regasit pe toate laptopurile din piata si asta datorita calitatii superioare. Pe langa programul Photoshop pot spune ca am folosit laptopul ConceptD 7 si pentru putin entertainment precum Netflix, calitatea video fiind una sublima din orice unghi din care te-ai uita.
Conectivitate și Sunet
Ce este de remarcat in cazul lui ConceptD 7 ar fi faptul ca vine echipat cu standardul Wifi ax, fiind de 3 ori mai rapid decat standardul 802.11 ac 2×2 80 MHz (867 MBps), oferind o latenta redusa, factor critic pentru streaming sau conferințe video in cazul in care vei folosi laptopuri la astfel de lucruri. De asemenea, laptopul vine echipat cu un port HDMI, doua porturi jack pentru microfon si casti si cu trei porturi USB 3.1 Gen 2 ce permit viteze pana la 10 GBps, in timp ce portul USB Type-C cu tehnologia Thunderbolt 3 ofera incarcari si viteze de transfer de pana la 40 GBps.
Sunetul este tunat DTS X: Ultra Audio si chiar daca nu impresioneaza extrem de tare prin intensitate si bass, ofera calitate atat pe joase, medii cat si pe inalte.
Performanță si Baterie
1TB stocare SSD, procesor Intel Core i7-10875H, placa grafica Nvidia GeForce RTX 2080 Super, 16GB memorie RAM, tot acest ansamblu cu care vine echipat Acer ConceptD 7 se traduce intr-o performanta mai mult decat decat buna mai ales in programe tip AutoCAD, Adobe Photoshop sau chiar Adobe Premiere Pro.
Acer ConceptD 7 vine echipat cu o baterie cu 4 celule, ce ofera o autonomie de mai bine 2-3 ore de utilizare intensiva. Pe de alta parte, o incarcare completa cu ajutorul incarcatorului din pachet de 230W se va realiza in mai bine de doua ore in condtiile in care folosesti totodata si laptopul.
Concluzie
Asa cum am spus si in cazul lui Acer ConceptD 3 Ezel, asa o voi spune si in cazul acestui laptop, ConceptD 7 nu este pentru oricine, este pentru arhitecti, pentru designeri si pentru creatorii de continut, iar pretul de 13.499 LEI pot spune ca justifica tot acest ansamblu.