Device-uriPC/LAPTOPReview-uriTehnologie

[Review] Acer Nitro 5

Acer are in dotare o multime de laptopuri dedicate diverselor domenii, de la cele pentru educatie, business, creatori pana la cele dedicate pasionatilor de gaming. Iar in cazul celor de gaming avem doua game si anume Nitro si respectiv Predator, Nitro reprezentand practic varianta mai de buget a celor de la Acer.

Acer Nitro 5 este unul dintre cele mai recente laptopuri testate, ce se remarca prin design-ul specific laptopurilor de gaming, prin ecranul de 144 Hz si configuratia interna cu Intel Core i7 de generatia a 10-a alaturi de placa video RTX 2060.

Specificații

  • Display: IPS LCD de 15.6 inch, rezolutie FULL HD, 144 Hz, 3ms;
  • RAM: 16GB DDR4;
  • Procesor: Intel Core i7-10750H;
  • Placa video: Nvidia GeForce RTX 2060, 6144 MB GDDR6;
  • Stocare: 512GB SSD;
  • Greutate: 2.3 kg;
  • Dimensiuni: 363.4 x 23.9 x 255 mm;
  • Conectivitate: WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.0, 1 x HDMI, 1 x RJ-45, 1 x Audio Out/Microfon, 1 x USB 3.2 Type A Gen 2, 2 x USB 3.2 Type A Gen 1, 1 x USB 3.2 Type C Gen 2;

Design și Display

Acer Nitro 5 este un laptop destul de solid, al carui design incearca sa satisfaca dorintele oricarui gamer de pretutindeni. Nu este realizat din materiale premium, ci in mare parte din plastic, iar acel lucru se va simti in principal la greutate, care este de 2.3 kilograme. Imi plac acele accente rosii, din spatele laptop-ului de pe langa portul de incarcare si din jurul touchpad-ului.

Touchpad-ul are o dimensiune standard, nu este nici prea mare si nici prea mic si vine cu functiile clasice. Toturi nu am inteles vreodata de ce pe laptopurile de gaming exista touchpad, in conditiile in care mereu vei folosi un astfel de laptop cu un mouse, mai ales cand te vei juca. In ceea ce priveste tastatura, aceasta este una completa si vine cu butoane mari si bine spatiate, astfel ca nu vei avea probleme in ceea ce priveste tastarea. De asemenea, aceasta este iluminata RGB, iar configurarea culorilor poate fi realizata pe patru zone ale acesteia.

Display-ul este unul de tipul IPS LCD, ce are o dimensiune de 15.6 inch si o rezolutie FULL HD. Dar poate cel mai interesant feature al acestui ecran ar fi rata de refresh de 144 Hz, care va genera un boost de performanta mai ales in jocuri de tip first person shooter.

Conectivitate

In ceea ce priveste conectivitatea, Acer Nitro 5 vine echipat pe partea stanga cu un port RJ-45 pentru internet, doua porturi USB Type-A, plus jack-ul de casti + microfon, iar pe partea dreapta regasim un port USB Type-C, alaturi de unul type-A si de unul tip HDMI. Am apreciat foarte mult ca incarcarea laptopului se realizeaza prin spatele acestuia, astfel ca nu vei avea probleme in a te agata de cablu.

Vezi si review la Acer Predator Triton 500

Performanță si Baterie

Vorbim despre un laptop de gaming, deci practic avem in interior un hardware de gaming, alcatuit dintr-un procesor de generatia a 10-a Intel Core i7-10750H, o placa video Nvidia GeForce RTX 2060, 16GB memorie RAM si 512GB. Toata aceasta configuratie se traduce intr-o performanta mai mult decat buna in jocuri de tip next-gen. Am apreciat foarte mult sistemul de racire Acer CoolBoost bazat pe doua ventilatoare, ce are o evacuare cvadrupla, astfel ca laptopul va sta mereu in parametrii normali, neavand parte de incalziri excesive.

Bateria lui Acer Nitro 5 este formata din patru celule si are o capacitate de 3650 mAh. Acer garanteaza o autonomie de circa 8 ore, dar din testele pe care le-am facut as putea spune ca autonomia este undeva la 4-5 ore in conditiile in care faci un mix intre gaming + normal stuff(browsing, netflix etc.).

Concluzii

Acer Nitro 5 este un laptop bine construit, ce vine intr-o configuratie mai mult decat buna, capabila sa faca fata jocurilor din urmatorii 2-3 ani lejer. Poate singurul dezavantaj il constituie stocarea de 512GB, care pentru un laptop de gaming mi se pare a fi o idee cam mica.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: