Acer
DistractieJocuriPC/LAPTOPReview-uri

Acer Predator Helios Neo: un prădător cu personalitate

Avem astăzi în teste o versiune foarte interesantă a unui laptop Acer din seria Predator, respectiv un update semnificativ într-o serie de renume. Predator Helios Neo pe numele său complet, vine echipat cu ultima generație de procesoare Intel și NVIDIA, și este pe deplin hotărât să nu treacă neobservat din nici un punct de vedere!

Specificații:

  • Model: Predator Helios Neo 16, Obsidian Black
  • Sistem de operare: Windows 11
  • Procesor: Intel i7-13700HX
  • Ecran: 16″ WQXGA IPS SlimBezel, 165 Hz
  • Placă video: Nvidia GeForce RTX 4060, 8GB DDR6
  • Memorie: 16GB, DDR5
  • Stocare: 512GB SSD NVMe
  • Baterie: 90Wh
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 AX, RealTek Semiconductor/Killer E2600 Gigabit Ethernet Controller, Bluetooth 5, 2X USB 3.2 Gen2, 1X USB 3.2 Gen1, 2X Thunderbolt™ 4, HDMI 2.1
  • Altele: Kensington Lock

Ca de obicei, prima impresie începe cu studierea pachetului. Ambalajul este cel obișnuit pentru seria Predator, foarte solid și protejând perfect laptopul. Odată deschisă cutia, găsim și primul semn bun, dat de alimentatorul extrem de robust, greu, cu o putere de 330W și cu cabluri de o calitate excelentă.

Unitatea propriu-zisă are un aspect foarte reușit. Cu un design îmbunătățit, o tastatură și iluminare revizuite, Predator Helios Neo este o apariție de impact. Linia generală este una la obiect, fără clișee superficiale, serioasă exact atât cât trebuie, fără să cadă în extrema platitudinii. Unghiurile sunt drepte și trasate hotărât, cu un contrast binevenit de culoare și formă în zona prizelor posterioare de aer. Suprafața superioară a laptopului este acoperită cu o textură foarte mată și fină. Baza laptopului este susținută de piciorușe cauciucate foarte aderente.
Constructiv, totul e fără reproș, un laptop foarte bine proiectat și executat. Ca bonus, Helios Neo mi s-a parut sensibil mai ușor decât laptopurile similare din generația anterioară, un plus pentru cine dorește să beneficieze de aspectul său mobil. Un alt detaliu excelent de funcționalitate pe mai multe planuri este baza laptopului extinsă în spatele ecranului, care asigură atât o ventilație foarte bună, dar și un suport foarte bun de prindere atunci când ținem laptopul în mână.

Tastatura este foarte bună, ceea ce nu e o surpriză pentru un laptop Predator. Iluminarea Pulsar e splendidă, cu tastele redesenate pentru a scoate maximum din LED-urile foarte puternice și intens colorate. Un alt update îl reprezintă textura nouă a tastaturii, mat-satinată, foarte plăcută la atingere. Tasta Turbo este luminată foarte frumos cu un led care își schimbă culoarea în funcție de profilul de performanță ales, și putem configura această tastă fie pentru activarea modului turbo, fie pentru ciclarea prin modurile de performanță ale laptopului. Avem la dispoziție patru trepte de luminozitate și patru zone de culoare configurabile individual sau în diverse setări statice sau dinamice pentru un adevărat spectacol de culoare.

 

Dimensiunea tastaturii este full-size, deci beneficiem și de tastatura numerică. Tastele oferă un feedback foarte precis și o utilizare foarte plăcută indiferent de durata de utilizare. Nici touchpad-ul multitouch nu face excepție, cu o suprafață amplă, control excelent al cursorului și acționare foarte precisă. Ca de obicei la seria Predator, prin intermediul unei taste dedicate avem acces instantaneu la software-ul dedicat de monitorizare și control PredatorSense.

Sunetul este cel clasic pentru laptopurile moderne cu difuzoarele amplasate pe partea inferioară a laptopului. Calitatea sonoră este foarte bună cu o spațialitate reușită susținută și de tehnologia DTS:X suportată, dar cu eterna problemă a volumului insuficient în difuzoare. Pe de altă parte, putem instala o pereche de căști prin jack-ul existent, situație în care problema se va remedia complet.

Ecranul este un IPS mat superb de 16″ și rezoluție WQXGA (2560 X 1600), și grație frecvenței ridicate și calității imaginii arată pur și simplu ca o pagină fizică de revistă sau album de artă. Cu toate că balamelele sunt extrem de robuste, putem deschide ecranul cu o singură mână fără probleme și fără să flexeze nimic. Rama extrem de subțire și elegantă împreună cu soliditatea execuției produc impresia foarte clară a unui laptop ultramodern de top. În partea superioară vom găsi ca de obicei camera web, cu o calitate bună a imaginii.

Pus la treabă, lucrurile au stat excelent. Predator Neo a defilat fără efort prin tot ce i-am pus în față. Un aspect care m-a impresionat foarte plăcut a fost zgomotul foarte redus al ventilatoarelor, inexistent în utilizarea normală, și foarte acceptabil chiar și la efort maxim al procesoarelor. În timpul testelor nu am detectat consumuri mai mari de 100W la nivelul plăcii video, totuși generația 40 de NVIDIA GeForce RTX s-a descurcat excelent, de multe ori chiar și fără să fie nevoie de activarea modurilor de performanță superioară.

 

Conectivitatea este cea obișnuită pentru seria Predator, adică excelentă. Mulțumită paletei foarte complete de porturi existente, poți utiliza laptopul fără grijă în orice scenariu de utilizare, inclusiv în cele de business. Și wireless performanța a fost la înălțime în timpul testelor, cu viteze foarte bune inclusiv în condiții de semnal slab.

Și autonomia este îmbunătățită, cu peste trei ore și jumătate obținute în utilizarea pe baterie pentru sarcini standard, cu wireless-ul pornit și clipuri Youtube rulând permanent în background. Pentru echiparea laptopului și pentru rezoluția și frecvența ecranului, este un rezultat foarte bun.

Rezultatele benchmark-urilor:

  • Cinebench R23: CPU Multi Core: 21888, Single Core: 1816
  • 3D Mark:
    Fire Strike Score: 24969
    Time Spy Score: 10987
  • Unigine Heaven Benchmark 4.0: 3029
  • Geekbench 5: 1790 Single-Core Score, 15824 Multi-Core Score, 102926 CUDA Score, 101369 OpenCL Score, 64360 Vulkan Score
  • PerformanceTest 10.2: 9274.4 (CPU Mark 36065.3, 2D Graphics Mark 1190.6, 3D Graphics Mark 22098.7, Memory Mark 3251.5, Disk Mark 49893.6)
  • Red Dead Redemption 2: 50-55 FPS, rezoluție nativă, DX12, preset favor quality
  • Ride 4: 105-130 FPS, rezoluție nativă, setare de calitate Ultra

Ca notă de final, mi-au plăcut multe aspecte la Acer Predator Helios Neo. Un laptop performant de ultimă generație, care a evoluat foarte bine în timpul testelor, fără nici o surpriză neplăcută. În plus, cu toate că în mod uzual o nouă generație de laptopuri aduce doar incrementări lejere, respectiv cele inerente noilor de tehnologii de CPU și GPU, Predator Helios Neo oferă ceva foarte important: o evoluție a liniei intr-o direcție foarte bună sub toate aspectele. Greutatea redusă, construcția foarte robustă și ergonomică, echiparea excelentă, și nu în ultimul rând noua estetică foarte reușită în tandem cu iluminarea, îl transformă atât într-un obiect cu care îți face permanent plăcere să lucrezi, cât și într-o unealtă pe care te poți baza indiferent de necesarul de procesare.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: