Acer
Device-uriPC/LAPTOPReview-uriTehnologie

[Review] Acer Swift 3

In urma cu mai bine de 2-3 ani smartphone-ul era promovat ca pe o unealta care poate sa inlocuiasca laptopul mai ales din punct de vedere al productivitatii si asta pentru ca ecranul a ajuns la dimensiuni din ce in ce mai mari. Timpul ne-a aratat totusi ca acest lucru nu a fost si nu este posibil in continuare, asta deoarece pe un ecran de 6-7 inch nu vei putea face acelasi lucruri ca pe un laptop cu un ecran de minim 13-14 inch, iar limitarile sistemelor de operare Android si iOS sunt destul de mari.

Swift 3 este unul dintre laptopurile testate in ultima vreme, ce se axeaza in special pe productivitate si respectiv pe munca mobila.

Specificații

  • Ecran: 13.5 inch, IPS LCD, rezolutie 2256 x 1504 pixeli, aspect 3:2;
  • Dimensiuni: 15.95 x 302.5 x 233.9 mm;
  • Greutate: 1.2 kg
  • Procesor: Intel Core i7-1165G7, quad-core, 2.8 GHz;
  • RAM: 16GB LPDDR4X;
  • Stocare: SSD 1TB
  • Sistem de operare: Windows 10 Pro;
  • Baterie: 56 Wh Li-ion;
  • Conectivitate: IEEE 802.11 a/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, USB Type-C, HDMI

Design și Display

Trebuie precizat inca de la inceput faptul ca Acer Swift 3 vine in doua variante de ecran si anume de 13.5 inch cu aspect 3:2 si respectiv 14 inch cu aspect 16:9. Eu am avut la review prima varianta si pot spune cu sinceritate faptul ca este o varianta super ideala pentru cei care scriu foarte mult, pentru cei care fac browsing, lucreaza mult in Word s.a.m.d. Pe de alta parte, daca esti o persoana care foloseste mai mult laptopul pentru Netflix si mai putin pentru scris poate fi aleasa cu caldura varianta cu aspect 16:9. Un alt lucru de punctat ar fi tipul ecranului, fiind unul de tip IPS LCD de tip glossy, oferind atat o luminozitate mare, culori cat se poate de vii si unghiuri de vizualizare bune.

Greutatea este una relativ ok, de 1.2 kg si este datorata in principal constructiei premium realizata dintr-un aliaj de aluminiu si magneziu. Recunosc ca mi-ar fi placut extrem de mult si o varianta black. Asa cum ne-a obisnuit Acer, tastele sunt mari si bine profilate ca inaltime, facand tastarea extrem de exacta si placuta. De asemenea, dimensiunea touchpad-ului face ca ultrabookul sa poate fi folosit si fara vreun mouse atasat.

Conectivitate

Acer Swift 3 vine echipat cu cam toate conectica de care vei avea nevoie. Astfel pe latura dreapta a lui Swift 3 gasim un port jack pentru casti/microfon alaturi de un port USB A 3.0 si un slot Kensington. Pe partea dreapta avem mufa speciala de incarcare, un port HDMI, unul tip USB A 2.0 si un USB C cu tehnologia Thunderbold 3 prin care de asemenea se poate incarca laptopul. Sincer sa fiu, daca as fi fost Acer as fi renuntat de tot la acel port de incarcare, pentru o incarcare realizata exclusiv prin USB C.

Performanță si Baterie

Multe de spus la capitolul peformanta si hardware nu prea sunt si asta pentru ca este un laptop strict construit pentru productivitate si eficienta. Faptul ca vine echipat cu un procesor de generatia a 11-a Intel Core i7, impreuna cu 16GB memorie RAM, alaturi de un SSD de 1TB, il face sa fie ideal pentru orice utilizator de programe tip business.

In ceea ce priveste acumulatorul, acesta unul de 56Wh si garanteaza ca ofera o autonomie de mai bine de 17 ore pentru o singura utilizare. Dupa testele realizate, as putea ca autonomia este undeva la 10-12 ore, dar variaza extrem de mult in functie de conditiile de utilizare, luminozitate s.a.m.d.

Concluzii

Acer Swift 3 este un ultrabook pe care il recomand cu mare caldura, mai ales in varianta 3:2, fiind ideal pentru cei care fac foarte mult remote work. Constructia este solida, iar greutatea este mai mult decat buna, neavand probleme in a-l tine in mana sau in a-l cara in ghiozdan in spate

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: