Stiri

AMD refuză RMA pentru Radeon RX 7900 XTX care a atins 110 grade C, spunând că „temperaturile sunt normale”

AMD ar fi refuzat o cerere de RMA pentru placa video Radeon RX 7900 XTX, care atingea temperaturi de până la 110C.

Au trecut câteva săptămâni de la lansarea seriei AMD Radeon RX 7900, iar majoritatea utilizatorilor primesc în sfârșit plăcile în mâini după o lungă așteptare. Cu toate acestea, au existat recent rapoarte privind temperaturile ridicate (standard și de joncțiune) pe designul MBA de referință. O astfel de problemă a fost acum raportată de un utilizator Reddit care a cumpărat versiunea de referință a plăcii, dar placa sa nu pare să funcționeze așa cum ar trebui.

Utilizatorul Redditor, u/nero1338, a postat în urmă cu câteva zile pe subredditul r/AMDHelp că placa sa grafică de referință Radeon RX 7900 XTX atinge temperaturi de 110C la joncțiune în timp ce joacă Modern Warfare II. El afirmă că ventilatoarele sale urcă până la 100% și, în ciuda reinstalării celor mai recente drivere și a setării manuale a vitezelor ventilatoarelor carcasei la 100%, nimic nu pare să fi funcționat pentru el. El a făcut o cerere de RMA direct la AMD, dar s-a lovit de o respingere.

AMD a raspuns:

Vă mulțumim pentru e-mailul dumneavoastră.

Temperaturile sunt normale, dacă există vreo problemă, vă rugăm să ne contactați din nou.

Vă mulțumim că ați contactat AMD.

Toate modelele MBA pot atinge temperaturi de 110C, ceea ce pare a fi limita maximă înainte ca placa să se reducă la o viteză de ceas mai mică și să aibă ca rezultat o performanță mai scăzută. Niciunul dintre modelele personalizate nu se confruntă cu această problemă de supraîncălzire și asta pentru că folosesc coolere adecvate cu 3 sau 3,5 sloturi și PCB-uri personalizate.

Se pare că problema este mai mare în ceea ce privește presiunea de montare, calitatea pastei termice și plăcuțele termice utilizate de plăci. Odată ce se aplică altele noi și placa este montată din nou, problemele de supraîncălzire sunt eliminate. Dar este totuși ceva ce nu ar trebui să fie trecut cu vederea de către AMD și nu ceva ce utilizatorii trebuie să rezolve singuri. Este probabil ca câteva loturi timpurii ale plăcilor grafice Radeon RX 7900 XTX și RX 7900 XT să fi fost afectate de această problemă, dar AMD ar trebui cel puțin să recunoască RMA-ul pentru acestea.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: