Ce telefoane ar putea primi actualizare la Android O/Android 8.0 Oreo

Google a anuntat ieri prima versiune a software-ului Android O, noul sistem de operare al companiei, ce este disponibila in prezent doar pentru dezvolatorii de aplicatii.

De asemenea, Google a lansat si fisierele noului sistem de operare(link), ce sunt disponibile momentat doar pentru urmatoarele device-uri Nexus si Pixel: Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P si Nexus Player.

Ce aduce nou Android O Developer Preview 1:

Limitarea aplicațiilor de fundal

Odata cu introducerea acestei functii in Android, aproape toate aplicatiile care ruleaza in fundal vor fi oprite. Astfel, performanta unui smartphone se va imbunatati, iar autonomia bateriei va creste considerabil.

Canale de notificari

Panoul de notificari primeste in Android o noua schimbare, prin care dezvoltatorii vor putea definii categorii pentru continutul notificarilor. Astfel, utilizatorii vor avea un control sporit asupra tipurilor de notificari dintr-o anumita aplicatie.

Mod Picture-in-Picture

Prin introducerea acestei functii, utilizatorii noului sistem de operare vor avea posibiltatea, de exemplu, sa se uite la un videoclip in timp ce fac orice alt lucru pe telefon.

Alte lucruri pe care le mai aduce Android O Developer Preview 1

Android O primeste, de asemenea, font resources in XML, suport pentru iconite adaptive, o noua gama de culori pentru aplicatii, LDAC si Wi-Fi Aware(telefoanele se vor putea conecta intre ele prin Wi-Fi, chiar daca nu exista o conexiune la internet).

Android O va avea partea in total de patru Developers Preview. Developer Preview 1 va dura pana in luna mai, DP2 din luna mai pana in luna iunie, DP3 din luna iunie pana in iulie, iar DP4 va fi lansat in luna iulie. Varianta finala a sistemului de operare Google va fi lansata in cel de-al treilea trimestru.

Din pacate, device-urile Nexus 6 si Nexus 9, lansate oficial in anul 2013, vor ramane blocate la versiunea Android 7 Nougat.

EDIT: O lista cu telefoanele care ar putea primi actualizare la Android 8.0 Oreo, o puteti vedea AICI