ASUS Zenbook 14 UX434FL Review Romana si Pareri

Deschid seria de review-uri la laptop-uri cu un model care mi-a fost dat de către ASUS timp de 2 săptămâni, un Zenbook 14 UX434FL, care m-a făcut încă de la prima acțiune sa zic “I want it” datorită dimensiunilor compacte, al designului elegant și feeling-ului care îți oferă. De asemenea, laptopul se mai remarca prin ScreenPad-ul care a ajuns la versiunea 2, un ecran ce în locuiește tradiționalul Pad pentru un control mult mai bun in anumite aplicații.

Pret Romania ASUS Zenbook 14 UX434FL

ASUS Zenbook 14 UX434FL poate fi gasit in Romania in oferta PCGarage.ro la un pret de 4.599 LEI(link achizitie).

Specificații

  • Display IPS de 14 inch FULL HD, aspect 16:9, raport ecran-carcasa de 92%;
  • 8GB memorie RAM LPDDR3 2133MHz;
  • Placa video NVIDIA GeForce MX250 , cu 2GB GDDR5 VRAM;
  • Stocare de tip SSD Samsung de 512GB;
  • Wi-Fi 5(802.11 ac) si Blueooth 5.0;
  • Baterie cu 3 celule de 50 Wh;
  • Greutate: 1.33 kg;
  • Dimensiuni: 319 x 199.5 x 17.5 ~18.2 mm;
  • Porturi: 1x Type-C USB 3.1 (Gen 2), 1x Type-A USB 3.1 (Gen 2), 1x Type-A USB2.0, 1x HDMI, 1x micro SD card si 1x audio jack combo;

Design și Display

Încă de când îl vei scoate din cutie îți vei da seama de faptul că ai parte de un laptop premium, realizat in mare parte din aluminiu foarte bine prelucrat. După ce vei ridica capacul, vei descoperi o tastatură iluminata și un ecran glossy, demumit de către ASUS, Nanoedge, ce ocupă aproximativ 92% din suprafața frontală.

Rămânând la capitolul ecran, acesta este touchscreen și oferă o luminozitate puternică, unghiuri de vizualizare mari și culori de care te vei îndrăgosti. Deranjant poate este faptul ca nivelul de înclinare al ecranului este limitat la un unghi de 145 de grade datorita balamalei, eu unul preferând sa ajungă pe la 180 de grade.

Tastatura are butoanele mari, spațierea dintre ele este perfectă si poate fi iluminata prin simpla apăsare a butonului F7. Un lucru care mi-ar fi plăcut ar fi fost ca butonul Fn sa fie interschimbat cu cel de ctrl pentru a avea putea apasă mult mai ușor în combinații de genul Ctrl + C sau Ctrl + V.

ASUS Zenbook 14 UX434FL Review Romana si Pareri - Foto 11

Avem parte de un touchpad inteligent, evoluat, denumit de catre ASUS, ScreenPad 2.0. Un ecran de 5.65 inch, FULL HD, mat pentru a nu avea probleme când manevrezi cu degetul pe el si ce suportă gesturi inteligente efectuate cu pana la patru degete. Pe lângă aceste gesturi, ni se permite sa comutam diverse aplicații pe acesta, sa setam diverse taste de acces rapid pentru anumite aplicații, sa scriem de mana etc.

ASUS Zenbook 14 UX434FL Review Romana si Pareri - Foto 9

Conectivitate și Sunet

In ceea ce priveste conectivitatea fizica a lui ASUS Zenbook 14, regasim un port USB 2.0 Type-A, unul USB 3.1 Type-C, unul USB 3.1 Type-A, un port HDMI, un lăcaș pentru micro SD Card si un jack combo de 3.5mm. Ce nu găsim însa este portul ethernet, astfel ca ASUS oferă în pachet un adaptor de la USB la ethernet.

Stam foarte bine și pe partea de sunet, având parte de difuzoare tunate Harman Kardon, ce oferă un sunet puternic, fără distorsiuni și cu un bass reglat corect.

Performanță și baterie

Eu la review am avut Zenbook 14 UX434FL in varianta cu procesor Intel Core i5-8265U, 8GB memorie RAM si 512GB memorie interna, o configurație buna care nu iți va pune probleme în diversele activități de zi cu zi.

Din punctul meu de vedere este un laptop ideal pentru cei care urmăresc sa aibă parte de productivitate si de un pic de entertainment(vizualizat filme, seriale, videoclipuri de pe Youtube etc.). M-am jucat si Rocket League, iar performanta a fost super buna, avand constant 60 fps.

Eu unul am folosit laptopul strict pentru scris articole pe blog, vizualizat diverse videoclipuri pe YouTube și navigat pe internet, iar autonomia obținută a fost de circa 6-7 ore cu luminozitatea data la 50%. De asemenea, daca ar fi sa vorbim despre incarcare aceasta este una clasica, nu quick charge, realizandu-se in circa 2 ore prin intermediul portului special. Mi-ar fi placut suport pentru incarcare prin USB Type-C, dar cine stie, poate pe generatia viitoare vom primi suport.

Concluzie

ASUS Zenbook 14 UX434FL este laptopul definit de trei lucruri: productivitate, stil și inovație. Un laptop care te va uimi prin cat de compact este, prin design-ul premium, ecranul de buna calitate si performanta pe care o oferă. Poate singurul dezavantaj al acestui laptop il reprezinta ecranul, care are un unghi de înclinare de doar 145 de grade.

ASUS Zenbook 14 UX434FL Review Romana si Pareri - Foto 7