Camera Auto DVR Mio MiVue 698 Dual
Camera Auto DVR Mio MiVue 698 Dual

Camerele auto devin din ce in ce mai populare, asta si din perspectiva faptului ca putem avea o dovada daca avem un eveniment nefericit in trafic. Ma gandesc mult si eu sa achizitionez una, asta si datorita faptului ca Bucurestiul este o jungla.  Chiar daca nu sunt recunoscute oficial de catre politie, sunt o proba foarte buna in instanta. Am testat in ultimele doua saptamani camera auto DVR Mio MiVue 698 Dual, prilej prin care imi pot exprima o parere despre aceasta.

Puncte PRO

  • unghi larg de vizualizare;
  • constructie solida;
  • accesorii de buna calitate;
  • multe functii utile in trafic;

Puncte Contra

  • imaginile sunt lipsite de detalii;
  • pret destul de mare;

Ambalaj, Accesorii si Montare

In pachet gasim camera principala, sistemul de prindere prin ventuza pentru aceasta, camera secundara(pentru luneta), un cablu pentru conectarea celor doua camere, un cablu de alimentare pentru priza masinii si un manual cu intructiuni.

Camera principala se ataseaza pe parbriz cu ajutorul unui ventuze, iar cea secundara se ataseaza pe simpla lipire pe luneta. As fi preferat un alt mod de fixare al camerei de pe spate, tot cu o ventuza, dar cu una de dimensiuni mai mici(si camera secundara este detasabila). Conectarea celor doua camere, se realizeaza printr-un cablu generos de cativa metri. Camera va trebui sa fie conectata mereu la priza masinii, pentru ca altfel nu va inregistra.

Design si Conectivitate

Camera principala are o constructie solida si vine cu un design destul de simplist. Pe partea frontala regasim display-ul de 2.7 inch, non-touchscreen, un buton de inregistrare imediata si un mini LED. Cand LED-ul este verde, inseamna ca dispozitivul se incarca, iar daca palpaie si culoarea galbena inseamna ca totodata si inregistreaza. Pe partea dreapta avem patru butoane, prin care putem naviga prin meniul camerei, iar pe partea stanga butonul de power. In partea de jos gasim slotul pentru micro SD Card, care suporta carduri cu o capacitate de pana la 128GB. Daca se intampla sa ocupam toata memoria cardului, automat dispozitivul va incepe sa stearga din filmarile vechi si sa le inlocuiasca cu cele noi.

Filmare si Functii

Camera frontala filmeaza de pana la o rezolutie de 2304 x 1296 pixeli(Extreme HD) cu 30 fps-uri si are o deschidere f/1.8, iar camera din spate filmeaza de pana la o rezolutie de 1920×1080 pixeli(FULL HD) tot cu 30 fps-uri si are o deschidere f/2.0. Filmarile nu sunt nici dezamagitoare, dar nici spectaculoare. Ma asteptam ca imaginile captate sa fie mult mai bogate in detalii, iar contrastul culorilor sa fie mult mai bun. Apreciez insa unghiul larg de captare, care este de 150 de grade, atat pe fata cat si pe spate.

Camera principala dispune de GPS si de un G-Sensor pe trei axe, ce inregistreaza viteza, directia, altitudinea, longitudinea si latitudinea. De asemenea, primim functii precum LDWS(prin care suntem anuntati daca parasim banda de circulatie), Alerta Oboseala, Memento faruri(sa nu uitam sa apridem farurile pe timp de noapte), Alerta radare fixe, alerta viteza, cat si un mod de parcare. Modul de parcare este functional numai in momentul in care este si conectata camera din spate. Aceasta te avertizeaza cand parchezi si daca esti prea aproape de o alta masina.

Aplicatia Mio MiVue Manager, disponibila atat pentru sitemele cu Windows 7/8/10, cat si pentru cele cu Mac ofera posibilitatea sa vezi absolut toate video-urile realizate cu acest sistem dual de camere video si sa le distribui pe Facebook si Youtube. De asemenea, ofera informatii despre deplasarea masinii intr-un sistem (X,Y,Z) si despre viteza, directie, altitudine, longitudine si latitudine.

Mio MiVue Manager
Mio MiVue Manager

Video pe timp de zi cu camera principala:

Video pe timp de zi cu camera secundara:

Video pe timp de noapte cu camera principala:

Verdict si Pret

Punctul forte al acestei dispozitiv Mio, ar fi acela ca dispune de un sistem dual de camere video, care este util pentru surprinderea oricarui eveniment neplacut atat din fata cat si din spate. De asemenea, un alt avantaj al acestei camere duale ar fi acela ca dispune de o multitudine de functii, ce sunt foarte utile in trafic. Poate fi achizitionata din oferta eMAG la pretul de 1.199 LEI.

Galerie