Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

Cum fotografiaza Samsung Galaxy S20 Ultra

Mereu am apeciat camerele de pe device-urile Galaxy S, asta pentru ca ofereau fotografii luminoase, bogate in detalii si cu un nivel de saturatie al culorilor reglat cat se poate de corect. De la aceste aspecte nu face rabat din fericire nici Samsung Galaxy S20 Ultra, ceea ce face ca device-ul sa ramana unul de top.

Reamintesc faptul ca testez Samsung Galaxy S20 Ultra prin intermediul Orange Smartphone Tester si poate fi achizitionat din ofeta operatorului la un pret standard de 6.679 LEI sau la un pret cu abonament de la 4937 LEI cu Orange Me 30(link achizitie).

Specificatii camera Samsung Galaxy S20 Ultra:

  • camera principala de 108 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.33″, 0.8µm, PDAF, OIS;
  • camera periscop de 48 MP, f/3.5, 103mm (telephoto), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS, zoom hybrid 10x;
  • camera ultrawide de 12 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1.4µm;
  • senzor de adancime de 0.3 MP, TOF 3D, f/1.0;

Din punctul meu de vedere, Samsung Galaxy S20 Ultra are doua mari probleme la acest capitol, una fiind reprezentata de aplicatia camerei si una de autofocus. In legatura cu prima problema, am observat ca exista un lag destul de maricel pe timp de luminozitate scazuta/noapte in aplicatia camerei foto. A doua problema este reprezentata de focus, datorita senzorului mare si a diafragmei f/1.8, cand vei dori sa faci fotografii de tip close-up vei observa faptul ca subiectul nu este total in focus. Aceasta problema ar fi putut fi remediata de Samsung daca nu renuntau la diafragma variabila introdusa pentru prima data pe Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S20 Ultra vine cu un senzor principal de 108MP, ce prin intermediul tehnoloigie Nanocell combina 9 pixeli intr-unul singur pentru a genera cadre cat se poate de perfecte la rezolutie de 12MP. Avem parte si de zoom, si nu de orice fel de zoom, ci de un zoom prin intermediul unei modul periscopic intalnit si pe Huawei P30 Pro, la rezolutie de 48MP ce iti permite sa realizezi un zoom optic 5x, zoom hybrid 10x si un zoom digital de pana la 100x.

De asemena, mai regasim o camera de adancime pentru realizarea de fotografii cat mai exacte cu bokeh si o camera ultra wide de 12MP perfecta pentru surprinderea a cat mai multor detalii intr-o fotografie. Fotografiile sunt mai mult decat bune din punctul meu de vedere, sunt bogate in detalii, iar diferentele dintre fotografii realizate cu diversele obiective nu prea exista. Capturile nocturne sunt si ele foarte bune, luminoase, dar parca nu la fel de bune precum cele realizate cu Huawei Mate 30 Pro sau Huawei P30 Pro.

Avem parte si de un mod Single Take, care prin intermediul inteligentei artificiale vor fi realizate diverse cadre, filmari sau GIF-uri cu toate cele 3 camere principale. Mai jos puteti regasi cateva cadre trase cu noul Samsung Galaxy S20 Ultra, de pe vremea cand nu eram izolat in casa 🙂

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: