IT, Tehnologie

Samsung si Viterous World au colaborat pentru realizarea unui studiu despre cum vad romanii tehnologia la locul de munca. La realizarea studiului s-a întregistrat un total de 5005 respondenți în Europa, aproximativ câte 500 de oameni din fiecare țară în care s-a implementant studiul. Participanții au fost persoane cu vârsta de peste 18 ani care lucrează cu normă întreagă, cu jumătate de normă sau desfășoară o activitate independentă.

Am extras din comunicatul de presa datele esentiale:

  • 65% sunt de parere ca tehnologia a avut un impact pozitiv asupra locului de munca(media UE este de 50%);
  • 69% considera că tehnologia i-a făcut mai eficienți la locul de muncă(media UE este de 55%);
  • 59% spun ca că tehnologia le-a oferit mai multă flexibilitate în ceea ce privește locul de muncă;
  • 51% dintre respondenți au spus că tehnologia i-a făcut prea accesibili pentru colegi și clienți,
  • 54% spun că au devenit disponibili pentru muncă inclusiv în afara biroului și a orelor normale de lucru (media UE: 45%);
  • 42% dintre oameni consideră că tehnologia face dificilă deconectarea de la muncă, iar 69% chiar iau măsuri pentru a se asigura că există o graniță clară între munca lor și viața personală (medie UE: 60%).

Tiparul unei săptămâni de muncă la români este următorul: 25.5 ore de lucru într-o locație fizică, 1.8 ore de navetă, 4.3 ore de lucru de la domiciliu (media UE: 1.5 ore), 0.7 ore de lucru într-o cafenea/restaurant, 1 oră de lucru într-un parc/spațiu în aer liber și 11.7 ore într-un spațiu de lucru cu alți colegi (media UE: 7.7 ore).