DJI Osmo Mobile 2 Review Romana si Pareri

Acum mai bine de un an, inainte sa fie lansat DJI Osmo Mobile 2, aveam de gand sa cumpar prima generatie, dar lucrul care m-a facut sa nu il achizitionez a fost pretul. Descoperind faptul ca a fost cam overpriced primul produs, iar pe piata mai aparusera gimball-uri asemanatoare ale altor companii chineze, DJI s-a hotarat sa lanseze Osmo Mobile 2 cu mici imbunatatiri fata de prima generatie si la jumate de pret. Timp de o saptamana m-am jucat cu DJI Osmo Mobile 2, prilej pentru care pot spune cateva cuvinte despre acesta.

Specificatii DJI Osmo Mobile 2

  • Dimensiuni: 295×113×72 mm;
  • Greutate: 485 grame;
  • baterie de 2.600 mAh
  • Compatibilitate dimensiune smartphone: 58.6 – 85 mm latime;
  • Viteza maxima de control: 120°/s;
  • Temperatura optima de functionare: 0 – 40°C;
  • Conectivitate: Bluetooth Low Energy 4.0;

Ambalaj si Accesorii

Tot ansamblul este destul de simplu, intr-o cutie realizata in totalitate din burete pentru a atenua socurile, veti gasi stabilizatorul DJI Osmo Mobile 2 si un mic cablu micro USB 2.0 pentru alimentarea acestuia.

DJI Osmo Mobile 2 Review Romana si Pareri - Foto 1

Despre DJI Osmo Mobile 2

DJI Osmo Mobile 2 vine cu un design destul de simplist, fiind realizat in totalitate dintr-un policarbonat gri si dispune in total de trei greutati din metal pentru stabilizarea telefonului. Asezarea telefonlui in suportul special se poate realiza atat pe verticala, cat si pe orizonatala in functie de cum ai vrea sa filmezi, adica landscape sau portrait. Ce nu mi-a placut in cazul acestui suport ar fi faptul ca este bazat pe arc, iar de fiecare data cand trebuie sa introduci telefonului trebuie sa tragi de capetele suportului, astfel ca de-a lungul timpului acel suport va ceda.

Aderenta este una foarte buna, in ciuda faptului ca imi transpirase foarte tare mana, nu am avut problema in a-l scapa sau aluneca din mana. Dispune de un joystick pentru controlul gimball-ului, de un slider pentru zoom in / zoom out, de un buton de power si unul de pornire si oprire a inregistrarii video. De asemenea, dispune de un port mini USB pentru incarcarea bateriei si un port USB pentru alimentarea telefonului asezat in suport. Bateria stabilizatorului se incarca in aproximativ 2 ore si ofera o autonomie de circa 7-8 ore.

DJI Osmo Mobile 2 il consider a fi un dispozitiv axat in principal pe filmare si nu pe fotografie, cadrele obtinute derulandu-se foarte smooth. De asemenea, pentru cei care doresc sa filmeze in mod portrait, au posibilitatea sa schimbe pe verticala suportul.

Aplicatie

DJI Osmo Mobile 2 se conecteaza cu orice smartphone cu Android sau iOS prin intemediul conexiunii Blueooth si prin intermediul aplicatie DJI Go. Dupa conectarea telefonului cu stabilizatorul aveti la dispozitie doua optiuni, cea de fotografiere si cea de filmare. In categoria fotografiere, pe langa fotografiile normale puteti realiza fotografii de tip panorama si expunere lunga.

Pe partea de filmare pe langa filmarea normala, pot fi realizate timelapse-uri, hyperlapse-uri si motion timelapse-uri. Dispune de tehnologia ActiveTrack, ce “urmareste” subiectul filmat, astfel ca smartphone-ul va fi intotdeauna directionat catre acesta.

Aplicatia mai permite realizare de  LIVE-uri pe Youtube, Facebook, Weibo sau pe alte retele sociale, cat si de realizare a tot felul de setari in ceea ce priveste calibrarea, zoom-ul si selectarea modului de scena(mers sau alergat).

Concluzii si Pret

Daca esti pasionat de video si ai un telefon care filmeaza 4K iti recomand cu caldura DJI Osmo Mobile 2 pentru a obtine cele mai uimitoare cadre. Poate fi gasit in oferta H2OShop.ro la un pret 699 LEI(link achizitie).

Fotografii