Companii

Este oficial: Elon Musk tocmai a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

Săptămâna trecută, Elon Musk și-a anunțat oferta de a achiziționa complet Twitter și de a o scoate de pe piața bursieră, iar inițial se părea că societatea va refuza politicos (sau nu atât de politicos). Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, se pare că s-a mai gândit puțin și astăzi a anunțat oficial că acceptă oferta lui Musk.

Acest lucru înseamnă că Twitter „a încheiat acum un acord definitiv pentru a fi achiziționată de o entitate deținută integral de Elon Musk”, potrivit comunicatului de presă al companiei. Prețul este de 54,20 dolari pe acțiune, în numerar (ceea ce înseamnă nu acțiuni în limbajul SEC, și nu bani reali, apropo). Astfel, valoarea totală a tranzacției este de aproximativ 44 de miliarde de dolari. După finalizare (care ar putea dura luni de zile din cauza tuturor controalelor de reglementare pe care le va întâlni), Twitter va deveni o companie privată și nu va mai avea acțiunile sale tranzacționate la nicio bursă de valori.

Până la urmă, acesta a fost planul inițial al lui Musk, și se pare că totul îi reușește destul de bine. Prețul pe acțiune pe care îl plătește reprezintă o primă de 38% față de prețul de închidere al acțiunilor Twitter la ultima tranzacționare a acțiunilor sale.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii”, a declarat Musk. „Vreau, de asemenea, să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi caracteristici, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii. Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și cu comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, a continuat el.

Musk a obținut 25,5 miliarde de dolari „din „finanțare de datorii și împrumuturi în marjă complet angajate” și folosește aproximativ 21 de miliarde de dolari din propriile sale acțiuni în plus pentru a finanța achiziția.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: