Device-uriTehnologie

Falcon Electronics își propune dublarea vânzărilor de drone până în 2017

Falcon Electronics, lider pe piața distribuției de drone, își propune ca până în 2017, vânzările pe acest segment să reprezinte peste 10% din cifra de afaceri, dublu față de anul trecut, când vânzările au reprezentat 5% din cifra de afaceri, respectiv circa 200.000 de euro.

Potrivit companiei, reglementările legate de înregistrarea și operarea dronelor, fie că este vorba de cele pentru divertisment sau cele pentru mediul profesional (foto, video), au afectat ritmul de creștere a pieței, clienții români devenind mai reticenți în a adopta această tehnologie care, la nivel global, se numără printre piețele cu cea mai accelerată creștere. Astfel, cei mai mari producători internaționali estimează o dublare a vânzărilor în 2016 față de 2015, ritmul de creștere fiind similar cu cel din ultimii ani de pe piața smartphone-urilor.

“Dronele vor rămâne printre tehnologiile cu rată mare de adopție, datorită faptului că oferă rezultate spectaculoase atât la nivel de divertisment, cât și de eficiență în domenii extrem de diversificate:  organizatori de evenimente, agricultură, construcții, arheologie. Evoluția ratei de adopție ar putea fi stimulată printr-o educare mai bună a consumatorilor privind beneficiile acestei tehnologii, dar și prin măsuri de simplificare a procesului de înregistrare și operare, păstrând totuși în prim plan siguranța celor implicați” declară Dan Cuțui, CEO Falcon Electronics.

Cele mai vândute modele de drone în acest moment sunt cele sub 250 de euro, profilul cumpărătorului fiind acela al bărbatului pasionat de gadgeturi și de noua tehnologie apărută pe piață, cu vârsta cupinsă între 16 și 55 de ani, venituri peste medie și care provine în special din mediul urban. Astfel, în prezent, piața este dominată de modele dedicate activităților de divertisment, însă în perioada următoare se preconizează o creștere a interesului publicului și pentru produsele profesionale.

În ceea ce privește criteriile de achiziție, clienții sunt interesați de calitatea filmării pe care o dronă o pune la dispoziție, autonomia de zbor, usurința cu care aceasta este controlată, dar și de alte funcții suplimentare, precum întoarcerea acasă, funcții pentru siguranța utilizatorului, urmărirea subiectului sau efectuarea unor trasee determinate.

’’În acest moment avem în portofoliu peste 10 modele de drone, de la primii doi producători la nivel global: Parrot și DJI. Avem în plan ca în perioada următoare să diversificăm portofoliul și să ne îndreptăm și către produsele profesionale, cu mare potențial în acest moment pe piață’’, declară     Dan Cuțui, CEO Falcon Electronics.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: