Device-uriReview-uriTehnologieWearable-uri

[Review] Huawei FreeBuds 4

Huawei a intrat destul de tare pe piata de casti wireless si nu se lasa mai prejos in acest domeniu comparativ cu Samsung, Sony sau Apple. FreeBuds 4 sunt cele mai noi casti true wireless lansate de catre Huawei, ce se remarca prin design-ul open-fit, sunetul de inalta calitate si respectiv autonomia destul de generoasa a bateriei.

Specificatii Huawei FreeBuds 4

DimensiuniPer earbud: 41.4 x 16.8 x 18.5 mm
Charging case: 58(diametru) x 21.22 mm
BateriePer earbud: 30 mAh
Charging case: 410 mAh
ConectivitateBluetooth 5.2
Driver14.3 mm
Rezistenta ala apaIPX4
SenzoriMicrofon, de detectare a purtarii

Huawei FreeBuds 4 Pret Romania

Castile wireless Huawei FreeBuds 4 pot fi gasite in ofera HuaweiStore.ro, in variantele de culoare ceramic white si silver frost, la un pret de 599 LEI(link achizitie). Daca folositi codul de reducere ASSAC10 in perioada 6-15 august, primiti reducere 10%.

Design si Sunet

Comparativ cu generatia Huawei FreeBuds 4i lansata cu mai bine de cateva luni, noua gama de casti wireless, FreeBuds 4, merge pe cam aceleasi forme, singurele diferentele fiind la nivel de material si respectiv tip de casca. In cazul de fata vorbim despre niste casti open-fit, pe care doar le asezi in ureche, oferind un nivel de confort mult mai mare. Au o forma chiar buna, astfel ca poti alerga cu ele si nu vei simti ca iti vor sarii din urechi. Carcasa este si ea de dimensiuni reduse, astfel ca o poti pune in buzunar alaturi de portofel fara sa te deranjeze.

FreeBuds 4 vine cu drivere de 14.3mm, astfel ca sunetul este clar, bogat, fara distorsiuni, dar cam lipsit de bass. Totusi, chiar daca confortul este unul chiar foarte bun, izolarea zgomotului nu este chiar foarte buna si asta din cauza faptului ca nu se introduc in ureche, ci doar se aseaza. In ceea ce priveste microfonul, am ramas placut surprins de convorbirile via Zoom, ceilalti participanti confirmand ca ma aud bine.

Conectivitate, Aplicatie si Autonomie

In primul rand trebuie sa stii ca FreeBuds 4 functioneaza perfect cu orice device Huawei, iar imperecherea dintre cele doua se realizeaza instant. Imediat dupa ce deschizi carcasa, pe telefon iti va aparea un pop-up prin care este intrebat daca doresti sau nu conectarea la casti. Pe de alta parte, daca folosesti cu totul alt smartphone, va trebui sa procedezi clasic si anume sa intri in categoria Bluetooth si sa selectezi device-ul si sa te imperechezi cu acesta.

Pe partea de aplicatie, FreeBuds 4 se foloseste de utilitarul AI Life, astfel ca prin acesta poti activa/dezactiva anumite functii precum cea de anulare a zgomotului si poti actualiza castile la cea mai recenta versiune. De asemenea, aplicatia permite customizarea touch-ului de pe casti putand printr-un simplu tap sau double-tap sa accepti/rejecti apeluri sa cresti/descresti volumul etc.

In ceea ce priveste automia, in majoritatea timpului am avut activat ANC-ul, iar autonomia a fost undeva la 2 ore, iar cu ANC-ul dezactivat autonomia s-a ridicat undeva la 4-5 ore. Totusi autonomia in ambele cazuri tine foarte de mult si de volumul la care asculti muzica, ca daca o vei face la volum maxim autonomia va ajunge sa fie mai mica, ideal fiind ca volumul la care asculti muzica, pentru a nu-ti dauna urechilor, sa fie undeva pe la 70-80%. Totodata pe langa autonomia oferita de casti, carcasa mai ofera si ea un surplus intre 10 si 20 de ore.

Poate cel mai impresionant lucru la acest capitol este incarcarea, 0-100% realizandu-se in aproximativ 30 de minute

Concluzii 

Daca esti in cautarea unor casti tip open-fit, care sa ofere un sunet clar si bogat si un confort sporit, Huawei FreeBuds 4 sunt o alegere ideala.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: