Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Huawei P40 Lite

Imediat după lansarea oficială la nivel global, am avut prilejul prin intermediul celor de la Huawei Romania sa testez unul dintre cele mai noi device-uri din portofoliul companiei, Huawei P40 lite. Primele impresii despre terminal mi le-am exprimat aici(link), articolul de față fiind unul de tip review .

In fiecare an înainte de lansarea unei noi serii P, Huawei lansează o variantă lite a telefoanelor de tip high-end, ce se dovedește a fi un adevărat best buy. P40 Lite nu face excepție de la această regulă, astfel că la cei 1299 lei pe care ii investești în acest telefon primește o super camera foto pentru un device midrange, un ecran bun și încărcare rapidă similară cu cea de pe Huawei Mate 30 Pro(review).

Lucruri pozitive

  • design indraznet
  • incarcare super rapida la 40W
  • camera buna pentru un midrange

Lucruri negative

  • lipsa serviciilor si aplicatiilor Google

Specificatii Huawei P40 Lite

Dimensiuni 159.2 x 76.3 x 8.7 mm
Greutate 183 grame
Display LTPS IPS LCD de 6.4 inch, rezolutie 1080 x 2310 pixeli
Sistem de operare Android 10.0 (AOSP + HMS); EMUI 10
Procesor HiSilicon Kirin 810 Octa-core (2×2.27 GHz Cortex-A76 & 6×1.88 GHz Cortex-A55)
GPU Mali-G52 MP6
RAM si Stocare 6 GB RAM si 128GB UFS2.1 memorie interna
Camera principala 48 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF
8 MP, f/2.4 (ultrawide)
2 MP, f/2.4 (macro)
2 MP, f/2.4 (senzor de adancime)
Camera de selfie 16 MP f/2.0
Alte functionalitati Senzor de amprenta montat pe marginea telefonului
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, GPS cu dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NFC, USB 2.0, Type-C 1.0 conector reversibil, USB On-The-Go


Baterie 4200 mAh

Huawei P40 Lite Pret Romania

Huawei P40 Lite poate fi gasit in oferta Altex.ro la un pret de 1.299 LEI(link achizitie).

Design și Display

Huawei P40 Lite este un smartphone îndrăzneț din punct de vedere al design-ului, ce te va impresiona in special prin gama de culori, eu având varianta Emerald Green(mai poate fi gasit in variantele Black si Light Pink/Blue ). Aderența este extrem de bună, asta datorită grosimii, muchiilor rotunjite și a spatelui realizat din plastic.

Daca pe generațiile anterioare de smartphone-uri P lite de la Huawei construcția era realizată din sticlă și metal, de aceasta dată pentru a reduce costurile de producție, construcția este realizată în totalitate din plastic. Avantajul principal al genului ăsta de construcție ar fi acela că îți oferă o rezistență mult mai mare la socuri, iar dezavantajul principal ar fi acela ca sticla este mult mai rapid expusa la zgarieturi.

De aceasta data avem parte de un senzor de amprente clasic, integrat lateral în butonul de power , ce se dovedeste a fi extrem de rapid. De asemenea, avem parte de un jack de 3.5 mm localizat la baza telefonului si de un conector USB Type-C capabil de viteze mari atat de transfer de date cat si de incarcare.

In ceea ce priveste ecranul, acesta este unul de tip LTPS IPS LCD ce are o dimensiune de 6.4 inch si o rezolutie FULL HD+. Culorile nu sunt atat de spectaculoase, iar negrul nu este atat de adanc si asta datorita faptului ca vorbim despre un IPS si nu despre un OLED(as fi preferat un ecran OLED sa fie implementat). In alta ordine de idei, unghiurile de vizualizare sunt largi, iar luminozitatea este puternica in bataia razelor soarelui.

Baterie si Autonomie

Mi se pare uimitor faptul ca Huawei a implementat o baterie de 4.200 mAh ce suporta incarcare Super Charge de pana la 40W. Astfel ca o incarcare 0-70% se va realiza doar in 30 de minute, iar 0-100% in aproximativ o ora. Cu o singura incarcare am putut sa fac fata la aproximativ doua zile de utilizare intensiva fara sa am grija incarcatorului.

Camera foto

Spre rusinea mea, nu am apucat sa realizez foarte mulet fotografii si nici nu am prins vreme insorita prin care sa surprind mai multe cadre prin intermediu lentilelor lui Huawei P40 Lite. Totusi pentru cateva poze pe care am apucat sa le realizez pot spune ca P40 Lite face fotografii chiar bune, atat pe timp de luminozitate buna, ca si pe timp de lumozitate scazuta. Chiar daca sunt bune fotografiile pe timp de luminozitate scazuta, nivelul de detalii este destul de scazut. In rest, luminozitatea si contrastul sunt reglate cat se poate de bine, iar culorile sunt destul de vibrante.

Fotografii realizate cu Huawei P40 Lite

Software și Hardware

Huawei P40 Lite rulează Android 10 customizat cu EMUI 10. Cu siguranță nu putem să nu observăm elefantul din încăpere, acesta fiind lipsa serviciilor și aplicațiilor Google… O problemă care din păcate încă persistă și care va mai persista și pe viitoarele device-uri ale companiei precum Huawei P40, P40 Pro etc.

Intr-adevăr avem acces la App Gallery, portalul de aplicații Huawei care mai nou include și aplicații precum Snapchat, Twitter etc. Totuși, nu este suficient, eu as mai avea nevoie in continuare de aplicațiile Google precum Google Keep, Drive, YouTube, Analytics cât și de alte aplicații precum Biziday, Samsung Galaxy Wear(folosesc ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2), Spotify și lista poate continua.

Îmi place totuși că la nivel de OS totul este optimizat la maxim, împreună cu hardware-ul care include un procesor HiSilicon Kirin 810 de tip octa-core și 6 GB memorie RAM. Pentru pretul pe care il are, experienta de utilizare este una de nota 10 si superioara fata de principalul rival din segment Samsung Galaxy A51, al carui review poate fi citit AICI.

Concluzii despre Huawei P40 Lite

Daca nu te va deranja lipsa serviciilor si aplicatiilor Google, adaptandu-te la aplicatiile care sunt prezente pe App Gallery, Huawei P40 Lite este din punctul meu de vedere un best buy, ce se evidentiaza la foarte multe capitole

Poze cu Huawei P40 Lite

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: