Imprimanta Epson Ecotank L7160 Review Romana si Pareri

Imediat dupa lansarea din Romania, am primit la review timp de vreo doua saptamani multifunctionalul Epson Ecotank L7160, dedicat atat utilizatorilor caznici, cat si companillor, dar mai ales fotografilor, care vor sa isi imprime cele mai frumoase capodopere pe hartie.

Specificatii Epson Ecotank L7160

  • metoda de imprimare: jet de cerneata;
  • rezolutie imprimare: 5.760 x 1.440 DPI;
  • Viteză de imprimare: 32 Pagini/min. Monocrom (hârtie simplă), 32 Pagini/min. Colour (hârtie simplă), 20 Secunde per fotografie de 10 x 15 cm (Hârtie fotografică lucioasă Epson premium);
  • Format hartie: 9 x 13 cm, Legal, 16:9, 13 x 18 cm, 10 x 15 cm, Letter, No. 10 (plic), DL (plic), C6 (plic), B5, A6, A5, A4
  • Duplex: da (A4, hartie obisnuita);
  • capacitate tava hartie: 100 coli standard, 20 coli fotografice;
  • Conexiuni: WiFi, USB, Ethernet, Wi-Fi Direct, Gazdă USB;
  • Dimensiuni: 425‎ x 359 x 161 mm;
  • Greutate: 8 kilograme;

Design, Ambalaj si Accesorii

In interiorul cutiei care cantareste peste 8 kilograme regasim multifunctionalul, un maintenance box, un cablu de alimentare, niste manuale cu instructiuni, pe care eu unul le recomand sa le cititi, un CD cu software-ul dedicat imprimantei si cele cinci recipiente de cerneala(black, photo black, cyan, magenta si yellow). Ce nu veti gasi in cutie este un cablu USB B de conectare la PC/laptop.

Multifunctionalul Epson EcoTank L7160 vine cu un design minimalist, ce se va potrivi oriunde l-ai pune, fiind construit in totalitate dintr-un plastic, in mare parte mat. In partea din fata regasim un display LCD color, butoanele de control pentru meniul dedicat, un slot pentru SD Card, un port USB pentru introducerea de stick-uri de memorie, cele doua casete pentru introducerea hartiilor fotografice si a colilor de hartie si caseta pe unde ies fotografiile/colile printate. Tot in partea din fata ai posibilitatea sa vezi nivelul de cerneală, al fiecarei doze de culoare. In caseta numarul 1 poate fi introdusa hartie fotografica de tip 13 x 18 cm sau 10 x 15 cm de pana la 20 de coli, iar in caseta numarul 2 pot fi introduse coli de tip DL (plic), C6 (plic), B5, A6, A5 si A4. De asemenea, in partea superioara a imprimantei regasim capacul ce se ridica si ofera acces la scanner & copiator.

Imprimanta Epson Ecotank L7160 Review Romana si Pareri - Foto 4

Utilizare si Conectivitate

Un prim pas inainte de utilizarea imprimantei este acela de a umple rezervoarele de cerneala cu ajutorul tuburilor speciale de cerneala primite in pachet. Sistemul de cerneluri cu 5 culori, include o cerneala fotografica neagra și o cerneala neagra de tip pigment, excelente pentru a imprima orice, de la fotografii, desene și grafice până la documente. Ce este interesant este faptul ca fiecare recipient de umplere are o forma diferita astfel ca nu vei avea probleme in a umple din greseala un alt rezervor sau in a te umple de cerneala pe maini.

La initializarea imprimantei, aproape un sfert din fiecare tub va fi consumat, iar dupa mai bine de 30 de fotografii printate nu am observat nicio scadere semnficativa de cerneala din rezevor. Printarea fiecarei fotografii dureaza undeva la 20 de secunde, iar printarea unei coli A4 dureaza undeva la 5 secunde. De asemenea, imprimanta este capabila sa realizeze printari duplex, undeva la 5 pagini pe minut. Rămânând la capitolul priprint ale fotografiilor, calitatea acestora este uimitor de buna, printandu-mi mai bine de 20 de fotografii de pe Instagram pe care chiar le voi si inrama 🙂

Pe partea de conectivitatea, Epson Ecotank L7160 se conecteaza atat prin USB, cat si prin Wi-Fi. Realizarea conexiunii Wi-Fi cu router-ul din casa se realizeaza in mai putin de un minut, permitand astfel sa faci printuri direct de pe telefon. Vine si cu suport Google Cloud Print astfel ca vei putea printa de la distanta prin intermediul cloud orice fel de document.

Software si Aplicatie

Aplicatia de pe desktop se numeste Epson Scan 2, iar cea de pe mobil se numeste Epson iPrint. Sincer sa fiu toate pozele pe care le-am imprimat si toate documentele trase, le-am realizat prin intermediul aplicatiei de mobil, asta deoarece a fost mult mai simplu.

In interiorul aplicatiei de mobil dedicate regasim optiuni pentru printarea fotografiilor direct de pe telefon sau de pe cloud, printare a documentelor, de scanare, de realizare a copii si de capturi ale documentelor. Ultima optiune presupune realizarea unei fotografii a unui documentului fizic, care automat prin intermediul aplicatiei va fi transformat intr-un document virtual.

Inainte de printarea unei fotografii este afisat un meniu cu setari cu privire la dimensiunea hartiei, layout-ul pe care doresti sa il aiba fotografia, calitatea printului, tipul hartiei fotografice, daca vrei sa fie color sau alb-negru fotografia si daca vrei sa fie auto corectate culorile si aplicat un sharpness. Eu unul recomand sa dezactivati ultimele doua optiuni, asta deoarece vor face ca zonele intunecate sa fie prea luminate si in multe cazuri sa distorzioneze culorile fotografiei.

Concluzii si Pret Epson Ecotank L7160

Epson Ecotank L7160 o consider a fi cea mai potrivita si accesibila imprimanta, ce va servi cu placere orice împătimit al fotografiei, ce va dori sa iti expuna in format fizic propriile creatii. In oferta F64 poate fi gasita la un pret de 1.999 LEI(link achizitie). Cartusele de cerneala, ce au o cantitate de 70ml costa undeva la aproximativ 50 lei, iar un set 50 de coli fotografice de 10x15cm costa 37 lei, iar setul de 500 de coli ajunge la 163 de lei

Fotografii Epson Ecotank L7160