IP-COM EW12 Review Romana si Pareri

IP-COM EW12 este un sistem WiFi mesh destul de aparte si asta deoarece este conceput special pentru small businesses, birouri, restaurante etc. Totodata este un sistem mesh diferit fata de cele traditionale din comert si asta datorita antenelor incorporate, ce permit o ajustare a semnalului in functie de zona de aplicare, pentru a nu exista nicio zona moarta.

Specificatii

  • CPU: Quad-core 717MHz
  • Memorie: 256MB
  • Flash: 16MB
  • Banda de frecventa: Tri-band 2.4G+5.2G+5,8G
  • Rate wireless: 400+867+1300Mbps
  • Tehnologie networking: True Mesh
  • Antene: 5x4dBi, antena omnidirectionala orizontala
  • VPN: IPSec/PPTP/L2TP
  • Numar maxim de utilizatori: 100
  • Dimensiuni: 170x170x36mm

Design si Conectivitate

EW12 vine cu un design destul de simplu, axat in principal pe functionalitate, putand fi montat atat pe perete, cat si pe tavan, venind echipat cu instrumentele necesare. Poate fi configurat atat ca router standard, access point(AP), sistem Mesh, cat si ca sistem partial Mesh. De asemenea, device-ul integreaza si o serie de functii tip enterprise precum controlul latimii de banda, autentificare prin SMS, autentificare prin WEB samd.

Sistemul integreaza totodata tehnologia True Mesh, permitand device-urilor sa se descopere si sa realizeze automat conexiunea intre ele.

Acoperire si viteze

IP-COM EW12 foloseste de pana la trei frecvente independente wireless de pana la 2600 MBps si o conexiune de tip backhaul de pana la 1300MBps, cele doua neinterferand una cu cealalta. Practic prin intermediul acestui setup nu conteaza in ce incapere sau loc esti, deoarece conexiunea WiFi va fi una de mare viteza. Spre deosebire de access point-urile traditionale, in cazul acestua nu trebuie sa iei in considerare locatia unde il instalezi, acoperirea care exista in prezent la nivel de Wifi, asta deoarece device-ul foloseste un sistem tri-band Wifi fara cablu pentru obtinerea unui acoperiri cat mai bune, fara semnal slab.

La baza EW12 integreaza protocolul de roaming 801.2.11 k/v/r, permitand astfel conectarea automata a dispozitivelor in roaming, utilitorii trecand de la un nod la altul, fara pic de outage. Asa cum am spus si mai sus, vorbim de trei tipuri de frecvente, de 2.4GHz, de 5.2GHz si respectiv 5.8GHz, putand fi atinse viteze de 400MBps, 867MBps si 1300 MBps. Insumand vitezele ajungi practic la 2600 MBps.

Concluzii

Daca esti detinatorul unei afaceri si doresti ca atat angajatii si clientii pe care ii ai sa aiba parte de conexiune la net stabila, cat si de viteza cat se poate de decenta, IP-COM EW12 consider ca este o solutie mai mult decat ideala.