1. Introducere

LG G Watch R este rezultatul cobinarii dintre un ceas modern si noua tehnologie. La prima vedere nici nu o sa crezi ca este un smartwatch, ci mai mult un ceas modern. Remarc faptul ca cei de la LG au reusit sa faca un smartwatch aproape perfect, ce poate concura cu oricare altu.

Specificatii LG G Watch R:

 • display de 1.3 inch rotund P-OLED, ce dispune de o rezolutie 320 x 320 pixeli;
 • procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 400, ce are o frecventa de 1.2 GHz Cortex-A7;
 • 512MB RAM si 4GB memorie interna;
 • baterie de 410 mAh;
 • Android Wear cu integrare Google Now;
 • Bluetooth 4.0;

2. Ambalaj si Accesorii

In cutie veți găsi smartwatch-ul LG G Watch R, un manual cu instrucțiuni, dock-ul pentru încărcare cu cei 5 pini, un cablu USB, un încărcător si certificatul de garanție oferit din partea celor de la Quickmobile. In plus, dock-ul pentru incarcare are un magnet pentru a potrivi smartwatch de ceas si pentru a-l tine fix la incarcare.

3. Design si Display

LG G Watch R este un smartwatch ce are un design modern si ce poate fi putat in orice fel de conditii. Display-ul este unul de 1.3 inch, perfect rotund, ce dispune de o rezolutie de 320×320 pixeli. Spre deosebire de Motorola, LG a reusit sa faca afisajul smartwatch-ului perfect rotund, fara efecte vizuale. In comparatie cu smartwatch-ul cu ecran patrat, LG G Watch, culorile display-ului LG G Watch R sunt mult mai vii, iar luminozitatea este mult mai buna. Interesanta este si marginea din jurul display-ul. Aceasta da ceasului un aspect modern si totodata va proteja si display-ul, daca veti scapa smartwatch-ul.

Pe marginea smartwatch-ului poate fi gasit butonul pentru power. Daca veti tine apasat pe buton, in timp ce smartwatch-ul este activat, acesta te va duce direct in setari. La apasarea de 2 ori pe buton, acesta iti va da posibiltatea de a debloca/bloca smartwatch-ul doar apasand pe buton, fara a mai atinge ecranul.

Pe spatele smartwatch-ului, fix in centru poate fi gasit senzorul pentru masurarea ritmului cardiac, iar langa acesta, 5 contacte, utile pentru incarcarea acestuia cu ajutorul dock-ului. In ceea ce priveste cureaua, aceasta este facuta din piele si este destul de rigida. Pe fata principala aceasta are culoarea neagra, iar pe spate aceasta are culoarea bej. 

Trebuie sa precizez faptul ca LG G Watch R detine certificatul IP-67. Acest lucru ii va da posibilitatea smartwatch-ului de a fi rezistent la apa si praf.

4. Performanta

In ceea ce priveste performanta, smartwatch-ul vine cu un procesor pentru un telefon mid-range. Este vorba despre un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 400, ce are o frecventa de 1.2 GHz si 512MB RAM. Nu inteleg de ce trebuia pus un procesor quad-core pe un smartwatch, cand putea fi pus unul single-core sau dual-core.

5. Software Android Wear si Functii

In prezent LG G Watch R ruleaza Android Wear  5.0.1. Este un software simplu pe care il vei invata repede. Trebuie sa precizez faptul ca daca doriti sa folositi smartwatch-ul, va trebuie sa aveti un telefon care dispune de Android 4.3 JellyBean, Android 4.4 KitKat sau Android 5.0 Lollipop, sa aveti Bluetooth mereu deschis si sa aveti instalat pe telefon aplicatia Android Wear. Cu aceasta aplicatie gestionati notificarile care sosesc pe smartwatch, schimbati fateta ceasului, puteti face screenshot-uri si multe altele.

Meniul smartwatch-ului este destul de variat. Din pacate, nu cred ca toata functiile de pe smartwatch vor fi utilizate de catre cineva. Ce puteti face in acest meniu: sa dictati o nota vocala, sa dictati un memento, sa vezi cati pasi ai facut, sa iti masori ritmul cardiac, sa dictezi un mesaj text unui prieten, sa dictezi un email unui prieten, sa vezi ce planificari ai in agenda din telefon, sa setezi un cronometru, sa setezi o alarma si sa pornesti muzica de pe telefon.

Consider ca Android Wear mai are nevoie de multe imbunatatiri si mult mai multe functii.

6. Aplicatii

In acest moment smartwatch-ul nu are foarte multe aplicatii preinstalate. Printre cele preinstalate in acest moment sunt:

 • Google Fit: iti spune cati pasi ai facut intr-o zi;
 • Google Keep: poti vedea notele de pe telefon
 • Play Music: puteti inchide/deschide muzica de pe telefon si puteti regla volumui ei;

De asemenea puteti sa va instalati aplicatii special optimizate si pentru smartwatch direct din magazinul Google Play. Eu de exemplu mi-am instalat o aplicatie similara cu browser-ul Google Chrome, in care puteam sa caut orice lucru pe internet direct de pe smartwatch. Interesant este ca aplicatia imi punea la dispozitiv chiar si o mini-tastatura pentru a face cautarile cat mai usoare.

7. Baterie si Autonomie

LG G Watch R are o baterie destul de mica de doar 410 mAh. Daca vei tine smartwatch-ul deschis tot timpul, inclusiv noaptea, bateria acestuia te va duce maxim 1-2 zile.

8. Pret

LG G Watch R – 1.399,90 Lei

9. Avantaje

 •  design modern;
 • rezistent la apa si praf

10. Dezavantaje

 • Android Wear are nevoie de mai multe funcții;
 • cureaua ceasului este cam rigida;

11. Concluzie

In opinia mea, LG reuseste prin LG G Watch R sa devina un competitor de succes pe piata smartwatch-urilor. Insa smartwatch-urile inca nu reusesc sa faca parte cu adevarat din viata noastra, asa cum este smartphone-ul de exemplu.