[Review] LG G6
LG G6 este smartphone-ul pe care mizeaza in acest an compania coreeana LG, dupa ce anul trecut LG G5 a fost un esec atat din punct de vedere al design-ului, cat si din punct de vedere al modularitatii. Este totodata una dintre cele mai bune optiuni in cazul in care cautati un smartphone cu margini inguste si cu aspect 18:9.
LG G6 a sosit pe masa de review si unboxing prin amabilitatea celor de la Orange Romania.
Specificatii LG G6
- display FULL Vision de 5.7 inch QHD, aspect 18:9;
- sistem de operare Android 7.0 Nougat, customizat cu LG UX 6.0 UI;
- procesor Qualcomm Snapdragon 821;
- accelerator grafic Adreno 530;
- 4GB RAM si 32GB memorie interna, extensibila printr-un micro SD Card de pana la 256GB;
- sistem dual de camere foto (f/1.8, OIS, 3-axis, phase detection AF) + 13 MP (f/2.4, fara AF), dual-LED flash;
- camera de selfie de 5 megapixeli, deschidere f/2.2;
- Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 4.2, NFC, GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS, Radio FM;
- baterie de 3.300 mAh;
Puncte PRO
- design premium;
- camere fac poze bune;
- este rezient la apa si la praf;
Puncte Contra
- bateria nu impresioneaza foarte mult;
Unboxing, Ambalaj si Accesorii LG G6
Pachetul este relativ clasic: telefon, cateva manuale cu instructiuni, o pereche de casti de foarte buna calitate, un cablu USB-USB Type-C, un incarcator cu fast charge si cheita pentru lacasul nano-SIM.
Design, Display si Conectivitate
Policarbonat, piele, metal si in cele din urma sticla, aceste sunt materialele pe care le-a folosit in cele sase generatii LG pe flagship-urile sale din seria G. LG G6 este realizat din materiale 100% premium, fiind construit in jurul unui cadrul din metal, avand atat pe fata cat si pe spate sticla. Fata de generatia trecuta este un mare salt si o evolutie spectaculoasa, fiind de parere ca LG G5 a fost un smartphone chiar urat din punct de vedere al design-ului.
Vine cu certificare IP68, ceea ce ii garanteaza telefonului rezistenta la apa si la praf, iar sistemul dual de camere foto nu iese in relief fata de restul corpului. In partea de sus a telefonului regasim jack-ul de 3.5mm si un microfon pentru anularea zgomotului de fond, iar in partea de jos un microfon, portul USB Type-C si difuzorul. Butoanele de volum sunt asezate pe partea stanga, iar butonul de power este asezat pe spate sub sistemul de camere, integrand si un senzor de amprenta, destul de rapid.
Poate cel mai spectaculos lucru la LG G6 este ecranul, acesta fiind unul de 5.7 inch, ce are o rezolutie QHD si un aspect 18:9(sau 2:1). Printre avantajele acestui ecran 18:9 as numera usurinta de utilizare cu o singura mana, cat si contributia foarte mare la design-ului telefonului. Ca o idee, dispaly-ul ocupa circa ~80% din suprafata frontala a telefonului, in comparatie cu LG G5 care ocupa ~70%. Culori vii, un contrast foarte bun si unghiuri de vizualizare mari, cam acestea sunt atuurile display-ului. Mai jos puteti vedea o comparatie intre Nexus 6P, ce are un display de 5.7 inch(aspect 16:9) si LG G6. 🙂
Pe partea de conectivitate, telefonul vine cu 4G LTE-A, ceea ce permite viteze de descarcare de pana la 600Mbps si viteze de upload de pana la 150Mbps. Mai regasim Wi-FI 802.11 in standardul a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 4.2, NFC, GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS si Radio FM.
Hardware si Performanta LG G6
LG G6 ar fi venit mai tarziu pe piata daca ar fi fost echipat cu un procesor Snapdragon 835, de aceea LG a renuntat la ideea de a folosi acest procesor si a ales un Snapdragon 821. Un procesor puternic, alcatuit doua nuclee Kryo tactate la o frecventa de 2,35GHz si doua nuclee Kryo de 1.6GHz. Mai integreaza 4GB memorie RAM si 32GB memorie interna ce poate fi extinsa printr-un micro SD Card de pana la 256GB. Se descurca perfect in orice aplicatie de pe PlayStore.
Rezultate benchmark-uri:
- Antutu Benchmark: 147418 puncte;
- GeekBench 4: 1767 single-core, 3522 multi-core;
- Quadrant: 31447 puncte;
Camere foto
Primim un sistem dual de camere foto, alcatuit din doi senzori de 13 megapixeli: unul face poze normale cu o raza de 71 grade, avand o deschidere f/1.8, iar celalalt realizeaza fotografii cu o raza de 125 grade avand o deschidere f/2.4.
Pe langa modul Auto, telefonul mai vine cu inca 8 moduri: Popout(se folosesc ambele camere pentru a face o fotografie), Snap, Panorama, Slow motion, 360 panorama, Time-lapse, Food si Manual(prin care poti ajusta timpul de expunere, ISO-ul, balansul de alb si posibilitatea de a salva fotografiile in format RAW). Comutarea de pe o camera pe alta se realizeaza foarte usor prin apasarea unui buton special din meniul camerei. De asemenea, pe parcursul filmarilor poti comuta de pe o camera pe alta fara intreruperi ale filmarii.
Camera standard se descurca excelent pe orice timp de luminozitate, reproduce exact culorile, fiind una chiar de top. Cea de-a doua camera este excelenta cand vrem sa surpindem un grup mai mare de persoane, o cladire, un anumit monument etc. Nu se prea descurca prea bine pe timp de luminozitate scazuta, obsevandu-se faptul ca apare zgomotul. De asemenea, mai are momente cand culorile sunt suprasaturate.
Poze realizate cu camera standard:
Poze realizate cu camera wide:
Video la rezolutie 4K:
Camera de selfie este de 5 megapixeli, are o deschidere f/2.2 si este capabila de filmari la rezolutie FULL HD. De asemenea, este capabila sa realizeze fotografii in mod wide.
Software LG G6
Ruleaza Android 7.0 Nougat, customizat cu LG UX 6.0 UI. Un software optimizat ce ofera acces la destul de multe customizari si functii printre care as remarca: posibilitatea de a seta teme, de a reduce nivelul de lumina albastra al ecranului, cat si de a seta un asa numit knock code. De asemenea, telefonul vine si cu o setare denumita „App scaling” prin care poti sa ajustezi pe ecran dimensiunile aplicatiilor descarcate. Astfel fiecare aplicatie o poti seta sa se afiseze in mod „Compatibil” 16:9, „Standard” 16.7:9 sau „Ecran Complet” 18:9.
Dezavantajul primelor doua scalari il reprezinta faptul ca atat in partea de sus a ecranului, cat si in partea de jos vor ramane niste bari negre. De asemenea, nici modul 18:9 nu este prea ok deoarece software-ul „va intinde” aplicatia pe tot ecranul, unele elemente ne mai fiind afisate corect. In alta ordine de idei, acesta probleme cu barele negre le vei intalni special in jocuri, restul aplicatiilor fiind afisate in mod corect.
Printre aplicatii speciale regasim:Cell Broadcast, Email, Evernote, QuickMemo+,Music, LG Health, HD Audio Manager, FM Radio, App trash, File Manager, Smart Doctor, LG Mobile Switch si LG Friends Manager.
Baterie si Autonomie LG G6
Pe partea de baterie, LG G6 integreaza una de 3.300 mAh, ce se descurca binisor si oferind o autonomie in utilizare continua SoT de circa 5 ore si 18 minute. Vine si cu tehnologia Quick Charge 3.0, ceea ce permite incarcarea de pana la 50% in doar 30 de minute. Totusi ma asteptam la o baterie mai mare astfel incat sa pot trece de pragul de 6 ore fara nicio problema. De asemenea, nici in video playback nu impresioneaza, obtinand o autonomie de circa 6 ore si 41 de minute cu 9% baterie ramasa.
Rezultate teste:
- PC Mark Battery life: 7 ore si 11 minute(18% baterie ramasa);
- Video playback: 6 ore si 41 de minute(9% baterie ramasa);
- Utilizare continua: 5 ore si 18 minute(5% baterie ramasa);
Concluzii Review si Pret LG G6
LG G6 il consider a fi cel mai bun smartphone lansat de catre LG de pana acum si cea mai buna optiune in cazul in care cauti un telefon cu margini inguste, dar nu curbate in stilul Galaxy S8 de exemplu. Poate fi achizitionat cu abonament Orange Me 43 la pretul de 147 euro(link).