Stiri

Livrările de plăci de bază în 2022 au scăzut aproape de zece milioane de unități

DigiTimes a raportat recent că livrările de plăci de bază de la producătorii de top, cum ar fi ASRock, ASUS, Gigabyte și MSI, au scăzut în cantitate de unități față de anul trecut cu aproape zece milioane. Motivele pentru scăderea livrărilor au fost variate de la pierderile de criptomonede, lucrătorii la distanță trimiși înapoi în spații de birou și schimbarea economiei. Acum, încep să apară îngrijorări cu privire la livrările de plăci de bază din 2023.

Potrivit raportului DigiTimes, consumatorii întârzie să achiziționeze noi plăci de bază, ceea ce afectează AMD mai mult decât Intel. AMD a modificat socket-ul pentru procesoare atunci când compania a trecut la AM5, în timp ce plăcile de bază Alder Lake de la Intel pot fi actualizate pentru a deveni compatibile cu Raptor Lake. În plus, consumatorii ezită să facă upgrade din cauza costurilor mai mari ale componentelor, cum ar fi memoria DDR5.

Intel a lansat seria 700 de plăci de bază care au utilizat setul de socket LGA1700, un pilon de bază pentru companie în prezent, iar AMD a lansat seria 600, care au îmbunătățit dramatic plăcile de bază față de generațiile anterioare. Acest lucru i-a surprins pe consumatori, deoarece ar fi fost necesare mai multe componente pentru a actualiza sistemele AMD la cea mai nouă generație. Această cerere costisitoare din partea AMD i-a determinat pe mulți consumatori să se orienteze către concurență (Intel) datorită costurilor tot mai mici ale componentelor și ale actualizărilor.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: