Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Motorola One Vision

Motorola One Vision este unul dintre primele device-uri de pe piata ce vine cu un ecran in format 21:9, un format destul de neobisnuit, dar care este ideal pentru vizionat videoclipuri și filme. Timp de doua saptamani am avut la review acest smartphone, iar in articolul de mai jos puteti citi cateva pareri despre acesta.

Specificații Motorola One Vision

  • display LTPS IPS LCD de 6.3 inch de 1080 x 2560 pixeli in format 21:9;
  • sistem de operare Android 9 Pie;
  • procesor octa-core Exynos 9609 de 2.2 GHz;
  • 4GB memorie RAM si 128GB memorie interna;
  • camera principala duala: 48MP(diafragma f/1.7) + 5MP(diafragma f/2.2);
  • camera de selfie de 25MP cu diafragma f/2.0;
  • Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, GPS cu A-GPS, GLONASS, GELILEO, BDS, NFC;
  • baterie de 3.500 mAh;

Pret Romania Motorola One Vision

Motorola One Vision poate fi găsit în oferta Altex.ro la un pret promoțional de 1.199 LEI(link achizitie).

Puncte PRO

  • baterie ce oferă o autonomie mai mult decat decenta;
  • camera foarte buna pentru un midrange;
  • Android stock;

Puncte Contra

  • marginea din jurul camerei de selfie este prea mare;
  • marginile ecranului puteau fi mai bezel-less;

Ambalaj și Accesorii

Pachetul este unul clasic pentru orice device Motorola, ce include smartphone-ul, un încărcător TurboCharge de 15W, un cablu USB Type-C, niște manuale cu instrucțiuni și o husa de protecție din gel TPU.

Motorola One Vision Review Romana si Pareri - Foto 1

Design si Display

Motorola One Vision este din punctul meu de vedere un smartphone premium la capitolul design si contructie, ce ii da clasa principalului rival din acest segment Samsung Galaxy A50(review), ce este construit in jurul unui cadru din metal si ce vine cu sticla atat pe fata cat si pe spate.

Un smartphone glossy si șic care se tine bine in mana, asta datorita faptului ca este foarte alungit, dar care se manevrează destul de greu cu o singura mana. Sistemul de camere se profilează departe de linia generala a telefonului și este poziționat in partea stanga sus.

In ceea ce privește aranjarea elementelor, pe partea dreapta regasim butoanele de volum + power, la baza portul USB Type-C, difuzorul audio și jack-ul de 3.5mm, iar în partea din stânga lăcașul pentru slotul SIM + SD Card.

Display-ul este unul dintre elementele poate cele mai ciudate ale lui Motorola One Vision, cu care te vei obișnui din punctul meu de vedere după câteva zile de utilizare(asa s-a întâmplat în cazul meu). Ecranul in format 21:9, oferă o luminozitate relativ buna, culori decente, nu spectaculoase si este ideal pentru vizionat diverse filme sau chiar videoclipuri de pe YouTube.

Ce nu imi place in cazul acestui capitol, ar fi marginea destul de proeminenta din jurul camerei de selfie, care mareste semnificativ bara de notificari, cat si marginile din jurul ecranului care ar putut fi mai bezel-less.

Motorola One Vision Review Romana si Pareri - Foto 2

Hardware

Ce este impresionant in cazul acestui device ar fi faptul ca foloseste un procesor Samsung, mai precis un Exynos 9609 de tip octa-core la 2.2GHz, cuplat cu 4GB memorie RAM si cu 128GB memorie interna ce poate fi extinsa printr-un SD Card de pana la 1TB.

In ciuda faptului ca specificatiile sunt destul de similare cu cele ale lui Galaxy A50, device-ul de fata se misca mult mai bine, neavand partea de lag, blocari sau alte lucruri de genul.

In becnhmark-uri am obtinut urmatoarele scoruri:

  • Antutu: 148.926 puncte;
  • Geekbench: 1.604 puncte single-core si 5.326 puncte multi-core;

Camera foto

Camera foto este din punctul meu de vedere, punctul forte al acestui smartphone, ce face diferenta fata de concurenta. Vine cu un sistem dual, alcatuit dintr-un senzor Qual-Pixel de 64MP(pozele vor fi realizate la rezolutie de 12MP), ce are o diafragma f/1.7 si un senzor de adancime, de 5MP pentru realizarea de fotografii tip portret. As mai remarca faptul ca senzorul principal vine cu stabilizare optica a imaginii.

Cadrele realizate sunt bune in ambele momente ale zilei(noaptea apare un pic zgomotul), luminozitatea, culorile si contrastul fiind reglate cat se poate de natural.

Poze realizate cu telefonul:

Video:

Software

Motorola One Vision este un smartphone parte a programului Google, Android One, astfel ca ruleaza cea mai recenta versiune, Android 9 Pie. O interfata simpla, nu prea bogata in cine stie ce functii, asa cum este de exemplu OneUI sau EMUI, dar care reuseste sa iti satisfaca orice dorinta.

Motorola nu a intervenit foarte mult la capitolul software, singurele aplicatii adaugate pe telefon, pe langa cele de tip Google, fiind: Dolby Audio, FM radio, Moto si Moto Help. In aplicatia Moto regasim diverse actiuni de tip Moto, prin care poti controla telefonul prin gestul destul de simple. Ni se mai ofera posibilitatea reglarii culorilor ecranului, aplicarea unei teme dark software-ului si asistentul Digital Wellbeing.

Autonomia Bateriei

Motorola One Vision include o baterie de 3.500 mAh, suficienta din punctul meu de vedere pentru un smartphone midrange, ce iti va asigura o zi de autonomie fara probleme. Folosind aplicatiile de social media in principal, am obtinut o autonomie de 5 ore si 5 minute SoT cu 20% baterie ramasa, ceea ce este bine din punctul meu de vedere.

Concluzii

Daca iti doresti un smartphone bun raport calitate-pret, care sa exceleze la capitole precum software, baterie, performanta si camera foto, Motorola One Vision este alegerea perfecta. Singurele dezavantaje din punctul meu de vedere le reprezinta marginile proeminente din jurul camerei de selfie si din jurul ecranului.

Poze cu Motorola One Vision

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: