Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Motorola One Zoom

Cu mai bine de o luna in urma, Motorola prezenta oficial in Romania unul dintre cele mai complete smartphone-uri midrange din flota actuala, Motorola One Zoom. Un smartphone pe care il l-am la test/review inca de la lansare si de care pot spune ca este un best buy comparativ cu concurenta.

Lucruri pozitive

  • ecran OLED bun;
  • autonomie buna a bateriei;
  • software curat;
  • hardware potent;

Lucruri negative

  • aplicatia camerei foto este depasita;

Specificatii Motorola One Zoom

Dimensiuni 158 x 75 x 8.8 mm
Greutate 190 grame
Display Super AMOLED de 6.39 inch, rezolutie 1080 x 2340 pixeli, aspect 19.5:9
Sistem de operare Android 9 Pie
Procesor Qualcomm Snapdragon 675 Octa-core (2×2.0 GHz Kryo 460 Gold & 6×1.7 GHz Kryo 460 Silver)
GPU Adreno 612
RAM si Stocare 4GB memorie RAM si 128GB memorie interna extensibila printr-un SD Card de pana la 512GB
Camera principala 48 MP, f/1.7, (wide), 1/2″, 0.8µm, PDAF, OIS
8 MP, f/2.4, (telephoto), 3x zoom optic, OIS
16 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide)
5 MP, sensor de adancime
Camera de selfie 25 MP
Alte functionalitati Senzor de amprenta sub ecran
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, GPS cu A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, NFC, Radio FM, USB Type-C
Baterie 4000 mAh

Motorola One Zoom Pret Romania

Motorola One Zoom poate fi gasit in oferta Altex.ro la un pret de 1.899 LEI(link achizitie).

Design si Display

Motorola One Zoom este un smartphone care iti va atrage atentia inca de la primul contact asta datorita design-ului si feeling-ului pe care ti-l ofera constructia sa. Vorbind de constructie, este realizat in totalitate din sticla si metal, partea din spate avand o textura asemanatoarea cu cea a unul metal polisat(comparativ cu Samsung Galaxy A70 care este realizat in totalitate din plastic…). Tot pe spate regasim sistemul cvadruplu de camere foto, impreuna cu logo-ul Motorola ce se ilumineaza in diverse situatii(incarcarea telefonului, notificari, cand ai pornita camera foto etc.).

Motorola One Zoom Review Romana si Pareri - Foto 7

Un alt lucru interesant, poate chiar ciudat, il reprezinta pozitionarea difuzorului, in partea de sus a telefonului, langa slotul combo(SIM1 + SIM2). Pentru un device midrange, sunetul este destul de bun, curat si nu distorsioneaza la volum maxim.

Ecranul este unul tipic cam pentru orice smartphone midrange al anului 2019, un AMOLED de 6.39 inch, in format 19.5:9 si cu un notch ce include camera de selfie de 25MP. Pentru a ascunde acel mic notch, din partea de sus a telefonului, Motorola a setat implicit un wallpaper in gradient, ce va acoperi discret cu negru in partea de sus pentru a face „disparut” notch-ul.

Ramanand la capitolul ecran, acesta este unul chiar foarte bun, ce face fata cu brio in bataia razelor soarelui si ce ofera un negru adanc si culori destul de vii.

Motorola One Zoom Review Romana si Pareri - Foto 2

Performanta

Avem parte de acelasi procesor ca cel de pe Galaxy A70, un Qualcomm Snapdragon 675 de tip octa-core ce ajung la o frecenta maxim de 2GHz, cuplat cu 4GB memorie RAM si 128GB memorie interna. Ma asteptam totusi ca la pretul pe care il are smartphone-ul, sa regasim 6GB de memorie.

Trecand peste acest inconvenient, Motorola One Zoom se descurca excelent in orice fel de aplicatie, fiind ajutat si de software-ul „curat” cu care vine, Android 9 Pie(in varianta aproape stock).

Baterie

Motorola One Zoom include un acumulator de 4000 mAh, ce spre surprinderea mea se descurca destul de bine. Spun acest lucru deoarece la bord avem un procesor construit pe arhitectura de 11nm, iar software-ul reuseste sa stabilizeze nivelul de resurse pentru a obtine o autonomie buna.

In folosirea de zi cu zi, One Zoom iti va oferi o autonomie de o zi fara problema, fara sa ai grija incarcatorului pana cand ajungi seara de la munca. De asemenea, trebuie sa mai remarc faptul ca bateria suporta incarcare rapida TurboPower de pana la 15W, o incarcare completa 0-100% realizandu-se in circa o ora si jumatate.

Camera

One Zoom are parte de un setup al camerelor complet, cu patru senzori(utilizabili doar trei), ce te vor ajuta in diverse situatii. Astfel avem parte de un senzor principal de 48MP, ce prin intermediul tehnologiei Quad Pixel combina patru pixeli intr-un unul, rezultatul fiind o fotografie foarte buna la rezolutie de 12MP, un senzor wide angle de 16MP pentru fotografii in care sa surprinzi cat mai multe detalii, un senzor de 8MP telephoto ce iti permite realizarea de zoom optic 3x si un senzor de adancime de 5MP pentru fotografii cu efect bokeh cat mai precise.

Din punctul meu de vedere, fotografiile sunt foarte bune in ambele conditii de luminozitate. Avem parte si de un mod Nocturn ce pe timp de luminozitate scazuta va scadea ISO-ul si va creste nivelul de expunere al fotografiei, rezultatul fiind chiar unul neașteptat de bun.

Un lucru pe care ma deranjeaza in continuare si pe care il consider ca este un dezastru, este aplicatia camerei foto. Spun acest lucru datorita design-ului, care pare a fi asemanator cu cel al telefoanelor de acum 5-6 ani si al faptului ca functiile sunt aranjate intr-un mod haotic. De asemenea, chiar daca pozele sunt foarte bune, viewfinder-ul le afiseaza de parca ar fi pixalate. Acest lucru nu se intampla doar pe acest device Motorola, ci din pacate cam pe toate modelele din gama.

Fotografii realizate cu Motorola One Zoom:

Software

Motorola One Zoom, la fel ca si celelelalte smartphone-uri din portofoliu, ruleaza Android 9 Pie in varianta aproape stock. Nu s-a intervenit foarte mult la capitolul software, singurele aplicatii adaugate pe telefon, pe langa cele de tip Google, fiind: Dolby Audio, FM radio, Moto si Moto Help.

In aplicatia Moto regasim diverse actiuni de tip Moto, prin care poti controla telefonul prin gestul destul de simple. Ni se mai ofera posibilitatea reglarii culorilor ecranului, aplicarea unei teme dark software-ului si asistentul Digital Wellbeing.

Concluzii

Motorola One Zoom este fara doar si poate un smartphone bun, cu o constructie solida si premium si cu un hardware potent pentru anul 2019. De asemenea, faptul ca ruleaza Android in varianta stock este un alt plus, iar singurul lucru contra il reprezinta aplicatia camerei foto.

Fotografii cu Motorola One Zoom

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: