Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Stiri

Nexus Gaming este prima echipă din România care s-a calificat vreodată la Regional Major Ranking, cea mai mare competiție de esports de Counter-Strike din lume

Nexus Gaming, cea mai titrată organizație românească de sporturi electronice, a obținut o performanță remarcabilă, calificându-se în etapa RMR Europeană (Regional Major Ranking) a celui mai important eveniment de esports dedicat Counter-Strike, PGL Major Copenhagen 2024. Aceasta este prima competiție Major din 2024, aducând împreună cele mai bune 24 de echipe de Counter-Strike din lume, în perioada 17-31 martie, la Copenhaga.

Echipa compusă din Cătălin „BTN” STĂNESCU, Adrian „XELLOW” GUȚĂ, Cosmin „ragga” TEODORESCU, Alexandru „s0und” ȘTEFAN și Ersin „ERSIN” CHIRIAC a reușit să scrie istorie în lumea sporturilor electronice din România, unde au întâlnit echipe extrem de valoroase în etapa Closed Qualifier. După ce au eliminat BIG, una din cele mai bune echipe din lume și ocupanta locului 14, cei de la Nexus au obținut calificarea la RMR după victoria cu mult mai titrata echipă estoniană sYnck. În urma acestui rezultat, Nexus a urcat în clasamentul HLTV de pe poziția 181, pe poziția 52.

„Este cu adevărat incredibil să vedem cum o echipă din România, cu un buget de două sute de mii de euro se pregătește să se lupte cu cluburi de talie mondială, precum Vitality, evaluat la 200 de milioane de dolari sau Heroic, echipă ce, doar în ultimii doi ani, a câștigat 1 milion de dolari la competițiile de Counter-Strike. Dacă este să vorbim în termeni fotbalistici, acest Major este echivalentul unei combinații între UEFA Champions League și Campionatul Mondial de Fotbal la Counter-Strike. Suntem mândri să fim pionieri în acest drum, iar succesul nostru este o victorie pentru întreaga comunitate românească de esports,” a declarat Octav ”ang” Crețu, CEO Nexus Gaming.

Calificarea Nexus Gaming la RMR este un moment istoric, deoarece până acum nicio altă echipă românească nu a reușit să ajungă la un eveniment atât de important. Jucători profesioniști români precum Laurențiu „lauNX” ȚÂELEA sau Mihai „iM” IVAN, au participat la mai multe competiții Major, însă niciodată ca parte a unei echipe românești.

Următoarea fază a PGL CS2 Major Copenhagen 2024, Europe RMR B, va avea loc în perioada 19 – 22 februarie 2024, la București.

Nexus vor avea un meci extrem de dificil împotriva echipei Astralis. Ani întregi, danezii de la Astralis au dominat scena de Counter-Strike, câștigând nu mai puțin de 3 Major-uri consecutive și 4 în total. Din grupa în care a fost repartizată Nexus, se remarcă și echipele de calibru precum Vitality, Mouz, Spirit, Monte, Cloud9, Apeks, Astralis, Preasy Sport, Gamerlegion, Guild Eagles, Ence, Ecstatic, Pera, OG și Heroic. Printre acestea, cap de afiș sunt cei de la Vitality, cu o istorie solidă de peste 5 ani în CS și o performanță remarcabilă, câștigând BLAST.tv Major în Paris anul trecut. De asemenea, echipa americană Cloud9 a fost laureată a Majorului din Boston din 2018.

În această fază a competiției, România se bucură de o altă premieră. Pe lângă faptul că avem prima echipă românească prezentă la calificările pentru Major, mai avem și alți patru români calificați cu echipele lor la această etapă, cu șanse reale de a ajunge la Major-ul din Copenhaga. Mihai „iM” IVAN, fost jucător al echipei Nexus, s-a calificat alături de organizația ucraineană Na`Vi, Adam „adamS” MARIAN, de asemenea, fost jucător al echipei Nexus, s-a calificat alături de organizația spaniolă KOI (deținută de Gerard PIQUÉ), Sebastian „volt” MALOȘ este invitat la RMR datorită parcursului echipei GamerLegion în finala BLAST.tv Paris Major 2023, iar Iulian „regali” HARJĂU este alături de echipa internațională OG.

PGL Major Copenhagen 2024 pune la bătaie premii totale în valoare 1,25 milioane de dolari, echipa câștigătoare plecând acasă cu 500.000 de dolari, în timp ce locul doi va fi răsplătit cu 170.000 de dolari, iar echipele de pe locul trei și patru vor fi răsplătite cu câte 80.000 de dolari.

 

Despre Nexus Gaming

Nexus Gaming activează ca echipa din anul 2015, iar ultimii ani au reprezentat o ascensiune fulminanta pentru organizația românească de esports.
Aceștia au avut de-a lungul anilor performanțe notabile în jocuri precum Counter-Strike, League of Legends si PUBG Mobile, iar expansiunea organizației a vizat mai multe domenii de activitate.

Dacă la începuturi vorbeam despre o echipă de sporturi electronice și un internet caffe, astăzi vorbim despre o entitate media specializată pe gaming. Pe lângă echipele de esports, Nexus are o echipă dedicată de producție video și organizare de evenimente în spațiul de gaming, o agenție de marketing cu peste 30 de influenceri și cea mai mare și modernă sală de internet din Europa de Est.

Compania Nexus Gaming a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri între 50-100% anual în perioada 2019-2023.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: