Stiri

NVIDIA GDC: NPC-urile NEO de la Ubisoft explorează posibilitatea oamenilor digitali în jocuri cu tehnologii Inworld și NVIDIA ACE

În cadrul unui experiment creativ care a avut loc la GDC 2024 o echipă de creatori de jocuri de la Ubisoft a explorat viitorul NPC-urilor, gameplay-ului interactive și a storytelling-ului.

Ubisoft explorează noi tipuri de gameplay interactiv cu NPC-uri dinamice, un domeniu care este revoluționat odată cu apariția tehnologiilor AI generative. „NEO NPCs” care este produsul celor mai recente cercetări și a proiectului de dezvoltare este reprezentat de NPC-uri care sunt create pentru a interacționa în timp real cu jucătorii, mediul înconjurător sau alte personaje, oferind noi posibilități pentru storytelling mai dinamic.

Dezvoltate de o echipă multidisciplinară de la Ubisoft Paris, NPC-urile NEO s-au născut din colaborarea dintre creatori Ubisoft și parteneri lideri în GenAI, NVIDIA și Inworld AI. Motorul de personaje și tehnologiile LLM de la Inworld au permis echipei narative de la Ubisoft să construiască un background complet, o bază de cunoștințe și un stil conversational pentru fiecare NPC, în timp ce NVIDIA Audio2Face, parte din suita de tehnologii NVIDIA ACE este utilizat pentru a permite animarea în timp real a trăsăturilor faciale.

Ubisoft a evidențiat capabilitățile acestor NPC-uri NEO în trei scenario demo diferite. Fiecare scenariu s-a concentrat pe un aspect diferit al comportamentului NPC-urilor, pe conștientizarea mediului înconjurător și al contextului, un spectru de reacții și animații în timp real, precum și memoria conversației, colaborare și luarea de decizii strategice. Combinate, aceste descoperiri  făcute prin intermediul experimentului oferă o nouă graniță pentru game design și imersiune.

Cu NEO NPCs, designerii de narațiune și animație de la Ubisoft au îmbinat fiabilitatea elementelor de joc scriptate cu dinamismul interacțiunilor spontane ale jucătorului, împingând viitorul dezvoltării de jocuri spre noi orizonturi.

Folosindu-se de tehnologia Inworld AI, echipa de narațiune de la Ubisoft a creat două NPC-uri NEO, Bloom și Iron, care au propriul background, baze de cunoștințe și stiluri diferite de conversație pentru a poziționa aceste personaje unice în universul demo-ului.

Tehnologia Inworld oferă, de asemenea, NPC-urilor NEO cunoștințe intrinseci despre mediul înconjurător, precum și răspunsuri interactive, prin intermediul LLM-ului Inworld. Audio2Face oferă animații faciale și sincronizare buzelor cu dialogul pentru fețele celor două NPC-uri în timp real

Citat

„Gen AI va oferi jucătorilor experiențe care încă nu au fost imaginate, cu lumi mai inteligente, personaje nuanțate și narațiuni emergente și adaptative”, a declarat Guillemette Picard, SVP of Production Technology la Ubisoft. „Prin parteneriatul cu NVIDIA pentru prototipul nostru NEO NPCs: soluția Audio2Face de la NVIDIA ne-a ajutat să creăm o imersiune mai profundă prin animații faciale în timp real pentru conversații cu NPC-uri cu adevărat improvizate.”

„Inteligența artificială este un instrument puternic care poate îmbunătăți considerabil experiențele jucătorilor, făcând jocurile mai dinamice, mai captivante și mai unice”, a declarat John Spitzer, vice president of developer and performance technologies la NVIDIA. „Suntem încântați de parteneriatul cu Ubisoft pentru a valorifica NVIDIA ACE în progresul personajelor digitale.”

Game Ready pentru Horizon Forbidden West Complete Edition

De asemenea, NVIDIA a lansat un nou driver Game Ready pentru Horizon Forbidden West. Cel mai recent driver Game Ready pregătește PC-urile sau laptopurile jucătorilor pentru Horizon Forbidden West Complete Edition. Cu suport din prima zi pentru DLSS 3, DLAA și Reflex, gamerii GeForce ar trebui să descarce și să instaleze acest nou driver pentru a beneficia de experiența definitivă atunci când folosesc aceste tehnologii în celebrul titlu.

Driverul Game Ready include, de asemenea, suport pentru cea mai recentă actualizare DLSS 3.5 pentru Portal with RTX, care introduce DLSS Ray Reconstruction și NVIDIA RTX IO, 11 monitoare de gaming compatibile cu G-SYNC și 2 noi setări optime, care vă permit să intrați în cele mai recente jocuri cu o performanță și o calitate a imaginii excelente, fără a fi nevoie să modificați manual setările.

Descărcați și instalați noul driver GeForce Game Ready din tabul „Drivere” din aplicația NVIDIA, GeForce Experience sau GeForce.com.

Despre driverele Game Ready

Driverele GeForce Game Ready livrează cea mai bună experiență în jocurile tale preferate pentru că sunt calibrate în colaborare cu dezvoltatori și testate extins pe mii de configurații hardware de desktop sau laptop pentru performanță și fiabilitate maxime.

Programul NVIDIA Game Ready Driver a fost create de la 0 drept metodă pentru a oferi cele mai bune experiențe de gaming posibile. Acest program crează o sinergie cu dezvoltatorii de jocuri, setând o cadență regulată pentru schimbul între build-uri de jocuri pre-lansare și drivere. Lucrăm împreună pentru a optimiza și rezolva probleme, și pentru a itera build-uri corespunzătoare, astfel încât atât jocul, cât și driverul Game Ready livrează cea mai bună calitate și performanță la lansare.

Link-uri utile:

Digital humans – articol pe GeForce.com:

https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/news/nvidia-ace-gdc-gtc-2024-ai-character-game-and-app-demo-videos

Cel mai recent articol Ubisoft pe site-ul acestora:

ubisoft.com/r/ubisoft_new_generative_ai

Game Ready Driver pentru Horizon Forbidden West Complete Edition – articol pe GeForce.com:

https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/news/horizon-forbidden-west-geforce-game-ready-driver

Lista cu toate jocurile și aplicațiile RTX:

https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/news/nvidia-rtx-games-engines-apps/

GeForce Game Ready Drivers:

https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/game-ready-drivers/

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: