Lifestyle

PNL vrea sa stranga 500.000 lei pentru alegerile locale prin crowdfunding

Partidul Național Liberal îşi propune să strângă online banii necesari pentru finanţarea alegerilor locale din acest an. Pentru a-și atinge scopul, formațiunea a lansat un proiect pe Sprijina.ro, o platformă apolitică, ce încurajează transparența și egalitatea pentru toate partidele politice ce doresc să apeleze la crowdfunding ca metodă alternativă de finanțare.

Suma pe care vor să o obțină reprezentantii PNL prin Sprijina.ro se ridică la 500.000 lei, iar banii trebuie colectaţi  în termen de 29 de zile.

Fiind o platformă apolitică, toate formațiunile care vor să obțină finanțare prin crowdfunding pot înscrie oricând proiecte pe Sprijina.ro pentru a beneficia de transparență totală, în contextul în care sumele și numele susținătorilor proiectelor înscrise apar în timp real pe site.

Astfel, reprezentanţii PNL precizează că au ales să apeleze la finanțarea campaniei prin crowdfunding pentru că metoda este una complet transparentă.

”Finanțarea prin crowdfunding atrage tot mai mulți adepți, chiar și din sfera politică. Încă de la lansarea platformei, aceasta a inclus 28 de secțiuni pentru toate tipurile de proiecte, inclusiv cele din domeniul politic, pentru că Sprijina.ro este o platformă independentă, neaservită, ce încurajează transparența și egalitatea între partide. Ne dorim ca și alte formațiuni să apeleze la crowdfunding pentru finanțarea campaniei electorale, pentru că așa au mai multe șanse să câștige mai ales încrederea electoratului tânăr, care pune un accent deosebit pe transparență”, declară Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro

Proiectul PNL nu este primul din sfera politică înscris pe platforma de crowdfunding. În prezent, mai este activ și Sprijină România Unită, inițiat de Partidul România Unită, formațiune independentă condusă de deputatul Bogdan Diaconu. Prin intermediul platformei de crowdfunding, Asociația ”Demos” și-a propus să strângă 1 milion de lei, sumă necesară pentru finanțarea Partidului România Unită în campania electorală pentru alegerile locale. Până în prezent, inițiativa a atras finanțări în valoare de peste 2.066 de lei și va mai fi activă încă 58 de zile.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: