Device-uriTehnologie

Republic of Gamers a lansat Rapture GT-AXE11000, primul router WiFi 6E din lume

Republic of Gamers (ROG) a lansat ROG Rapture GT-AXE11000, primul router din lume care folosește cel mai recent standard de rețelistică WiFi 6E (802.11ax).

Tehnologia WiFi 6E, care oferă suport complet pentru toate dispozitivele WiFi existente, profită de noul spectru radio disponibil în banda de 6 GHz. Acesta are o lățime de bandă de 3 ori mai mare decât banda de 5 GHz, adăugând până la 7 benzi de frecvență de 160 MHz celor două deja existente în standardul curent WiFi 61. WiFi 6E oferă, de asemenea, o capacitate de a conecta mult mai multe dispozitive, latențe mai mici, iar banda de 6 GHz este dedicată exclusiv dispozitivelor WiFi 6E pentru a se menține viteze mari, care să nu fie afectate de dispozitivele din generațiile anterioare.

O gamă largă de dispozitive cu suport WiFi 6E este așteptată pe piață în 2021, ceea ce face din GT-AXE11000 alegerea perfectă pentru jucătorii care vor să fie cu un pas înaintea curbei de performanță. GT-AXE11000 demonstrează angajamentul continuu al ASUS de a inova în rețelistică. Este un router de gaming puternic, care se bazează pe succesul realizărilor de pionierat anterioare, inclusiv pe primul router WiFi 6 din lume.

Routerul tri-band ROG Rapture GT-AXE11000 suportă viteze WiFi concurente combinate de până la aproape 11.000 Mbps2 – 1.148 Mbps în banda de 2,4 GHz, 4.804 Mbps în banda de 5 GHz și 4.804 Mbps în banda de 6 GHz. GT-AXE11000 dispune, de asemenea, de agregare WAN pentru viteze ale conexiunii la Internet de până la 2 Gbps. Contând și pe suportul WiFi 6 4×4 și portul WAN/LAN de 2,5 Gbps, utilizatorii vor putea obține viteze multi-gigabit atât pe cablu, cât wireless.

Banda de 6 GHz a WiFi 6E operează fără Dynamic Frequency Selection, o funcție care previne interferențele cu dispozitive de genul radarelor de control al traficului aerian, așa ca dispozitivele se pot conectat instantaneu, fără întârzierile impuse de DFS. În banda de frecvențe standard de 5 GHz, în WiFi 6 canalele de 160 MHz trebuie să opereze folosind DFS, ceea ce poate încetini procesul de conectare sau reconectare la o rețea WiFi.

Viteza, stabilitatea și acoperirea sunt factorii cheie de performanță pentru orice router. GT-AXE11000 este dotat cu un nou amplificator de alimentare de 6 GHz pentru a sporit atât puterea, cât și calitatea semnalului, și este motorizat de un procesor quad-core la 1,8 GHz pe 64 de biți, cu 1 GB de RAM pentru a permite procesarea în paralel atunci când primește date de la multiple dispozitive de înaltă performanță. Aceasta putere de procesare înseamnă că GT-AXE11000 poate administra cu ușurință traficul intens dintr-o rețea WiFi 6E dens populată.

Game Boost (QoS adaptiv) permite gamerilor să prioritizeze pachetele de gaming din rețea. GT-AXE11000 include, de asemenea, o perioadă de încercare gratuită de 90 de zile a rețelei de gaming Outfox™, care asigură o cale mai rapida și mai stabilă către serverul jocului tău.

GT-AXE11000 suportă ASUS AiMesh, care permite gamerilor să-și creeze propria rețea WiFi mesh acasă, prin conectarea altor routere cu capabilități AiMesh, cu roaming perfect, funcții sincronizate și control centralizat.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: