Retailerul dezvăluie ratele de eșec pentru hardware-ul popular pe parcursul a patru ani
Retailerul Hardware Sugar din Filipine, cu o vechime de patru ani, a dezvăluit ce componente s-au întors pentru reparat în primii ani de activitate ca vânzător de componente pentru calculatoare. Este un magazin mic, în niciun caz comparabil cu Amazon, Newegg, Best Buy și alții, dar oferă o perspectivă asupra unora dintre cele mai cunoscute mărci returnate și a ratei procentuale de eșec.
Nu este surprinzător faptul că plăcile grafice se află în topul componentelor care se strică cel mai des, cu doar două companii vândute pe lista lor – Gigabyte și MSI. Retailerul a vândut 129 de plăci grafice MSI și 141 de plăci Gigabyte, dar a înregistrat o rată de eșec de cinci procente pentru cel din urmă producător. MSI a fost martor la o rată de eșec de 1,5%, cu doar două returnate în patru ani. Plăcile de bază au fost, de asemenea, limitate la MSI și Gigabyte, cu 470 de unități vândute și 388 pentru cel din urmă și rate de eșec de 2,4% și, respectiv, 1,8%.
Alte vânzări limitate de componente au fost la RAM și SSD NVME, TeamGroup fiind pe ambele locuri și G.Skill la vânzările de RAM, iar Samsung la vânzările de SSD. TeamGroup a avut cea mai mare rată de eșecuri în ambele categorii, cu o rată de 1% pentru RAM și de 1,2% pentru SSD NVMe în ultimii patru ani. G.Skill RAM a fost aproape de rata de eșec a TeamGroup, ajungând la 0,66%. Samsung nu a avut niciodată un RMA la SSD-uri în ultimii patru ani pe Hardware Sugar.
În ceea ce privește ratele de RMA ale surselor de alimentare, Seasonic a ieșit la cel mai prost, cu 1,8%. Singurul producător care nu a avut nicio unitate stricată prin intermediul retailerului din Filipine a fost DeepCool. Cu toate acestea, au fost vândute doar 46 de unități, în timp ce ceilalți producători – Corsair, Cooler Master și Seasonic – au vândut peste 100 de unități în ultimii patru ani.
Pe partea de răciri AIO au avut cele mai interesante cifre, NZXT fiind singurul producător din listă, la care au participat și Corsair și DeepCool cu un procent de 4% pentru RMA.
Singura informație lipsă a fost atunci când vorbim despre plăcile de bază de la MSI și Gigabyte. Nu se știe dacă a fost vorba de o singură marcă bazată pe un singur procesor (adică AMD sau Intel), ceea ce ne face să ne întrebăm ce companie a înregistrat cele mai multe eșecuri semnificative în această perioadă.