Device-uriReview-uriTehnologie

[Review] Allview Visual 360 + Concurs

Prin lansarea camerei Visual 360, Allview a intrat oficial pe „taramul” camerelor de actiune 360. Principalul avantaj al acestor camere 360 ar fi acela ca poti suprinde printr-o singura apasare de buton tot ce este in jurul camerei.

Puncte PRO

 • dimensiuni reduse;
 • pretul este bun;
 • display-ul afiseaza informatiile inportante;

Puncte Contra

 • fotografiaza si filmeaza precum un telefon de acum 9-10 ani;
 • fotografiile sunt lipsite de un metadata 360

Specificatii

 • dimensiune: 60 x 48 x 50 mm;
 • camera: 4,6MP CMOS x2 Fix focus;
 • lentile: F/2.0- F=1.1mm;
 • rezolutie video:1920 x 960 px;
 • rezolutie foto:3008 x 1504 px;
 • conectivitate micro-USB 2.0;
 • autonomie de pana la 80 de minute;

Ambalaj si Accesorii

In pachet gasiti camera Visual 360, un mini trepied util pentru a obtine imagini nemiscate, un manual cu instructiuni, un cablu USB pentru conectarea la PC si incarcarea camerei si certificatul de garantie. De asemenea, Allview ne ofera cadou si un micro SD Card de 8GB.

img_20161116_132017

Design si Conectivitate

Vorbim de o camera draguta din punct de vedere al design-ului, ce are un corp unibody din plastic ce ofera un grip excelent. Trepiedul, realizat dintr-un platic dur este acoperit de bureti. Atasarea trepiedului la camera se realizeaza printr-o simpla insurubare.

Dupa cum se poate vedea, device-ul dispune de doi senzori ce fotografiaza si filmeaza in directii opuse, pentru a obtine o imagine 360. Un dezavantaj al camerei ar fi acela ca lentilele sunt destul de predispune la zgarieturi sau spargeri. In partea stanga a Visual 360, ascuns sub un cauciu gasim portul USB 2.0 si slotul pentru micro SD Card

In partea de sus regasim un mini display, ce ne afiseaza informatii despre nivelul bateriei, despre Wifi si despre ora si data . Langa display este pozitionat butonul de power ON/OFF, butonul de Wifi si butonul pentru inregistrare rapida. Inchiderea sau deschiderea camerei se realizeaza prin tinerea apasata timp de 3 secunde a butonului de power. Prin tinerea apasata a butonului de WIFI timp de cateva secunde, accesam un meniu prin care putem schimba data, ora, cat si parola hotspot-ului.

In ceea ce priveste conectivitatea, camera Visual 360 se conecteaza prin Wifi la toate telefoanele care ruleaza minim Android 4.1 JellyBean, realizand un hotspot.

img_20161116_131853

Camera foto/video

Ambele obiective ale camerei Visual 360 au o rezolutie de 4.6MP(deschidere f/2.0) si realizeaza fotografii la rezolutie 3008 x 1504 pixeli si filmari la rezolutie 1920 x 960 pixeli. Calitatea fotografiilor si filmarilor este destul de mediocra, camera fotografiaza si filmeaza precum un telefon de acum 9-10 ani. Ma astept ca urmatoarea generatie de camere de actiune de la Allview sa fie mult mai bune din acest punct de vedere.

Conform producatorului fotografiile si filmarile pot fi distribuite atat pe Youtube cat si pe Facebook. Pe Youtube din pacate nu am reusit sa uploadez vreun video 360. In schimb am reusit foarte simplu sa il incarc pe Facebook. In ceea ce priveste fotografiile, aici este o problema destul de mare. Fotografiile care se descarca de pe camera pe telefon sunt in format stereoscopic si nu contin un metadata 360 pentru upload pe Facebook. Eu am reusit sa fac un upload fotografiei mai jos, adaugandu-i  un metadata 360 descarcat de pe internet si introdus cu ajutorul Photoshop-ului.

Fotografie realizata cu Allview Visual 360:

Video realizat cu Allview Visual 360:

Aplicatie

Prin intermediul aplicatiei Visual 360 disponibila pe Google Play, utilizatorii pot controla camera direct de pe smartphone si pot opta pentru fotografii sau inregistrari video. De asemenea, aplicatia ofera informatii cu privire la nivelul bateriei camerei si ofera posibilitatea descarcarii pozelor si filmarilor direct pe telefon, partajandu-le apoi pe retelele sociale.

De asemenea, aplicatia ofera trei moduri de vizualizare a filmarilor si fotografiilor: Dome View, VR si Explorare. Modul „Dome View” creeaza o sfera in care imaginile pot fi derulate prin miscarea smartphone-ului, iar cel „VR” imparte imaginea in doua ecrane pentru o vizualizare stereoscopica(ideal daca detineti si o pereche de ochelari VR). Modul „Explorare” permite vizualizarea imaginilor 360 sub forma de panorama.

Verdict si Pret

In prezent, Allview Visual 360 este cea mai accesibila camera de actiune 360, avand un pret de 799 LEI. Ma astept ca urmatoarea generatie de camere de actiune 360 sa fie mult mai bune din punct de vedere al claritatii imaginilor si filmarilor.

Puteti participa la concurs, accesand urmatorul link.

Fotografii

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: