Camera Foto Polaroid Snap Review
Camera Foto Polaroid Snap Review

Introducere

Cu totii am auzit de aparatele foto Polaroid. Edwin H. Land a lansat in anul 1948 primul aparat foto Polaroid, Polaroid Land Camera Model 95. Anul trecut in cadrul evenimentului IFA Berlin 2015, Polaroid a lansat camera foto Polaroid Snap, ce este capabila totodata sa scoata instant fotografiile pe hartie. Am testat aceasta camera timp de o saptamana prin amabilitatea Quickmobile.ro

Ambalaj si Accesorii

In cutie vom gasi aparatul foto Polaroid, un snur pentru pentru camera foto, un cablu micro USB 2.0, hartiile pentru fotografii, niste manuale cu intructiuni si certificatul de garantie.

Design

Polaroid Snap vine cu un design clasic, ce ne aminteste de camerele foto de pe vremuri. Curcubeul de pe fata anima aparatul foto. Aparatul este realizat in totalitate din plastic si este lipsit de ecran.

In partea din fata avem protectia obiectivului cu prindere magnetica si obiectivul. In partea de sus gasim declansatorul(ce are culoarea rosie), un temporizator(ce are o durata de 10 secunde) si un vizor, ce are rol de buton ON/OFF. De asemenea, avem parte si de un buton ce ne de posibilitatea sa realizam poze cu borduri si de un buton pentru setare de efecte: Sepia, Monocrom si Color.

Pe spate avem locul unde se introduc hartiile speciale pentru fotografii si trei led-uri de care voi vorbi mai jos.  In acea capsula de pe spate se introdus maxim 10 hartii foto. Pe lateral in partea stanga avem locul pe unde ies fotografiile, iar pe partea dreapta regasim portul micro USB si slotul pentru micro SD Card(suport pana la 32GB).

Functionalitate

Aparatul foto se porneste foarte usor prin apasarea vizorului. Odata aprins, vom observa ca pe spate se aprind niste LED-uri. Primul LED ne afiseaza nivelul bateriei. Daca avem destula energie LED-ul se face alb, iar daca nivelul este sub 10% LED-ul se face rosu. Al doilea LED ne anunta daca avem hartie de fotografie in aparat, iar al treilea ne indica daca este introdus vreun micro SD Card.

Vorbim despre un aparat foto ce are un senzor de 10 megapixeli si o deschidere f/2.8. Odata declansat butonul rosu, avem parte de o fotografie realizata atat in format fizic pe hartie, cat si in format virtual si stocata pe SD Card. Fotografiile sunt imprimate in maxim un minut pe hartia 2×3 inch prin tehnologia Zink.

Principalul dezavantaj al acestui aparat ar fi faptul ca nu dispune de stabilizare optica, iar de foarte multe ori fotografiile vor fi tremurate atat cele de pe hartie, cat si cele din format virtual. Un al doilea dezavantaj il reprezinta vizorul, care este pus acolo mai mult de forma, in sensul in care vizorul nu te prea ajuta in a incadra un anumit lucru. De asemenea, focalizarea anumitor subiecte este si ea foarte slaba. In schimb culorile si contrastul sunt bune pentru fotografiile realizate in format virtual.

Verdict si Pret

Ma asteptam la o camera ceva mai performanta, care sa nu aiba “bubele” enumerate mai sus. Punctul forte al acestui aparat ar fi acela ca in doar un minut se imprima fotografia pe hartie. Aparatul poate fi gasit in patru variante de culoare – alb, albastru, negru si rosu – in oferta retailer-ului Quickmobile.ro la pretul de 630,90 LEI.