[Review] LG G Flex 2
Introducere
In ultimele zile am testat smartphone-ul LG G Flex 2, care a venit la test prin intermediul celor de la . Smartphone-ul a fost lansat oficial in ianuarie la CES 2015, dar tocmai luna trecuta a ajuns in Romania. E un telefon interesant și totodată mult mai bine construit decât prececesorul sau.
Pro
- baterie de 3000 mAh;
- design-ul arcuit;
- display optim de 5.5 inch FULL HD
Contra
- spatele nu se regenerează la aproape toate zgârieturile
- camera de selfie-uri este prea mica
- fotografii dezamagitoare pe timp de noapte
Ambalaj si Accesorii
In cutia primita de la veti gasi smartphone-ul G Flex 2, 2 manuale cu instructiuni, un incarcator, un cablu USB, niste casti si certificatul de garantie.
Design si Display
LG G Flex 2 vine cu un design stilat si atragator, ce iti va incanta ochiul. Cei de la LG au preluat multe elemente de la LG G3 si LG G Flex si le-au pus pe acest telefon. Chiar daca este un telefon curbat, tot ti se va oferi posibilitatea de a desface capacul de pe spate. Sub capac nu vei avea din pacate acces la baterie, dar acolo vei putea regasi slotul pentru micro-sim si pentru SD Card. O caracteristica importanta a capacului este aceea ca este rezistent la zgarieturi. Cei drept doar zgarieturile foarte foarte fine se vor regenera. Poate cine stie urmatoarea varianta a telefonului G Flex va fi mai rezistenta la zgarieturi.
Dupa cum puteti vedea si in poze, butoanele de pe spate sunt plate, in comparatie cu predecesorul sau, iar camera vine cu un LED Flash in doua tonuri si laser autofocus. Astfel, in partea de sus a telefonului poate fi gasit doar un port inflarosu si un mini microfon, iar in partea de jos jack-ul de 3.5mm, intrarea pentru micro USB si un mini microfon. Design-ul arcuit iti ofera mai multa siguranta in manuirea si utilizarea telefonului.
Display-ul smartphone-ului este unul P-OLED de 5.5 inch, ce are o rezolutie FULL HD de 1080×1920 pixeli. Este cu 0.5 inch mai mic decat predecesorul sau. Imi place mult ca nu s-a adoptat un display 2K, asa cum este cel de pe LG G3. Ma asteptam ca smartphone-ul sa fie protejat cu Goriila Glass 4, dar se pare ca dispune de Gorilla Glass 3.In alta ordine de idei, display-ul curbat iti va oferi un unghi optim si o experienta mai buna de vizualizare.
Hardware
Smartphone-ul vine echipat cu un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 810. Primele 4 nuclee au o frecventa 1.5 GHz, iar celelalte 4 nuclee au o frecventa de 2.0 GHz. De asemenea smartphone-ul vine in doua variante, asa cum este si LG G3: una cu 2GB RAM si 16GB memorie interna si una cu 3GB RAM si 32GB memorie interna. Eu am avut la test prima varianta cu 2GB RAM. Spatiul de stocare poate fi extins printr-un SD Card de pana la 128GB. Oricum nu va exista nici o problema in rularea jocurilor de ultima generatie(ex. Modern Combat 5, Asphalt 8 etc.)
Smartphone-ul obtine in Antutu Benchmark un scor de 46013 puncte, clasandu-se sub Galaxy Note 4. Cu siguranta varianta cu 3GB RAM depaseste performanta telefonului Samsung Galaxy Note 4.
Camera
Camera de pe spate este de 13MP, vine cu un LED Flash in doua tonuri si laser autofocus. Camera de pe HTC One M9 nu se ridica la nivelul acestei camere. Focalizarea se face in maxim 9 puncte si totodată cred ca este una dintre cele mai bune focalizări. Aceasta focalizare buna este data si de laser-ul autofocus. De asemenea smartphone-ul vine si cu un stabilizator optic al imaginii OIS+ si este capabil sa filmeze de pana la 4K. Pe timp de zi, fotografiile ies foarte bune, dar pe timp de noapte sunt destul de dezamagitoare. As fi vrut sa mai vad si un mod PRO al camerei.
Camera de selfie-uri este de 2.1MP. Cred ca mergea pusa o camera de minim 5MP. In alta ordine de idei camera este capabila sa filmeze de pana la 1080p.
Poze facute cu telefonul:
Video 4K:
Video 1080p:
Software, Funcții si Aplicații
LG G Flex 2 vine cu Android 5.0 Lollipop, customizat cu interfata LG UX 3.0. Cred ca in viitorul update la Android 5.1, smartphone-ul va primi update si la noua interfata LG UX 4.0. Este o interfata foarte placuta si destul de customizabila(cei de LG stau prost la capitolul actualizarii, puteti vedea ca prima varianta a lui G Flex inca a ramas la Android 4.2.2). Din pacate interfata nu este lipsita de bloatware, iar cateodata vei mai simti ca exista momente de lag. Poate la varianta cu 3GB RAM nu mai apar acele momente de lag. Parerea mea ca este o interfata mult mai ordonata si mult mai draguta decat cea de pe One M9 sau Galaxy S6.
In ceea ce priveste functiile, putem sa spunem ca le face concurenta celor de la Samsung. In primul rand ai posibilitatea de a seta niste comenzi rapide pentru QuickMemo+ si pentru Camera, doar tinand apasat pe butoanele de volum in timp ce ecranul este oprit sau blocat. In al doilea rand butoane tactile pot fi customizate si le poti schimba culoarea in alb sau negru. De asemenea smartphone-ul vine si cu functia Knock-On si Knock-Code. Pentru cei care nu stiu Knock-On este un mod rapid prin care iti poti bloca/debloca telefonul printr-un dublu „tap” al ecranului. Knock-Code este un mod de deblocare a ecranului, ce combina „pattern-ul obisnuit” cu functia Knock-On.
Smartphone-ul vine cu suita de aplicatii de la Google + cateva aplicatii speciale LG:
- File manager – gestionarul de fisiere
- Meteo
- Obiective – o aplicatie similara cu Google Keep
- Quick Remote – telecomanda virtuala
- QuickMemo+ – aplicatie de notite
- LG Smart World – magazin de aplicatii pentru telefoanele LG
- Voice Mate – aplicatie similara cu S Voice
Baterie si Autonomie
Smartphone-ul vine cu o baterie de 3000 mAh. Este suficienta pentru pentru o zi de folosire intensa a smartphone-ului. In alta ordine de idei daca dorești sa economisești bateria poti sa activezi modul „Economisire Energie”, prin care iti reduce performantele telefonului. Mai poti economisii bateria telefonului prin activarea functiei de reglare automata a tonalitatii ecranului. Aceata functie iti va regla automat luminozitatea analizand culorile imaginilor.De asemenea smartphone-ul suporta si încărcare rapida prin Quick Charge 2.0.
Specificații
- display de 5.5 inch FULL HD;
- procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 810;
- 2/3GB RAM si 16/32GB memorie interna, extensibilă printr-un SD Card;
- camera de pe spate este de 13MP, iar, cea de pe fata este de 5MP;
- Android 5.0 Lollipop
- baterie de 3000 mAh
Pret si Concluzii
LG G Flex 2 poate fi găsit in oferta la prețul de . Pot spune cu sinceritate ca este un telefon bine facut ce reuseste sa astupe niste goluri pe care le avea G Flex 1 si sa preia elemente bune de la LG G3.