Device-uriReview-uriTelefoane

[Review] LG G4

Introducere

Prin lansarea smartphone-ului LG G4, LG si-a certificat puterea in aceasta batalie a telefoanelor de top. Companii precum HTC, Sony au ramas in urma, deoarece nu au venit cu inovatii pe piata. LG G4 este un smartphone excelent din toate punctele de vedere, care reuseste sa repare anumite minusuri pe care le avea LG G3. Am testat smartphone-ul doua saptamani, prilej prin care am reusit sa imi fac o parere despre cel mai apreciat smartphone LG. Mi-a fost acordat la test prin amabilitatea celor de la LG Romania.

Specificatii

  • display IPS LCD de 5.5 inch FULL HD, rezolutie de 1440 x 2560 pixeli;
  • procesor hexa-core Qualcomm Snapdragon 808;
  • 3GB RAM si 32GB memorie interna, extensibila printr-un micro SD Card
  • Android 5.1 Lollipop cu LG Optimus UX 4.0 UI
  • camera principala de 16MP;
  • camera de selfie de 8MP;
  • conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 4.1 cu A2DP, LE si apt-X;
  • baterie de 3.000 mAh;

Puncte Pro

  • spatele este din piele
  • display curbat
  • un telefon compact

Puncte Contra

  • lipsa unui senzor de amprenta;
  • bateria ar fi putut fi mai mare

Ambalaj și Accesorii

In pachetul primit veti gasi smartphone-ul, un incarcator, un cablu USB 2.0, un manual cu instructiuni si o pereche de casti. Ce este intersant la incarcator ar fi faptul ca are amperajul de 1.8A. Asta inseamna ca telefonul se va incarca repede. Eu in pachetul de test am avut doar incarcatorul si telefonul.

Design, Display și Conectivitate

Noul smartphone din seria G ramane in continuare compact, in care display-ul ocupa aproximativ 73% din fata telefonului. Am reusit sa fac rost si de un LG G3 pentru a va arata diferentele dintre cele doua telefoanele. In comparatie cu G3, G4 este un smartphone care are display-ul un pic curbat, este un pic mai mare si este un pic mai colturos. Sub display poate fi observat logo-ul LG, iar deasuprea display-ului difuzorul, camera de selfie si senzorii de proximitate.

Cel mai interesant lucru la acest smartphone ar fi faptul ca vine cu un capac din piele. Eu am avut la test varianta cu piele neagra, dar pe piata pot fi gasit capace de piele de culori diferite sau de plastic. Spatele curbat ii ofera telefonului un grip mai bun si o mai mare stabilitate in mana. De asemenea, se poate observa faptul ca pozitionarea camerei, a ledflash-ului, a laser-ului autofocus, cat si a butoanelor a ramas aceeasi. Butonul de power este sub forma de „pilula” pentru a-l diferentia mai bine, atunci cand pui degetul/degetele. Consider ca in butonul de power ar fi putut pune un senzor de amprenta.

La baza telefonului poate fi gasit portul micro USB 2.0, un microfon si jack-ul de 3.5mm. In partea de sus se regaseste un microfon si portul inflarosu. Daca indepartam capacul de pe spate, poate fi observata bateria si sloturile pentru micro SIM si micro SD Card. Difuzorul, ce este amplasat pe spatele telefonului in partea jos stanga, ofera un sunet bun, dar nu excelent.

Display-ul este unul Quantum de 5.5 inch, ce are o rezolutie de 1440 x 2560 pixeli si o densitate a pixelilor de 538ppi. Este un display-ul destul de asemenator cu cel Triluminos al celor de la Sony. Ofera unghiuri de vizualizare perfecte, culori vii si un contrast bun. La capitolul luminozitatea nu mi se pare ca exceleaza foarte tare.

In ceea ce priveste conectivitatea, LG G4 vine cu 4G LTE, ceea ce ii ofera viteze de descarcare de pana la 300Mbps si viteze de upload de pana la 50Mbps. Wifi-ul este 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth este v4.1 si vine cu A2DP, LE, apt-X. De asemenea, vine cu GPS cu A-GPS, GLONASS si cu NFC.

Hardware

Nu este cel mai perfomant telefon de pe piata, dar tot reuseste sa iti faca treaba. LG a optat pentru un procesor hexa-core Qualcomm Snapdragon 808, din pricina faptului ca Snapdragon 810 are probleme de incalzire. A fost o miscare foarte buna din partea LG-ului, companii precum HTC/Sony au picat in plasa acestui procesor 810. RAM-ul este de 3GB, iar memoria interna este doar de 32GB si poate fi extinsa printr-un micro SD Card de pana la 128GB.

Se descurca perfect in orice aplicatie/joc de pe Google Play.

Camera

Pentru camera principala, LG a folosit un senzor de 16 megapixeli, ce are o dimensiune de 1/2.6″. Acest senzor este pozitionat in spatele unei lentile ce are o deschidere f/1.8, care permite sa intre mai multa lumina in timpul unei fotografii. In opinia mea, camera de pe LG G4 reuseste sa o intreaca pe cea de pe Samsung Galaxy S6, din aproape toate punctele de vedere. De asemenea, camera vine cu stabilizare optica si pentru o focalizare cat mai buna este echipata cu un laser autofocus.

Software-ul camerei a fost facut special pentru LG G4. Aplicatia camerei ofera trei moduri: Simplu, De baza si Manual. Primul mod nu ofera nicio optiune, iar fotografiile se vor realiza doar prin simpla atingere a ecranului(plain point & shoot). Modul de baza ofera utilizatorului optiunile clasice pe care le vedem pe orice telefon.Cel mai interesant este modul Manual, deoarece ai posibilitatea sa modifici tonurile de culoare, ISO-ul, timpul de expunere, balansul de alb si focalizare. Este un mod ideal pentru fotografi. De asemenea, telefonul este capabil sa realizeze fotografii de tip RAW. Calitatea imaginilor este uimitoare atat pe timpul zilei, cat si pe timp de luminozitatea scazuta si noapte. Mai apreciez faptul ca autofocus-ul este foarte rapid si precis.

Camera secundara este de 8 megapixeli, are o deschide f/2.0 si este capabila sa filmeze FULL HD. Este o camera excelenta pentru selfie-uri.

HDR ON(stanga) vs HDR OFF(dreapta)

Poze facute pe timp de luminozitatea scazuta:Modul Simplu(stanga)vs Modul Manual(mijloc) vs Modul Simplu + Led Flash

Alte fotografii:

Video 1080p:

 

Software și Aplicații

Telefonul ruleaza Android 5.1 Lollipop, ce este cusomizat cu LG UX 4.0. In prezent exista si actualizare la 6.0 Marshmallow, din pacate eu nu am primit-o. Oricum este o interfata placuta, dar foarte asemanatoare cu cea de pe G3. De asemenea, intalnim functii precum: dual-window, multi-window, knock-on, de micsoarare/marire a tastaturii si de modificare a butoanelor tactile.

Smartphone-ul vine cu suita de aplicatii de la Google + cateva aplicatii speciale LG:

  • File manager – gestionarul de fisiere
  • Meteo
  • Obiective – o aplicatie similara cu Google Keep
  • Quick Remote – telecomanda virtuala
  • QuickMemo+ – aplicatie de notite
  • LG Smart World – magazin de aplicatii pentru telefoanele LG
  • Voice Mate – aplicatie similara cu S Voice

Baterie și autonomie

La fel ca si G3, G4 vine cu o baterie de 3.000 mAh. Este un standard minim pentru telefoanele de 5.5 inch pentru a avea baterii de asemenea fel. Nu exceleaza la autonomie, dar nici nu dezamageste. Reusesti sa obtii o autonomie de aproape o zi. Am pus telefonul si la un test al video playback-ului si se pare ca autonomia este de 4 ore si 29 de minute. De asemenea, pentru economise de baterie poate fi activat modul Battery Saver.

Verdict și Preț

LG G4 reuseste sa aduca un nou concept de design, cel in care se foloseste pielea. Chiar daca nu este cel mai performant smartphone, tot reuseste sa aduca un plus de eleganta si de stil. Poate fi gasit in oferta la pretul de 1.699 LEI.

Galerie

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: