[Review] Motorola Moto G5S
Moto G5S este unul dintre cele mai recente smartphone-uri midrange lansate de catre Motorola in luna august. „S” vine de la Special Edition, fiind o varianta speciala sau actualizata a smartphone-ului lansat in luna februarie, Moto G5(review). Diferentele dintre cele doua telefoane sunt doar la nivel de constructie si hardware.
Specificatii
- display IPS LCD de 5.2 inch FULL HD, densitate a pixelilor de 442 ppi;
- procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 430, frecventa de 1.4 GHz;
- accelerator grafic Adreno 505;
- 3GB RAM si 32GB memorie interna;
- camera principala de 16MP, deschidere f/2.0, detectia automata a fetei, LED Flash;
- camera de selfie de 5MP cu deschidere f/2.2;
- Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, WiFi Direct, hotspot, Blueooth 4.2, GPS, micro USB 2.0;
- baterie de 3.000 mAh;
- sistem de operare Android 7.0 Nougat;
Puncte PRO
- design premium;
- constructie solida;
- Android curat;
Puncte Contra
- lipsa portului reversibil USB Type-C;
- standardul Wi-Fi 802.11 ac;
Ambalaj si accesorii
Aceleasi lucruri pe care le regasim in cazul lui Moto G5, il regasim si la Moto G5S: un incarcator Turbo Charge, un cablu USB, niste manuale cu instructiuni si cheita pentru lacasul nano-SIM.
Design, Display si Conectivitate
Daca Moto G5 avea marginile din metal si partea din spate era de plastic, in cazul lui Moto G5S constructia este realizata in totalitate din metal, ceea ce aduce un plus de calitate si aspect telefonului. Un alt lucru pe care l-am sesizat fata de smartphone-ul precendent este faptul ca sezorul de 16MP se profileaza dincolo de linia generala a telefonului.
Aderenta in mana a telefonului este relativ ok, senzorul de amprenta si-a pastrat pozitia sub display, iar deblocarea ecranului se realizeaza neasteptat de repede. De asemenea, daca pe generatia trecuta, difuzorul pentru apeluri juca rol si de difuzor pentru muzica, sonerie etc, de acum aceste functii au fost preluate de un nou difuzor care este amplasat la baza telefonului langa portul micro USB 2.0. Un punct contra pe care il sesizez si in cazul acestui telefon este faptul ca vine cu conectivitate micro USB 2.0, si nu cu USB Type-C asa cum ar fi trebuit.
Display-ul are de acum o dimensiune de 5.2 inch, rezolutia este una FULL HD, iar densitatea pixelilor este de 442 ppi. Un panou IPS LCD, la care o sa capeti unghiuri de vizualizare mari, o vizibilitate buna in bataia razelor soarelui si culori parca un pic cam spalacite.
Pe partea de conectivitate wireless regasim Wi-Fi 802.11 in standarnul a/b/g/n(inca nu primim ac), Blueooth 4.2 cu A2DP, LE, EDR, aptX si GPS cu A-GPS, GLONASS. Vine cu 4G LTE Cat.4, ceea ce permite viteze de descarcare de pana la 150 MBps si viteze de upload de pana la 50 MBps.
Hardware
Acelasi hardware de pe Moto G5 il regasim si in cazul lui Moto G5S, adica un procesor Snapdragon 430 de tip octa-core de la Qualcomm, 3GB memorie RAM si 32GB memorie interna extensibila printr-un SD Card de pana la 256GB. Niciun comentariu la acest capitol, s-a descurcat excelent in orice aplicatie.
Rezultate bechmark-uri:
- Antutu: 46.209 puncte;
- Geekbench 4: 627 puncte single-core, 2260 puncte multi-core;
Camere foto
Daca pe smartphone-ul precedent regaseam o camera de 13MP, de aceasta data regasim una de 16MP, diafragma f/2.0, ce vine echipata cu detectia automata a fetei, autofocus, LED Flash si auto HDR. Pe timp de luminozitate buna se descurca decent, focalizarea este precisa, iar nivelul de detalii este destul de crescut. Pe de alta parte, nu mi-au placut fotografiile pe timp de luminozitate scazuta, in care pe langa faptul ca apare zgomotul apare si o nuanta alabstru-mov peste fotografii asa cum se poate vedea si mai jos.
Camera frontala este dedicata in principal pasionatilor de selfie, are o rezolutie de 5MP, diafragma f/2.0, stie sa filmeze FULL HD si vine echipata cu un LED Flash, pentru selfie-uri cat mai bune pe timp de luminozitate scazuta.
Fotografii:
Video FULL HD:
Software
Unul dintre marile plusuri ale acestui smartphone este acela ca ruleaza Android in stadiul nativ, mai precis versiunea 7.1 Nougat. Pe langa aplicatiile Google mai regasim aplicatii precum Outlook, FM Radio, LinkedIn si Moto. Aplicatia Moto iti ofera posibilitatea sa folosesti senzorul de amprenta pe post de butoane de navigatie si sa setezi diverse actiuni prin care sa activezi anumite functii.
Baterie si Autonomie
Moto G5S integreaza o baterie de 3.000 mAh ce reuseste sa ofere, in opinia mea, o performanta foarte buna. Pe partea de autonomie am obtinut undeva la 5 ore si 31 de minute SoT, facand browsing, navigand pe retelele sociale si jucandu-ma un pic. Autonomia se poate mari activand modul Power Saving al sistemului de operare.
Un alt plus la capitolul baterie este acela ca se incarca rapid prin intermediul incarcatorului Turbo Charger din pachet la 5V~3A, 9V~1.6A si 12V~1.2A.
Rezultate teste:
- Utilizare continua: 5 ore si 31 puncte(15% baterie ramasa)
- PC Mark Battery life: 10 ore si 26 minute(18% baterie ramasa);
- Video playback: 7 ore si 52 de minute(5% baterie ramasa);
Verdict si Pret
In concluzie ma asteptam ca Moto G5S sa vina si cu imbunatatiri la nivel de conectica, aici remarcand lipsa portului USB Type-C si a standardului ac de pe Wifi. In rest, il consider un telefon reusit, cu o constructie solida si ce ruleaza Android in stadiul nativ. Poate fi gasit in oferta eMAG la pretul de 999 LEI(link).
Fotografii cu telefonul