[Review] Xiaomi Mi Band 3
Xiaomi a intrat oficial pe aceasta nisa de produse de bratari fitness inca din anul 2015 odata cu lansarea Xiaomi Mi Band 1, pentru a fi urmata de Mi Band 1S, Mi Band 2 si Mi Band 3. De mai bine de jumatate de an am facut trecerea si eu la Xiaomi Mi Band 3, dupa ce timp de un an folosisem Mi Band 2. De asemenea, am mai folosit pentru circa doi ani, inca de la lansare, Mi Band 1.
Specificatii
- dimensiuni: 46.9×17.9×12 mm;
- greutate: 20 grame;
- versiune Blueooth: 4.2;
- rating waterproof: 5 ATM;
- ecran de 0.78 inch de tip OLED;
- rezolutie display: 128 x 80 pixeli;
- capacitate baterie: 110 mAh;
Pret Romania Xiaomi Mi Band 3
Eu am achizitionat-o in vara de pe un site din China la un pret de 94 de LEI. In prezent in Romania, in oferta retailer-ului PC Garage, bratara Xiaomi Mi Band 3 poate fi gasita la un pret de 129 LEI(link achizitie).
Design si Display
Seria Mi Band a evoluat frumos de-a lungul timpului, devenind totodata din ce in ce mai fiabila. La prima versiune de exemplu, au fost destul de multe probleme, dispozitivul iesea foarte usor din lacasul benzii de cauciuc(era sa pierd dispozitivul la o saptamana dupa achizitie), iar bratara de cauciuc necesita sa fie schimbata la maximum 2 luni deoarece se deteriora destul de rapid.
Xiaomi Mi Band 3 este o bratara fitness frumoasa si eleganta, in comparatie cu versiunea Mi Band 2 care parea a fi un device castigat la pufuleti. Micul dispozitiv, ce vine cu un display OLED de 0.78 inch se potriveste perfect in banda de cauciuc, neexistand posibilitatea sa il pierzi.
Display-ul lui Mi Band 3 este de tip touchscreen, este actionabil doar prin swipe-uri de tip stanga-dreapta/sus-jos, iar sub acesta sub forma unei adancituri se regaseste butonul tactil de home.
In comparatie cu versiunile anterioare, banda de cauciuc a acestui dispozitiv este o idee mai rigida si dispune de mult mai multe perforatii pentru strangerea la incheietura. Ce este interesant in cazul bratarilor de tip Mi Band este faptul ca poti schimba benzile de cauciuc foarte usor si sunt foarte accesibile ca pret(costa maxim 10 lei).
In pachet se gaseste dispozitivul, banda de cauciuc, un manual cu intructiuni si cablu de incarcare.
Utilizare, Conectivitate si Aplicatie
Folosesc bratara 24/24, o scot de la mana doar cand fac dus, o conectez la telefon doar odata pe zi pentru a-mi verifica somnul din timpul noptii si cam atat. Toate informatiile despre pasii realizati, caloriile arse si distanta parcursa, le am afisate direct pe bratara. De asemenea, mai afiseaza ceasul(un lucru foarte util in foarte multe situatii), vremea pe zile, notificarile de pe telefon(asta daca tii bratara conectata mereu la telefon) si iti permite sa setezi un cronometru, sa iti gasesti telefonul in cazul in care l-ai pierdut prin casa si sa iti monitorizezi ritmul cadiac, asta deoarece vine cu un senzor dedicat.
Se conecteaza cu orice smartphone cu Android si iOS prin intermediul aplicatiei Mi Fit, ce spre surprinderea mea este actualizata destul de des. Prin intermediul aplicatiei poti vedea detalii despre somn, pasii facuti, caloriile arse, distanta parcursa, cat si un istoric al tuturor acestora. De asemenea, exista o sectiune de Workout in care exista patru activitati: Alergare pe Banda, Alergare Afara, Mers cu Bicicleta si Mers. In cazul tutoror activitatilor enumerate, se monitorizeaza mult mai atent pasii realizati, caloriile arse, pulsul, cat si distanta parcursa prin intermediul GPS-ului.
Baterie si Autonomie
Xiaomi Mi Band 3 integreaza o baterie de 110mAh, care in conditiile de utilizare enumerate mai sus, mie imi ofera o autonomie de o luna si jumatate, aproape doua. Acum, depinde de cum folosesti bratara, daca o vei avea conectata mereu la telefon si vei verifica de fiecare data notificarile pe ea, autonomia poate sa ajunga pana la maximum 20 de zile sau chiar mai putin.
Verdict
Bratara fitness Xiaomi Mi Band 3 o consider a fi un best buy, ce iti va fi de folos in fiecare zi si ce te va face sa fii mult mai activ din punct de vedere fizic.