Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 este unul dintre cele mai noi smartphone-uri de tip midrange din portofoliul Samsung si totodata este unul dintre cele mai cautate device-uri de pe piata, ce beneficiaza de tot felul de promotii prin intermediul operatorilor telecom precum Vodafone, Orange sau Telekom.

Pentru doua saptamani am avut la review noul Galaxy A50, prilej prin care imi pot exprima cateva ganduri si pareri despre cel mai cautat smartphone la momentul actual din Romania.

Specificatii Samsung Galaxy A50

Dimensiuni
158.5 x 74.7 x 7.7 mm
Greutate166 grame
DisplaySuper AMOLED de 6.4 inch FULL HD+
Sistem de operareAndroid 9 Pie customizat cu One UI
Procesor Exynos 9610
Octa-core (4×2.3 GHz Cortex-A73 & 4×1.7 GHz Cortex-A53)  
GPU Mali-G72 MP3
RAM si Stocare4GB RAM si 128GB memorie interna
Camera principala 25 MP, f/1.7, 26mm (wide), PDAF
8 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide)
5 MP, f/2.2, senzor de adancime
Camera de selfie 25 MP, f/2.0, 25mm (wide)
Alte functionalitatisenzor de amprenta in ecran
ConectivitateWi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0 A2DP LE, GPS cu A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, USB Type-C
Baterie4000 mAh

Pret Romania Samsung Galaxy A50

Poate fi gasit in oferta eMAG.ro la un pret de 1.599 LEI(link achizitie).

Puncte PRO

  • ecranul Super AMOLED;
  • camera foto decenta pentru un midrange;
  • baterie ce iti va oferi o autonomie de o zi fara nicio problema;
  • incarcare rapida;

Puncte Contra

  • constructie din plastic;
  • senzor de amprenta lent;

Ambalaj si Accesorii

Pachetul lui Samsung Galaxy A50 a ramas neschimbat in comparatie cu modelele midrange din trecut, in el gasindu-se: smartphone-ul, un incarcartor fast charge precum cel de pe Galaxy S10 Plus(review) de 9V~1.67A sau 5V~2A, o serie de manuale cu instructiuni, cheita pentru lacasul de SIM+SD Card, un cablu USB A la USB C si o pereche de casti obisnuite.

Samsung Galaxy A50 Review Romana si Pareri - Foto 8

Design si Display

Design-ul si constructia sunt din punctul meu de vedere capitolele la care Samsung a cam dat fail in acest an. Galaxy A50 vine cu asa numitul design 3D Glasstic, o combinatie intre sticla si plastic, care este de fapt un plastic mai glossy. Ce trebuie sa stii despre acest plastic ar fi faptul ca se va zgaria extrem de usor, astfel ca va trebuit sa il tineti neaparat intr-o husa de protectie. Se tine destul de bine in mana, nu este un smartphone alunecos, iar camera de pe spate se profileaza departe de linia generala.

In ceea ce priveste elemente prezente, pe partea partea stanga a device-ului regasim slotul pentru cele doua SIM-uri + SD Card, pe partea dreapta butoanele de volum + buton de power, iar la baza portul USB Type-C, jack-ul de 3.5mm si difuzorul audio care este relativ bun.

Galaxy A50 vine cu un display in format Infinity-U de tip Super AMOLED, ce are o dimensiune de 6.4 inch, o rezolutie FULL HD+ si ce acopera cea mai mare partea din suprafata frontala. Un display OLED caruia nu prea ai ce sa ii reprosezi, ce vine cu un notch sub forma unei picaturi de apa ce nu te va deranja, luminozitatea ecranului fiind puternica, iar culorile fiind calibrate corect.

Un lucru introdus in premiera de catre Samsung pe un smartphone midrange din portofoliu il reprezinta senzorul de amprenta in ecran. Pe Galaxy A50 s-a folosit un senzor optic, ce lumineaza de fiecare data cand pui degetul in zona speciala si ce dupa parerea mea deblocheaza destul de greu telefonul, in aproximativ 2 secunde.

Samsung Galaxy A50 Review Romana si Pareri - Foto 4

Hardware

Galaxy A50 este si unul dintre primele telefoane midrange de pe piata ce vine cu un procesor realizat pe arhitectura de 10nm, un Exynos 9610 de tip octa-core ce reuseste sa atinga o frecventa maxima de 2.3GHz. Pe langa acest procesor regasim 4GB memorie RAM si 128GB memorie interna, ce poate fi extinsa prin SD Card de pana la 512GB.

Cateodata agata, adica exista mici blocaje care se realizeaza la trecerea dintr-o aplicatie in alta, pe care eu unul le consider deranjante. Acum nu stiu daca acest lucru este datorat in special hardware-ului, iar mare parte din vina sa o duca chiar software-ul.

In Antutu Benchmark am obtinut un scor de 124.173 puncte, iar in Geekbench 1.604 puncte pe single-core si 4.281 puncte pe multi-core.

Camera foto

Teoretic Samsung Galaxy A50 vine cu un sistem triple camera pe spate, din care practic doar doua dintre aceste camere vor putea fi folosite fizic de catre utilizatorul obisnuit, cea de-a treia fiind doar de adancime pentru realizarea de poze tip portret(bokeh).

Pozele realizate atat cu camera 25MP, cat si cu cea de 8MP ultra wide sunt bune pe timp de zi, expunerea, contrastul si culorile fiind reglate cat se poate corect.

Pe de alta parte, pe timp de luminozitate scazuta pozele nu sunt cine stie ce, cele realizate cu senzorul principal wide fiind lipsite de detalii, iar cele realizate cu senzorul ultra wide fiind prea intunecate. Scene Optimizer este o functie pe care o regasim incorporata in camera foto, ce detecteaza scenariile si imbunatateste fotografiile, folosind inteligenta artificiala.

Poze realizate cu telefonul:

Video senzor Wide:

Video senzor Ultra Wide:

Software

Precum restul modelelor high-end de pe piata, Galaxy A50 ruleaza Android 9 Pie customizat cu cea mai user friendly interfata de pe piata, One UI. Primim celebra functie night mode, noul sistem de navigare prin gesturi, posibilitatea schimbarii rezolutiei, Bixby Routines si multe alte lucruri.

Comparativ cu Galaxy S8-ul meu care ruleaza Android Pie, am observat pe noul Galaxy A50 o functie super interesanta denumita Digital Wellbeing. Iti ofera statistici despre cate notificari primeste intr-o zi, cat de mult folosesti anumite aplicatii si iti ofera posibilitatea sa setezi limite de folosire a acestora.

Pe langa suita celor de la Google regasim: Facebook, Samsung Notes, Bixby, Spotify, Samsung Members, Radio, Samsung Health, My Files, Email, Galaxy Wearable, Smart-Things si Voice Recorder.

Autonomia bateriei

Folosind aplicatii precum Instagram, Whatsapp, Facebook, Google Chrome, Messenger si foarte putin Youtube, avand luminozitatea data pe automat si navigand atat pe Wifi cat si pe 4G am obtinut o autonomie de 5 ore si 56 de minute Screen on Time(SoT), ceea ce consider ca este foarte bine. Bateria de 4000 mAh incorporata va reusi per total sa iti ofera o zi fara grija incarcatorului

Concluzii Samsung Galaxy A50

Daca pana anul trecut seria A putea fi considera a fi un mini S, din acest an nu poate poate fi considerata astfel, luandu-i locul seriei J. Galaxy A50 este un smartphone bun la capitole precum display, baterie si camera foto, dar care sufera din punctul meu de vedere la capitole precum constructie si senzor de amprenta (pe care eu unul il consider a fi destul de lent).

Poze cu Samsung Galaxy A50

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: