[Review] Samsung Galaxy A6 Plus
Samsung Galaxy A6 Plus este smartphone-ul pe care il vei pune cu siguranta pe wishlist, daca esti in cautarea unui telefon midrange bun, cu ecran mare si pret decent. Galaxy A6 Plus a fost lansat alaturi de fratele sau mai mic, Galaxy A6, acum trei luni.
Vezi si Review-ul lui Huawei Mate 20 Pro(link)
Specificatii Samsung Galaxy A6 Plus
- display Super AMOLED de 6 inch, rezolutie 1080 x 2220 pixeli, aspect 18.5:9;
- procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 450 la 1.8GHz;
- accelerator grafic Adreno 506;
- 3GB RAM si 32GB memorie interna;
- camera principala duala: 16 MP (f/1.7, 26mm, PDAF) + 5 MP (f/1.9);
- camera de selfie de 24MP, diafragma f/1.9;
- Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, WiFi Direct, hotspot, Bluetooth 4.2, GPS cu A-GPS, Glonass, BDS, micro USB 2.0;
- baterie de 3.500 mAh;
- sistem de operare Android 8.0 Oreo;
Pret Samsung Galaxy A6 Plus
Poate fi gasit in oferta retailer-ului eMAG.ro la un pret de 1.249 LEI(link).
Puncte PRO
- autonomia bateriei;
- performantele bune ale sistemului de camere principale;
- ecran bezel-less
Puncte Contra
- portul micro USB 2.0;
- lipsa incarcarii rapide;
Ambalaj si Accesorii
In interiorul pachetului gasim urmatoarele lucruri: telefonul, un manual cu instructiuni, o pereche de casti Samsung clasice, un incarcator fast charge de 9V~1.67A/5V~2A, un cablu USB Type-C la USB normal si cheita pentru cele doua lacasuri de SIM + micro SD Card
Design si Display
Samsung Galaxy A6 Plus merge pe linia de design a smartphone-ului lansat anul trecut, Galaxy J5 2017 (review), venind intr-o carcasa unibody din metal, ce are pe spate in partea de sus si de jos acea forma rotunjita a antenelor. Imprumuta si elemente de la Galaxy A8 2018 (review), precum pozitionarea camerei si a senzorului de amprenta pe spate, acestea fiind unul sub altul. Senzorul de amprenta vine intr-o pozitionare chiar foarte buna si este destul de rapid.
Ca si pozitionare a elementelor, difuzorul il regasim pe partea dreapta chiar deasupra butonului de power, iar pe partea stanga regasim doua sloturi, unul pentru un SIM plus un micro SD Card, iar altul pentru cel de-al doilea SIM. Difuzorul are o pozitie optima, daca ar fi fost pozitionat la baza exista riscul obturarii de fiecare data cand se tinea telefonul in modul landscape. Sunetul este decent, nu impresioneaza foarte tare, iar la rezonante mari nu distorsioneaza. La baza avem de jack-ul de 3.5mm si portul micro USB 2.0. Implementarea acestui port micro USB 2.0 in 2018, in locul unuia de tip Type-C, il consider a fi principalul dezavantaj al smartphone-ului.
Primim un display mare pentru un smartphone midrange, un Super AMOLED de 6 inch, ce are un aspect 18.5:9 si o rezolutie FULL HD+. La fel ca si in cazul lui Galaxy A8, marginile din stanga si din dreapta ecranului sunt destul de vizibile, iar marginile din partea de sus si de jos sunt mai proeminente decat in cazul lui Galaxy S9(review). In orice caz, ecranul este unul chiar bun, reproduce exact culorile, luminozitatea este destul de buna pentru un midrange mai ales in bataia razelor soarelui, iar unghiurile de vizualizare sunt bune.
Hardware
Procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 450 la 1.8GHz, 4GB memorie RAM si 32GB memorie interna, un setup suficient pentru un smartphone midrange, ce face fata aplicatiilor uzuale si chiar si jocurilor precum Ashaplt 9 de exemplu.
Rezultate benchmark-uri:
- Antutu: 69586 puncte;
- Geekbench 4: 735 puncte single-core, 3749 puncte multi-core;
Camere foto
De aproape doi ani de zile, smartphone-urile midrange Samsung devin din ce in ce mai bune pe partea de camera foto. Pe spate regasim un ansamblu dual de camere, alcatuit dintr-un senzor principal de 16 MP, ce are o diafragma f/1.7, o distanta focala de 26mm si detectia automata a fetei + un senzor telephoto de 5 MP cu diafragma f/1.9, ce permite realizarea de fotografii cu efect de blur in spate.
Acest setup se traduce in fotograifi reusite atat pe luminozitate buna, cat si pe luminozitate scazuta si intr-o focalizare decenta pentru un midrange. As remarca doar nivelul scazut de detalii pe timp de luminozitate scazuta si lipsa stabilizarii electronice.
Poze realizate:
Video:
Software
Samsung Galaxy A6 Plus ruleaza inca din fabrica Android 8.0 Oreo, ce are aplicata interfata Experience UI, aceeasi interfata pe care o regasim si in cazul lui Galaxy S9, adica una placuta ochiului, destul de clean si de intuitiva. Pe langa aplicatiile Google, regasim: pachetul Microsoft( format din Word, Excel, PowePoint, OneDrive, Skype), Inregistrare Voce, Email, File Manager, S Health, Galaxy Apps, Facebook, Samsung Notes si Samsung Members.
Vine cu functii precum Dual Messenger, ce iti ofera posibilitatea sa te loghezi deodata pe doua conturi diferite pe aceeasi aplicatie de chat, Secure Folder, ce-ti permite sa securizezi foldere cu ajutorul Samsung Knox, de deblocare faciala si cu posibilitatea de a seta teme din magazinul special Samsung, de a alege modul ecranului(Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo si Basic) si cu multe alte lucruri.
Baterie si Autonomie
Samsung Galaxy A6 Plus este un adevarat battery phone, incluzand o baterie de 3.500 mAh, ce ofera o autonomie mai mult decat buna. 4G + Wifi am obtinut o autonomie SoT de circa 8 ore si 37 de minute(6% baterie ramasa), iar printre aplicatiile pe care le-am folosit intens se numera Facebook, Instagram, Reddit, Asphalt 9 si Tumblr.
Daca ar fi sa vorbim despre principalul dezavantaj la acest capitol, ar fi incarcarea, care este extrem de slaba, incarcadu-se la 5V ~ 1.55A, adica in circa 2 ore si jumatate. Ma asteptam macar la un fast charge asa cum regasim si pe Galaxy A8 2018 sau la o incarcare cu 5V ~ 2A. In orice caz, la ce autonomie buna ofera telefonul, il vei incarca probabil odata la 2 zile.
Verdict
Samsung Galaxy A6 Plus il consider a fi alegerea potrivita pentru cei care isi doresc un smartphone midrange, care sa aiba un display mare si un pret decent. Printre principalele dezavantaje ale smartphone-ului as enumera lipsa portului USB Type-C si a incarcarii rapide. Pe de alta parte, la aspectele pozitive as remarca performantele bune ale camerei principale, a autonomiei mai multe decat decente si a display-ului bezel-less.