Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Samsung Galaxy A80

Gama Galaxy A 2019 este una dintre cele mai largi game de telefoane de pe piata, asta deoarece include 8 device-uri, de la Galaxy A10 la Galaxy A80. Cel din urma este smartphone-ul pe care am apucat sa il testez aproximativ 3 saptamani si care poate fi considerat din punct de vedere al hardware-ului smartphone-ul de top al acestei game.

Lucruri Pozitive

  • Design premium;
  • Ecranul borderless si fara notch/punch hole;
  • Baterie potenta;

Lucruri Negative

  • Senzor de amprenta incet;
  • Pret destul de ridicat

Pret Romania Samsung Galaxy A80

Samsung Galaxy A80 poate fi gasit in Romania in oferta retailer-ului eMAG.ro la un pret de 2.649 LEI(link achizitie).

Specificatii Samsung Galaxy A80

Dimensiuni
165.2 x 76.5 x 9.3 mm
Greutate220 grame
DisplaySuper AMOLED de 6.7 inch, rezolutie 1080 x 2400 pixeli
Sistem de operareAndroid 9 Pie customizat cu One UI
ProcesorQualcomm Snapdragon 730 
Octa-core (2×2.2 GHz Kryo 470 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 470 Silver)
GPUAdreno 618
RAM si Stocare8GB RAM si 128GB memorie interna
Camera principala48 MP, f/2, 26mm (wide), PDAF
8 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide)
TOF 3D, f/1.2
Camera de selfie
Alte functionalitatisenzor de amprenta in ecran
ConectivitateWi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0 A2DP LE, GPS cu A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, USB Type-C
Baterie3700 mAh

Design si Display

Samsung Galaxy A80 este smartphone-ul premium al gamei Galaxy A 2019, comparativ cu Galaxy A50(review) si Galaxy A70(review), ce vine cu un cadru din aluminiu si cu sticla pe ambele parti, cea de pe spate fiind curbata pe margini. Ce trebuie sa știi despre acest smartphone este faptul ca vine cu mecanism motorizat de tip slider in zona superioara, ce include o camera rotativa.

Mecanismul rotativ se va declansa doar in momentul in care vei dori sa faci un selfie. De asemenea, se va retrage in totalitate daca telefonul nu este folosit si partial in momentul in care telefonul este intr-o posibila cadere.

Vine cu un display imens, ce masoara in diagonala 6.7 inch si ce are o rezolutie FULL HD+. Un display necurbat pe margini, borderless si fara notch/punch hole, care te va impresiona inca de la prima atingere, oferind o luminozitate puternica, culori vii si unghiuri de vizualizare bune. De asemenea, regasim in ecran si un senzor de amprente, care este din punctul meu de vedere foarte incet si cateodata neprecis.

Principalul avantaj al acestui sistem ar fi acela ca se poate avea un ecran curat, fara notch/punch hole sau alte lucruri de genul. Daca ar fi sa vorbim despre dezavantaje, nu stiu cat de fiabil este mecanismul in timp si cum se va comporta sistemul la prima căzătură.

Performanta

Un procesor Qualcomm Snapdragon 730 de tip octa-core (2×2.2 GHz Kryo 470 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 470 Silver), 8GB memorie RAM, 128GB memorie interna si un accelerator grafic Adreno 618, sunt componentele regasite in interiorul lui Samsung Galaxy A80.

Se descurca bine la capitolul performanta, in diverse jocuri si aplicatii si nu agata la trecerea intre aplicatii. In ceea ce priveste benchmark-uile, in Antutu Benchmark am obtinut un scor 203002 puncte, iar in Geekbench un scor de 2475 punct single-core si 6721 puncte multi-core.

Baterie

Samsung Galaxy A80 vine cu o baterie de 3.700 mAh, ce in combinatie cu procesorul Snapdragon 730 pe 8nm ofera o autonomie mai multe decat decenta, asigurandu-ti o zi fara griji. De asemenea, handset-ul vine cu un incarcator de 25W, ce iti va incarca telefonul 0-100% in aproximativ o ora si jumatate. In medie folosing aplicatiile normale de social media, ascultand muzica si facand browsing am obtinut o autonomie de 5 ore si 43 minute(15% baterie ramasa).

Camera

Camera foto este unul dintre cele mai imprionante lucruri pe care le regasim pe Galaxy A80, ce este folosita atat ca si camera principala, cat si ca modul de selfie. Regasim un ansamblu de 3 camere, alcătuit dintr-un senzor principal de 48MP cu diafragma f/2.0, un senzor ultra wide 8MP f/2.2 si un senzor ToF 3D.

Pentru un smartphone midrange face poze decente, luminozitatea, contrastul si culorile fiind cat se poate de reale. Ce mi se pare interesant este faptul ca avem la bord si AI, astfel ca identifica diverse scene si va optimiza setarile.

Ce nu pot intelege este de ce cand se roteste camera pe modul selfie, nu ni se permite filmarea 4K si realizarea de fotografii cu camera ultra wide.

Poze realizate:

Software

Ruleaza One UI 1.1 aplicat pe Android 9 Pie, intregul pachet software fiind foarte bine optimizat pentru acest hardware. Intreaga experienta este un smooth, neavand parte de frame drops sau lag.

Fiind un smartphone Samsung, vei primi o multime de customizari si setari, pentru a avea parte de o experienta cat mai placuta. Printre aplicatiile regasite avem suita Google, pachetul Microsoft(Word, Excel, PowePoint, OneDrive, Skype), Inregistrare Voce, Email, File Manager, S Health, Galaxy Apps, Facebook, Samsung Notes si Samsung Members.

Concluzii

Dupa aproximativ 3 săptămâni cu Samsung Galaxy A80, pot spune ca este un midrange cu atitudine de flagship. Sistemul rotativ pe baza de motoraș este interesant si ofera ca prim avantaj faptul ca poti avea parte de un ecran fara margini, fara notch si fara punch hole. In schimb nu stiu cât de fiabil este mecanismul in timp si cum se va comporta sistemul la prima cazatura.

Printre principalele puncte forte ale acestui device as remarca ca fiind camera foto, bateria, design-ul premium si display-ul. Pe de alta parte, la capitolul puncte negative as remarca ca senzorul de amprenta din ecran este destul de incet, iar pretul este o idee cam mare.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: