Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e este din punctul meu de vedere smartphone-ul ideal pentru cei care își doresc un telefon de dimensiuni mici și cu hardware de flagship. Poate fi considerat totodata si principalul rival al celebrului Apple iPhone XR(review).

Specificatii Samsung Galaxy S10e

  • dimensiuni: 142.2 x 69.9 x 7.9 mm ;
  • greutate: 175 grame;
  • display Dyamic AMOLED de 5.8 inch, rezolutie 1080 x 2280 pixeli, aspect 19:9, suport HDR10+;
  • Android 9 Pie customizat cu One UI;
  • procesor octa-core Exynos 9820 (2×2.73 GHz Mongoose M4 & 2×2.31 GHz Cortex-A75 & 4×1.95 GHz Cortex-A55);
  • 6GB memorie RAM si 128GB memorie interna, extensibila printr-un micro SD Card de pana la 512GB;
  • camera foto principala: 
    -12 MP, diafragma f/1.5-2.4, 26mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, tehnologie Dual Pixel PDAF, OIS
    -16 MP, diafragma f/2.2, 12mm (ultrawide), 1.0µm
  • camera foto secundara: 
    -10 MP, diafragma f/1.9, 26mm (wide), 1.22µm, Dual Pixel PDAF
  • Wifi 6, Blueooth 5, GPS cu A-GPS, Glonass,BDS, Galileo, USB TypeC, jack de 3.5 mm, NFC;
  • baterie de 3.100 mAh;

Pret Romania Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e poate fi achizitionat din oferta eMAG.ro la un pret de 2.749 LEI(link achizitie).

Puncte PRO

Puncte Contra

  • butonul de power este amplasat prea sus;

Ambalaj si accesorii

Pachetul este acelasi cu cel al lui Samsung Galaxy S10 Plus(review), in care regasim un cablu USB la USB Type-C, un incarcator fast charge de 9V~1.5A sau 5V~2A, un manual cu instructiuni, o pereche de casti AKG by Harman Kardon, cheita pentru lacasaul hybrid si doua adaptoare, unul de la microUSB la USB Type-C, iar altul de la USB la USB TypeC.

Samsung Galaxy S10e Review Romana si Pareri - Foto 7

Design si Display

Este un smartphone de care te vei îndrăgosti încă de când îl vei scoate din cutie si asta datorita dimensiunii mici pe care o are și a faptului ca nu iți va face probleme când va trebui sa îl bagi în buzunarul de la pantaloni. Este destul de ușor, având o greutate de doar 150 de grame și vine într-o construcție premium, realizata din sticla și aluminiu. Mai mi-a placut totodata faptul ca era mai mic in dimeniuni si decat fostul meu Samsung Galaxy S8.

Avand o dimensiune a ecranului de 5.8 inch si marginile foarte inguste, fac ca acest telefon sa fie usor de manevrat cu o singura mana. Rămânând la capitolul display, capatam tot un Dynamic Display, la fel ca si pe Galaxy S10 Plus, perfect echilibrat ce ofera o luminozitatea puternica si culori bine calibrate. De asemenea, nu m-a deranjat deloc faptul ca device-ul vine cu o rezolutie FULL HD+.

Totodata display-ul aduce un punch hole pentru camera de selfie, destul de micuț, ce nu iti va pune probleme când vei urmari videoclipuri sau când te vei juca pe telefon. Daca la frații mai mari regăsim un senzor de amprente Ultrasonic integrat in ecran, de aceasta data avem parte de un senzor de amprente clasic, integrat lateral în butonul de power. Este poate cel mai rapid senzor de amprente pe care l-am întâlnit pe un smartphone, dar din punctul meu de vedere amplasat cam prea sus.

Samsung Galaxy S10e Review Romana si Pareri - Foto 5

Hardware

La capitolul hardware regasim aproape aceleasi componente ca si pe fratii sai mai mari, un procesor pe 8nm Exynos 9820 de tip octa-core, un accelerator grafic Mali-G76 MP12, 6GB memorie RAM si 128GB memorie interna. Nu am avut parte de lag, indiferent de aplicatia pe care am rulat-o.

Pentru amatorii de benchmark-uri am facut si testele Antutu si Geekbench 4, iar rezultatele au fost urmatoarele:

  • Antutu: 324843 puncte
  • Geekbench 4: 4375 puncte single-core si 9581 puncte multi-core.

Camera foto

Camera foto este capitolul la care Samsung niciodata nu a dat gres cu modelele Galaxy S. Daca in cazul lui Galaxy S10/Galaxy S10 Plus regasim un sistem triple camera, in cazul de fata avem parte de doar doua camere pe spate, un senzor principal de 12 MP cu diafragma variabila f/1.5-f/2.4 si un senzor ultra wide angle de 16MP cu diafragma f/2.2.

Pozele sunt perfecte pe orice timp de luminozitate, autofocusul este rapid datorita tehnologiei Dual Pixel, iar stabilizarea acestora se realizeaza atat cu ajutorul software-ului cat si cu ajutorul tehnologiei OIS.

Poze realizate:

Video:

Software

Gasim pe Samsung Galaxy S10e aceeasi interfata One UI, bazata pe Android 9 Pie, o interfata destul de light si aerisita, manevrabila foarte usor cu o singura mana, ce ofera acces la o multime de functii si customizari.

Printre aplicatiile mai speciale regasite pe telefon, pe langa suita Google si Microsoft, mai regasim: Facebook, Spotify, Galaxy Store, Game Launcher, Samsung Notes, Galaxy Wearable(pentru conectarea altor device-uri Samsung), SmartThings si Samsung Health.

Regăsim funcții precum Dual Messenger, ce iti ofera posibilitatea sa te loghezi deodata pe doua conturi diferite pe aceeasi aplicatie de chat, Secure Folder, ce-ti permite sa securizezi foldere cu ajutorul Samsung Knox, Bixby Routines, de deblocare faciala si de a alege modul ecranului(Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo si Basic).

Baterie si Autonomie

Samsung a introdus in Galaxy S10e o baterie de 3.100 mAh, mica la prima vedere, dar care mie unul mi-a oferit o autonomie decenta de 6 ore si 35 minute(15% baterie ramasa), folosind in principal aplicatiile de social media. Practic autonomia propriu-zisa ar fi undeva la o zi. Încărcarea nu este nici ea cea mai spectaculoasa, cu ajutorul încărcătorului de 15W, alimentarea full a durat aproximativ o ora și jumătate.

Concluzii

Daca iti doresti un telefon de dimensiuni mici, cu un hardware puternic, cu o camera foto performanta in orice tip de condiții, Samsung Galaxy S10e este din punctul meu de vedere alegerea ideala. Singurul lucru care pot spune ca m-a deranjat a fost poziționarea prea sus a butonului de power.

Fotografii cu Samsung Galaxy S10e

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: