Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Samsung Galaxy S20

In urma cu mai bine de cateva luni, imediat dupa lansarea oficiala la nivel mondial cat si la local am avut la review Samsung Galaxy S20 Ultra in varianta 5G, un device cu bune si cu rele. Dupa cum bine stiti, Samsung a lansat anul acesta 3 device-uri Galaxy S, fiind vorba despre Galaxy S20, S20 Plus si S20 Ultra(review). A venit totusi momentul sa testez si varianta standard acestei game care se remarca prin trei lucuri principale: design compact, ecranul Dyamic Amoled si camera foto.

Lucruri pozitive

  • camera foto de nota 10;
  • design compact;
  • ecran exceptional;

Lucruri negative

  • procesorul Exynos 990;
  • autonomie scazuta;

Specificatii Samsung Galaxy S20

  • Dimensiuni: 151.7 x 69.1 x 7.9 mm
  • Greutate: 163 grame
  • Display: Dynamic AMOLED 2X de 6.2 inch, rezolutie 1440 x 3200 pixeli, HDR10+, 120Hz@FHD/60Hz@QHD;
  • Sistem de operare: Android 10, One UI 2;
  • Procesor: Exynos 990 Octa-core (2×2.73 GHz Mongoose M5 & 2×2.50 GHz Cortex-A76 & 4×2.0 GHz Cortex-A55)
  • Accelerator grafic: Mali-G77 MP11;
  • RAM: 8GB;
  • Memorie interna: 128GB UFS 3.0;
  • Camera principala: 12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.76″, 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS;
  • 64 MP, f/2.0, 29mm (telephoto), 1/1.72″, 0.8µm, PDAF, OIS, 1.1x optical zoom, 3x zoom hybrid;
  • 12 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1.4µm, Super Steady video;
  • Camera de selfie: 10 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/3.2″, 1.22µm, Dual Pixel PDAF;
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, NFC;
  • Baterie: 4.000 mAh cu incarcare rapida prin fir de pana la 25W si wireless de pana la 15W

Ce pret are Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 poate fi gasit in acest moment in oferta retailer-ului eMAG la un pret de 3.739 LEI(link achizitie).

Design și Display

Samsung Galaxy S20 este un telefon fain din punct de vedere al desgin-ului, compact, ce sincer imi place mult mai mult comparativ cu S20 Ultra si asta datorita faptului ca are doar 6.2 inch in diagonala. De asemenea, un alt lucru care imi place extrem de mult la design-ul lui S20 pe langa faptul ca are spatele din sticla si marginile din metal este faptul ca sistemul de camere nu este la fel de protuberant si masiv ca in cazul modelului Ultra. L-am folosit in cele doua saptamani de testare fara nicio husa de protectie si sincer sa fiu nu i-am simtit lipsa, aderenta mai ales cand il tii in mana fiind extrem de buna.

Display-ul este unul de nota 10++, luminozitate mare in bataia razelor soarelui, neavand nicio problema, culori cat se poate de vii si o camera de selfie integrata intr-un punch hole care este extrem de discret si care nu te va incomoda in jocuri, vizionare de seriale etc. Avem parte si de un senzor de amprenta integrat in ecran, pozitionat corect pe la mijlocul acestuia, ce nu iti va pune probleme in deblocari si diverse autentificari.

Performanta

Din pacate Samsung Galaxy S20 ajunge in Europa, cat si in Romania in varianta cu procesor Exynos 990, fiind din punctul meu de vedere un downgrade major. Din utilizarea de zi cu zi am tras concluzia ca procesorul nu este deloc eficient din punct de vedere energetic si al resurselor, bateria consumandu-se intr-un ritm alert. Pe langa acest lucru am observat ca dupa mai bine de 5-10 minute de folosire, se incalzeste extrem de mult, devenind practic destul de greu de folosit.

Baterie si Autonomie

In ciuda faptului ca vine cu o baterie relativ mare de 4.000 mAh, autonomia este una dezastruoasa si asta in principal datorita procesorului care nu stie sa gestioneze procesele, incalzindu-se intr-un mod neasteptat de neplacut. Navigare pe internet, Facebook, Instagram, Messenger, Whatsapp, work mode, iar autonomia obtinuta a fost in mare parte de doar 3-4 ore SoT.

Pe langa aceasta autonomie dezamagitoare, un lucru care mi se pare halucinant este capitolul incarcare. In timp ce faceam restore la mesajele de pe Whatsapp tineam totoodata device-ul la incarcat, iar bateria nu se incarca, ci dimpotriva se descarca… De asemenea, nici incarcarea wireless pe un pad de la Samsung nu mi s-a parut a fi foarte rapida.

Camera foto

Din punctul meu de vedere, Samsung este un lider incontestabil in domeniul foto, pozele realizate fiind unele splendide pe orice timp de luminozitate. HDR-ul, culorile, contrastul si luminozitatea fotografiilor realizate cu toate cele 3 module fac ca experienta foto sa fie una uimitoare. Multe sincer nici nu prea pot spune despre acest capitol, mi-ar fi placut tutosi ca in loc de camera telephoto sa fie o camera periscop pentru realizarea unui zoom optic pe o plaja mai mare, asa cum este si pe Huawei P30 Pro(review).

Fotografii realizate cu Samsung Galaxy S20:

Concluzii

Ma astept ca odata cu viitoarea generatie Galaxy S30 lucrurile sa se schimbe din punct de vedere al chipset-ului, iar Samsung sa aduca si in Europa viitoarea varianta cu procesor Snapdragon sau sa renunte la gama Exynos cu care din punctul meu de vedere a cam dat chix in acest an. Telefonul puncteaza totusi la capitole importante precum ecran, design si camere foto, facand experienta de utilizare una buna.

Poze cu Samsung Galaxy S20

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: