
[Review] Samsung Galaxy S7 edge
Toata aceasta problema cu smartphone-ul Galaxy Note 7 i-a faut pe cei de la Samsung sa isi concentreze toate eforturile in promovarea intensa a duetului de smartphone-uri Galaxy S7/S7 Edge. Poate ca daca Galaxy Note 7 nu avea problema bateriei, cu siguranta ar fi fost declarat smartphone-ul anului 2016. Consider ca telefonul anului in acest moment ar fi Galaxy S7 edge. Spun acest lucru deoarece smartphone-ul reuseste sa imi satisfaca toate nevoile de care as avea nevoie la un telefon: camera buna, design premium si autonomie mare. De performanta nu mai vorbesc deoarece in acest moment ruleaza orice aplicatie sau joc fara nicio problema.
Smartphone-ul pe care l-am testat in ultimele doua saptamani, Galaxy S7 edge, a astupat aproape toate „golurile” pe care le-a avut predecesorul sau Galaxy S6 edge+(il compar cu Galaxy S6 edge+ datorita faptului ca au aproape aceeasi dimensiune).
Specificatii
- display Super Amoled de 5.5 inch QHD, densitate pixeli 534ppi;
- Android 6.0 Marshmallow;
- procesor octa-core Exynos 8890;
- accelerator grafic Mali-T880;
- 4GB RAM si 32GB memorie interna;
- camera principala:12 MP, f/1.7, 26mm, phase detection autofocus, OIS, LED flash, 1/2.5″ sensor size, 1.4 µm pixel size, geo-tagging, simultaneous 4K video and 9MP image recording, touch focus, face/smile detection, Auto HDR, panorama;
- camera secundara: 5 MP, 1/4.1″ sensor size, 1.34 µm pixel size, f/1.7, 22mm, dual video call, Auto HDR;
- Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth v4.2, A2DP, LE, aptX, GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS ;
- baterie de 3.600 mAh;
Puncte PRO
- design premium;
- autonomie mare;
- cea mai buna camera principala;
- rezistent la apa
Puncte Contra
- lipsa portului USB Type-C;
- expus la zgarieturi;
Ambalaj si accesorii
Mie la test mi-a fost oferita doar cutia telefonului, telefonul si cateva manuale cu instructiuni. In principiu in cutie gasiti incarcatorul fast-charging, un cablu microUSB 2.0, cateva manuale cu instructiuni si o pereche de casti.
Design, Display si Conectivitate
In opinia mea, Samsung Galaxy S7 edge este cel mai frumos smartphone de pe piata. Spun acest lucru deoarece Samsung a reusit sa combine intr-un mod foarte frumos metalul cu sticla si cu display-ului curbat. Daca pe generatia trecuta era folosita doar sticla normala, acum pe noul smartphone este folosita una de tip 2.5D cu marginile rotunjite. Singurele dezavantaje ale smartphone-ului ar fi acelea ca este predispus la o multime de zgarieturi, iar gripul acestuia este slab fata de alte telefoane.
Deasupra display-ului edge-to-edge regasim difuzorul pentru apeluri, senzorii de proximitate si camera de selfie, iar sub acesta butonul de home ce integreaza un senzor de amprenta, care isi face treaba foarte bine. In partea de sus este pozitionat un microfon pentru compensarea zgomotului de fond si slotul pentru micro-SIM si micro SD Card, iar la baza gasim portul micro USB 2.0, microfonul, jack-ul de 3.5mm si difuzorul audio. Sunetul livrat de acest difuzor este bun, dar nu se compara la intensitate cu cel livrat de telefonul meu, Nexus 6P. De asemenea, as fi preferat ca Samsung sa integreze un port USB Type-C. Avem parte si de certificare IP68, ceea ce garanteaza rezinsta la apa si praf.
In ceea ce priveste display-ul smartphone-ului S7 Edge, acesta este unul de tip Super Amoled de 5.5 inch, are o rezolutie de 2560×1440 pixeli si este protejat de o sticla Corning Gorilla Glass 4. Primim ca de obicei un panou de buna calitate, ce ofera o luminozitate mare, culori naturale si unghiuri de vizualizare mari.
Este un smartphone single-sim, ce vine cu un slot pentru micro SIM si unul pentru micro SD Card. De asemenea, telefonul vine cu LTE Cat.9, ce permite viteze de descarcare de pana la 450Mbps si viteze de upload de pana la 50Mbps. Pe partea de conetivitate wireless avem Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 si GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS.
Hardware
Eu la test am avut varianta cu procesor made-in-house Exynos 8890. Conform bechmark-urilor si testelor facute, varianta europeana cu procesor Exynos este mult mai optimizata si ofera o performanta mai buna si o autonomie a bateriei mai mare. In ceea ce priveste celelalte specificatii, smartphone-ul mai vine cu un accelerator grafic Mali-T880, cu 4GB RAM, si cu 32GB memorie interna, ce poate fi extinsa printr-un micro SD Card de pana la 256GB. Ruleaza orice aplicatie sau joc de pe Google Play fara nicio problema.
Rezultate bachmark-uri:
- Antutu: 45.405 puncte
- Geekbech 4: 672 puncte single-core si 1722 puncte multi-core
- Quadrant: 24622 puncte
- PC Mark: 4495 puncte
Camere foto
Galaxy S7 edge vine in prezent cu aproape cea mai buna camera foto. Zic aproape cea mai buna, deoarece cei de la Dxomark consdera ca cea mai buna camera ar fi pe smartphone Google Pixel. In alta ordine de idei am ramas impresionat de calitatea fotografiilor atat pe timp de zi, cat si pe timp de luminozitate scauzta. De asemenea, focalizarea este precisa si rapida, iar procesarea fotografiilor HDR se face in mai putin de o secunda.
Avem parte de filmare FULL HD cu 30 de fps-uri, FULL HD cu 60 de fps-uri si 4K cu 30 fps. Primim 5 moduri pentru fotografii:Automat, Pro, Focalizare selectiva, Panorama, Colej video, Transmisiune live, filmare cu incetinitorul, fotografie virtuala, fotografiere mancare si filmare accelerata. Modul Pro ne permite sa ajustam timpul de expune, balansul de alb, ISO-ul si tipul de focalizare.
Fotografii:
Video FULL HD 60fps:
Video 4K:
Software
Handset-ul ruleaza in prezent Android 6.0.1 Marshmallow. Probabil in urmatoarele doua luni, Samsung va anunta actualizarea la Android 7.0 Nougat. Vorbim de acelasi TouchWiz regasit cam pe toate device-urile Samsung din ultimul timp, in care s-au facut doar mici modificari la nivel design.
Primim la pachet in afara de aplicatiile propriu-zise Google(Google Chrom, Gmail, Maps, Youtube, Drive, Photos si Hangouts), cateva aplicatii Samsung(File Manager, Inregistrare voce, email, Browser Internet, S Health, S Voice si Galaxy Apps) si un pachet de aplicatii de productivitate Microsoft(Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, OneNote si Skype).
Aplcatia Samsung Gear se conteaza la toate dispozitivele smart ale companiei, precum Gear S2, Gear fit etc, iar aplicatia S Health ofera informatii cu privire la puls, nivelul de stres si al oxigenului,ce sunt masurate cu ajutorul senzorului amplasat langa LED Flash. Avem, de asemenea, si un magazin virtual cu peste 700 de teme pentru telefon.
Ecranul edge-to-edge dispune, de asemenea, de un meniu care poate fi accesat printr-un simplu swipe din partea dreapta spre stanga. Acest meniu ne ofera posibilitatea de a accesa o serie de aplicatii ale telefonului, de a apela mult mai repede o persoana si de a citit stirile luate de pe site-ul Yahoo. Daca ecranul telefonului este inchis si atingem una dintre marginile telefonului vom avea posibilitatea sa vedem pe marginea acesteia notificarile si stirile de pe Yahoo.
Baterie si autonomie
S7 edge vine cu cea mai mare baterie din acest segment de telefoane de 5.5 inch, aceasta fiind de 3.600 mAh. Bateria si procesorul sunt optimizate pentru a oferi o autonomie foarte buna si pentru a nu te gandi la nivelul bateriei pe timpul zilei. In testul de utilizare continua am reusit sa ating o autonomie 6 ore.
Ruland un playlist de pe Youtube la luminozitate maxima, am reusit sa obtin o autonomie de 12 ore si 31 de minute. Primim incarcare rapida a bateriei, 0-60% in doar 30 de minute si incarcare wireless, ce se poate realiza prin incarcatoare de tip Qi sau PMA.
Pret si Verdict
Samsung Galaxy S7 edge reuseste sa puncteze la aboslut toate capitolele. In comparatie cu alte companii de pe piata, Samsung reuseste sa aduca invotatii, stie sa isi asculte publicul si stie sa invete din greseli, ceea ce alte companii nu fac. In acest moment poate fi gasit la un pret de 2.649 LEI.
Fotografii