[Review] Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Gear a fost unul dintre primele smartwatch-uri lansate de catre Samsung acum 5 ani, pentru a fi urmat apoi de seria Gear formata intr-un total de sase modele. 2018, ne-a adus totusi o schimbare, renuntarea la numele Gear si revenirea la denumirea Galaxy, prin lansarea smartwatch-ului Samsung Galaxy Watch.
Samsung Galaxy Watch il consider a fi o combinatie a ultimelor doua modele de ceasuri inteligente lansate de catre Samsung, Gear S3(review) si Gear Sport(review), fiind astfel destinat atat utilizatorilor obisnuiti, cat si amatorilor de sport.
Specificatii Samsung Galaxy Watch
- display Super AMOLED de 1.3 inch, rezolutie 360 x 360 pixeli;
- dimensiuni: 49 x 46 x 13 mm;
- greutate: 63 de grame;
- procesor dual-core Exynos 9110 de 1.15 GHz;
- 4GB memorie interna si 768MB RAM;
- Conectivitate: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Blueooth 4.2 cu A2DP, LE, GPS cu A-GPS, Glonass, NFC;
- baterie de 472 mAh;
Pret Romania Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch poate fi gasit in Romania in oferta retailer-ului eMAG.ro la un pret de 1.499 LEI(link achizitie) pentru varianta de 46mm si la un pret de 1.399 LEI pentru varianta de 42mm.
Design si Display
Merge destul de mult pe linia de design a ceasului lansat acum doi ani, Gear S3, cadrul fiind realizat in totalitate din aluminiu. Vine in doua variante, una de 46mm, ce are o dimensiune de 1.3 inch si una de 42mm ce are o dimensiune a ecranului de 1.2 inch. De asemenea, varianta mai mare este disponibila doar pe culoarea Silver, iar varianta mai mica in culorile Midnight Black sau Rose Gold.
Corpul ceasului vine cu certificare 5 ATM/IP68, ceea ce inseamna ca vei putea inota in piscina fara nicio problema si dispune si de certificare MIL-STD-810G, ceea ce ii acrediteaza rezistenta la cazaturi si socuri. Display-ul lui Galaxy Watch este unul Super AMOLED, de tip touch, ce este protejat cu sticla Gorilla Glass DX+.
Navigarea prin meniurile smartwatch-ului se realizeaza atat cu ajutorul inelului rotativ din partea de sus, cat si cu ajutorul celor doua butoane din partea dreapta de Back si Home. Fiind un smartwatch destinat si amatorilor de sport, pe spate regasim un senzor de masurare a ritmului cardiac, care spre surprinderea mea, masoara chiar foarte bine pulsul.
Bratara este realizata in totalitate din cauciuc, este detasabila, astfel ca vei putea atasa orice tip de bratara si dispune de niste striatii longitudinale pe fata superioara.
In pachet veti gasi ceasul, un incarcator de 5V~0.7A, dock-ul pentru incarcare wireless, o banda de cauciuc de marimea S si niste manuale cu instructiuni.
Utilizare, Conectivitate si Aplicatie
Un prim pas in folosirea lui Samsung Galaxy Watch este acela de a-l conecta la orice device cu Android prin intemediul conexiunii Bluetooth si prin intermediul aplicatiei Galaxy Wearable disponibila pe Google Play. Prin intermediul aplicatiei, fiecare utilizator va putea actualiza smartwatch-ul, va putea controla ce notificari sa vina pe ceas, sa instaleze aplicatii dedicate si sa realizeze diverse customizari.
Dispune atat de conexiune Wi-Fi, cat si de conexiune GPS, astfel ca vei putea sa il conectezi la diverse retele Wi-Fi pentru a-si actualiza datele despre vreme si multe alte informatii.
Am folosit smartwatch-ul zilnic, conectat la telefon si mi-a fost foarte util de foarte multe ori, atat in timpul orelor de curs de la facultate, cat si la volan in timp ce conduceam. La cursuri de exemplu, nu mai trebuia sa scot de fiecare data telefonul sa vad ce notificare primeam, iar in timp ce conduceam era foarte util prin faptul ca puteam sa vorbesc la telefon la el, asta deoarece integreaza un difuzor audio si un microfon.
Baterie si Autonomie
Samsung Galaxy Watch integreaza o baterie de 472 mAh, mai mare fata de cea de pe varianta cu 42mm cu circa 57%. Am avut conectat smartwatch-ul la Huawei Mate 20 Pro (review) prin Bluetooth in fiecare zi, timp de 5-6 ore, iar autonomia pe care am obtinut-o a fost de circa 3-4 zile. Cand ajungeam acasa de la facultate, deconectam ceasul de la telefon si ramanea conectat la reteaua Wi-Fi din casa.
Pe langa modul normal de functionare al smartwatch-ului, mai exista doua moduri: Power Saving si Watch Only. Avand bateria incarcata la 100%, activand primul mod va limita performanta device-ului si va oferi acces doar la notificari, apeluri si mesaje prelungind durata de viata a bateriei de pana la 7 zile, iar activand cel de-al doilea mod va fi oferi acces doar la ceas, durata de viata a bateriei crescand la aproximativ 42 de zile.
Concluzii Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch il consider a fi smartwatch-ul ideal pentru oamenii ocupati, care nu au timp de fiecare data sa stea cu telefonul in mana pentru a verifica notificarile si pentru oamenii activi, care vor sa isi monitorizeze indeaproape activitatea sportiva.