Device-uriReview-uriTableteTehnologieTelefoane

[Review] Samsung Galaxy Z Fold2

Trebuie sa recunosc ca abia asteptam sa pun mana pe acest telefon si asta deoarece este una dintre cele mai faine revolutii tehnologice din ultimii ani. Da, am avut la test/review si Samsung Galaxy Z Flip, dar sincer sa fiu nu am fost la fel de impresionat de cum sunt in prezent de Galaxy Z Fold 2.

Samsung Galaxy Z Fold 2 a fost prezentat oficial anul trecut alaturi de cea mai recenta si poate ultima generatie de smartphone-uri Note, anume Galaxy Note20.

Specificatii Samsung Galaxy Z Fold2

DimensiuniInchis: 159.2 x 128.2 x 6.9 mm
Desfacut: 159.2 x 68 x 16.8 mm
Greutate:282 grame
Display:Interior: 7.6 inch Foldable Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+, 1768 x 2208 pixeli
Exterior: 6.23 inch Super AMOLED, 816 x 2260 pixeli;
Procesor:Qualcomm SM8250 Snapdragon 865+  Octa-core (1×3.09 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.8 GHz Kryo 585)
Accelerator grafic:Adreno 650
Sistem de Operare: Android 11 cu One UI 3.1
Camera foto principala:12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.76″, 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS
12 MP, f/2.4, 52mm (telephoto), 1/3.6″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optical zoom
12 MP, f/2.2, 123˚, 12mm (ultrawide), 1.12µm
Camera foto secundara10 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/3″, 1.22µm
10 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/3″, 1.22µm
Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, aptX HD, NFC, GPS cu A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, USB Type-C 3.2
Baterie: Li-Po 4500 mAh
CuloriMystic Bronze, Mystic Black, Thom Browne Edition, Aston Martin Racing Edition

Samsung Galaxy Z Fold2 Pret Romania

Samsung Galaxy Z Fold2 poate fi gasit in Romania in oferta eMAG la un pret de aproximativ 7.100 LEI(link achizitie).

Design și Display

Samsung Galaxy Z Fold 2 este pur si simplu o capodopera, pe care nici nu iti vine sa o folosesti ci dimpotriva sa o lasi undeva in vitrina de acasa si sa o iei rareori cu tine la evenimente speciale sau pentru a-ti impresiona prietenii. Culoarea Mystic Bronze, balamaua de o inalta revolutie inginereasca, rama din aluminiu, sticla, alaturi de sistemul de camere similar cu cel de pe Galaxy Note20 ca design, fac ca Z Fold 2 sa fie intr-adevar un smartphone premium.

Este destul de greu, cantarind undeva la 282 de grame, iar acest lucru este datorat in principal balamei, care in comparatie cu generatie trecuta este mult mai bine realizata si nu mai permite ca praful/nisipul sa intre intre ecran si balama. Comparativ cu gneratia trecuta, ecranul exterior nu mai este unul mic, ci este alungit pe toata suprafata, avand un aspect 25:9. De asemenea, ecranul exterior nu mai are acel notch hidos din partea dreapta, fiind inlocuit cu un punch hole.

Ecranele sunt ambele tip Dynamic AMOLED, cel exterior avand o dimensiune de 6.23 inch, iar cel interior o dimensiune de 7.6 inch si un refresh rate de 120 Hz. Ce nu am inteles eu este de ce ecranul exterior, cel pe care il vei folosi cel mai des nu are acelasi refresh rate inalt.

Ecranul interior este cea mai interesanta piesa din cadrul acestui telefon si asta datorita faptului ca se indoaie pe jumatate, nefiind afectata deloc integritatea acestuia. Si cand vezi un astfel de ecran cum se pliaza, iti dai seama cat de departe a ajuns tehnologia si cum poti vedea in buzunarul de cativa centimetri o tableta de aproximativ 8 inch. Fara indoiala, ecranul este unul tipic Samsung, care se descurca excelent in bataia razelor soarelui si care ofera culorii cat se poate de vii si unghiuri de vizualizare foarte bune.

Dat fiind faptul ca avem parte de un display flexibil, acesta este acoperit o protectie din plastic si asta pentru ca plasticul este flexibil, iar sticla nu. Iar acest lucru este principalul dezavantaj al acestui device, feeling-ul la atingere neffind deloc acelasi cu cel oferit de o protectie sticla. De asemenea, si in acest caz regasim pe mijlocul ecranului o cuta, care sincer sa fiu nu mi-a pus deloc probleme in vizibilitate sau in folosire.

Performanta

Cand achizitionezi un astfel de device, care costa nu mai putin de 7.000 lei, trebuie sa te astepti automat la performanta de top, de aceea acest capitol este cel mai putin relevant din tot acest review al lui Samsung Galaxy Z Fold 2. Apreciez extrem de mult ca a fost folosit un procesor Snapdragon 865+ si nu un procesor de tip Exynos, care se incalzeste destul de mult in sesiuni indelungate de utilizare.

Baterie si Autonomie

Dupa cum bine stim, Samsung Galaxy Z Fold2 vine echipat cu o baterie de 4.500 mAh, mica la prima vedere, dar care reuseste sa faca fata cu brio mai ales ecranului de 7.6 inch atunci cand este folosit. Practic, daca vei folosi doar ecranul principal, vei putea obtine o autonomie de circa 4-5 ore SoT lejer, iar in combinatie cu ecranul exterior poti ajunge la o valoare de 6-7 ore SoT.

Camera foto

Pe Samsung Galaxy Z Fold2 regasim in total 5 camere foto, 2 dintre acestea fiind de selfie, iar restul de 3 fiind cele principale si similare cu cele de pe modelul de anul trecut, Samsung Galaxy S20. Singura diferenta este practic la senzorul telephoto, care in acest caz este unul de 12MP, ce permite un zoom optic 2x. Camerele de selfie sunt ambele de 10MP cu diafragma f/2.2. Pozele sunt unele tip Samsung, adica bune si in care culorile sunt o idee mai saturate.

Software

Este din pacate capitolul care are nevoie de cele mai multe imbunatatiri, iar aceste imbunatiri sunt legate atat de Samsung cat si de Google, al carui software nu este inca pregatit inca pentru device-urile foldable care ajung prin deschidere sa fie tablete. Si spun aceste lucruri deoarece mi-ar fi placut ca aplicatiile sa fie afisate intr-un mod diferit comparativ cu afisarea pe care o ofera un smartphone. Nu mai zic de cum sunt afisate anumite aplicatii pe ecranul mare, precum Instagram, pe circa 70-80% din ecran doar.

Concluzii

Samsung Galaxy Z Fold2 este fara doar si poate o revolutie tehnologica, dar care mai are nevoie de anumite retusuri, mai ales la capitolul software. Apreciez de asemenea faptul ca Samsung tine cont atat de feedback-ul dat de bloggeri/presa/utilizatori si au rezolvat cam toate problemele pe care le-a avut prima generatie.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: