Stiri

Se presupune că plăcile grafice AMD Radeon RX 7000 „RDNA 3” vor fi lansate în decembrie

Un nou zvon despre următoarea generație de plăci grafice AMD Radeon RX 7000 bazate pe arhitectura GPU RDNA 3 a fost postat de Enthusiast Citizen. Leaker-ul care a fost foarte precis cu scurgerile sale anterioare afirmă că AMD va introduce două variante emblematice în decembrie și a împărtășit și câteva estimări de performanță.

Potrivit Enthusiast Citizen, AMD va prezenta oficial familia de plăci grafice RDNA 3 sub sigla Radeon RX 7000 pe 3 noiembrie. Acest lucru a fost deja oficializat de către echipa roșie. Lansarea cu amănuntul a acestor plăci grafice va avea loc în luna decembrie, deci avem de-a face cu o întârziere de aproape o lună, ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere că același lucru s-a întâmplat și cu procesoarele AMD Ryzen 7000, care au fost prezentate oficial la sfârșitul lunii august, dar au fost lansate cu amănuntul abia la sfârșitul lunii septembrie.

Leaker-ul explică faptul că vom primi două plăci grafice emblematice Radeon RX 7000 denumite „first flagship” și „second flagship”. Nu se știe dacă se referă la matrițele Navi 31 și Navi 32 sau la două variante ale GPU-ului Navi 31. Fiți siguri, ambele GPU-uri vor veni cu un design MCM și vor dispune de nodul de procesare de 5 nm al TSMC.

Enthusiast Citizen continuă să precizeze performanțele modelului AMD Radeon RX 70000 cu arhitectura grafică RDNA 3. În ceea ce privește performanțele de ray tracing și rasterizare, linia AMD ar putea avea dificultăți în a concura cu plăcile recent introduse de NVIDIA din seria GeForce RTX 40 și, în special, cu cea de top RTX 4090, care oferă o îmbunătățire de 50 până la 100% în sarcinile de lucru standard rasterizate și care împinge și mai departe limitele de performanță în titlurile de ray tracing și DLSS. Ca atare, este posibil ca AMD să nu fie la fel de încrezătoare în ceea ce privește prețurile pentru gama Radeon ca în cazul gamei Ryzen.

Deși persoana care a făcut această scurgere de informații are un dosar bun, este înțelept să luăm aceste informații cu un bob de sare până când vom obține informații oficiale de la AMD în sine. Este posibil ca estimările de performanță care sunt menționate aici să se bazeze pe primele mostre sau primele drivere & nu va fi prima dată când se va întâmpla acest lucru.

AMD a confirmat că GPU-urile sale RDNA 3 vor fi lansate în noiembrie cu o creștere uriașă a performanțelor. Vicepreședintele senior al companiei, David Wang, Senior Vice President of Engineering, Radeon Technologies Group, a declarat că GPU-urile de ultimă generație pentru seria Radeon RX 7000 vor oferi o creștere de peste 50% a performanței per watt față de GPU-urile RDNA 2 existente. Unele dintre caracteristicile cheie ale GPU-urilor RDNA 3 evidențiate de AMD vor include:

  • 5nm Process Node
  • Advanced Chiplet Packaging
  • Rearchitected Compute Unit
  • Optimized Graphics Pipeline
  • Next-Gen AMD Infinity Cache
  • Enhanced Ray Tracing Capabilities
  • Refined Adaptive Power Management
  • >50% Perf/Watt vs RDNA 2

Linia de GPU-uri AMD Radeon RX 7000 „RDNA 3”, bazată pe GPU-urile Nav 3x, este confirmată pentru prezentare pe 3 noiembrie și vom avea parte și de variante personalizate dezvăluite în aceeași zi. Cu doar câteva zile în urmă, mai multe plăci din seria AMD Radeon RX 7000 nelansate au fost listate în cadrul calculatorului de putere al PSU Enermax, iar acest lucru poate fi sau nu un indiciu probabil al liniei viitoare.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: