Boxa Wireless Sony SRS-XB41 Review Romana si Pareri

Timp de mai bine de doua saptamani am avut ocazia sa ma joc cu cea mai epica boxa de pana acum, Sony SRS-XB41, ce se remarca in principal prin calitatea ridicata a sunetului si bass-ul foarte puternic.

Specificatii Sony SRS-XB41

  • Dimensiune boxa: 291 x 104 x 105 mm;
  • Greutate: 1.500 grame;
  • Conexiune: Blueooth 4.1, NFC, Hands-Free;
  • Protectia impotriva apei: IP67;
  • Dimensiune difuzoare: 58mm
  • Moduri de sunet: Live Sound si Extra BASS;

Ambalaj si Accesorii

Pe langa boxa, care catareste aproape 1.5kg, mai gasim o multime de manuale de instructiuni, un incarcator de tip DC ce va incarca boxa la 5V~3A si doua adaptoare, unul de tipul F pentru piata europeana si unul de tipul G pentru Marea Britanie. Mi-ar fi placut ca in pachet sa gasesc si un cablu auxiliar pentru conectarea prin jack a telefonului cu boxa.

Design si Sunet

Sony SRS-XB41 este o boxa aratoasa, cu un design modern, ce se potriveste oriunde ai aseza-o, fiind realizata in totalitate din material textil. Dispune de niste parti mici din cauciuc in partea de jos pentru o aderenta cat mai buna pe orice suprafata plata. In partea de sus pe langa cele cinci butoane(unul de pauza, doua de volum, unul de Live si cel de power) mai regasim si chip-ul pentru NFC. De asemenea, boxa dispune de o banda LED de tip RGB, ce descrie conturul acestuia si ce ilumineaza in functie de muzica redata.

Pe spate avem un lacas din caucic, care atunci cand il desfacem regasim portul DC, un port micro USB 2.0, un buton pentru resetarea din fabrica a boxei, un port jack, un port USB si trei butoane: BATT, ADD si WPC. Primul buton indica vocal nivelul bateriei boxei, in timp ce de-al doilea buton permite atasare unei altei boxe de tip SRS-XB41 pentru a obtine un sunet mult mai imersiv. WPC este prescurtare de la Wireless Party Chain si permite conectarea de pana la 100 de boxe Sony precum SRS-XB21SRS-XB31SRS-XB41SRS-XB20SRS-XB30SRS-XB40GTK-XB60 si GTK-XB90 pentru a avea cel mai tare party.

Sony SRX -XB41 vine cu certificare IP67, ceea ce inseamna ca este rezistenta la apa si praf. Poate fi luata oriunde, in orice loc, chiar si pe plaja, neavand nimic daca este imersata in mare sau chiar in nisip.

In ceea ce priveste sunetul, acesta este oferit de doua difuzoare de 58mm, ce de asemenea sunt si ele iluminate. Sunetul este fara doar si poate unul clar, mai ales la volum maxim, nu distorsoneaza. Bass-ul, principala caracteristica a boxei, este puternic mai ales prin activarea functiei EXTRA BASS din interioriul aplicatiei dedicate. Primim si o functie, mai precis un buton denumit LIVE, care odata apasat, sunetul va fi mult mai loud si va fi transmis catre o zona mai larga.

Conectivitate, Aplicatie si Autonomie

Se conecteaza cu orice smartphone cu Android sau iOS prin conexiune Blueooth. Ca procesul de conectare prin Blueooth sa fie mult mai rapid, puteti activa functia NFC de pe telefon si dupa sa apropiati telefonul de partea de sus a boxei.

Music Center si Fiestable sunt cele doua aplicatii dedicate boxei Sony SRS-XB41. Prima aplicatie ofera posibilitatea realizarii de setari ale sunetului, de creare a mai multor efecte, de schimbare a iluminarii si de crearea unui asa numit Party Booster. Astfel ca atingând diverse parti ale boxei, vor fi redate sunete diferite, precum scratch-uri, tobe premier, tobe mari și talangi. Fiestable e aplicatia care iti permite sa controlezi luminile boxei si sa adaugi efecte de DJ prin doar cateva atingeri in cadrul aplicatiei.

Nu am gasit ce capacitate are bateria boxei, dar ce pot sa spune este faptul ca aproape doua saptamanu, avand aproape in fiecare zi sesiuni de muzica de aproape o ora, am mai ramas cu circa 30% baterie. Autonomia declarata de producator este de maxim 24 de ore. Ce mai este interesant in cazul acestei boxe, ar fi faptul ca poate incarca la randul ei la nevoie orice device prin intermediul portului USB.

Concluzie si Pret Sony SRS-XB41

Sony SRS-XB41 o consider a fi cea mai echilibrata boxa wireless, ce ofera un sunet clar, fara distorsiuni la rezonante mari si un bass puternic. Poate fi folosita la petreci, pe plaja, poate fi imersata in apa, nisip, spalata si nu va pati nimic. In oferta cel.ro poate fi gasita la un pret de 829 LEI(link achizitie).

Fotografii