Stiri

„Xbox a pierdut războiul consolelor” recunoaște Microsoft, consolele Next-Gen sunt așteptate în 2028

Ca parte a eforturilor sale de a obține aprobarea autorităților de reglementare pentru achiziția Activision Blizzard, în valoare de 69 de miliarde de dolari, Microsoft se confruntă astăzi în instanță cu Comisia Federală pentru Comerț din SUA. FTC dorește să impună un ordin judecătoresc care să împiedice Microsoft și Activision să încheie tranzacția înainte de un proces mai important, care va avea loc în august și care va stabili dacă FTC are un caz antitrust.

În timp ce argumentele propriu-zise ar trebui să fie interesante, documentele juridice au oferit deja câteva informații fascinante, Microsoft afirmând că intenționează să aducă viitoarele titluri Bethesda pe consolele PlayStation. Între timp, Jim Ryan de la PlayStation a declarat că nu vor împărtăși informații despre PS6 cu Activision dacă vor ajunge să fie cumpărați de Microsoft.

Săpând mai adânc în documentele depuse în instanță, Microsoft a recunoscut în mod direct că „Xbox a pierdut războiul consolelor”, spunând că „s-a clasat în mod constant pe locul al treilea, în urma Sony și Nintendo”. Potrivit Microsoft, au avut o cotă de 16% din totalul vânzărilor de console în 2021 (din păcate, partea de plăcintă a Sony și Nintendo este redactată). Dacă ne uităm la baza totală de instalare a consolelor, Xbox se situează la 21 la sută. Bineînțeles, baza de instalare nu spune întreaga poveste – atunci când sunt luate în considerare lucruri precum vânzările de jocuri pentru PC și Game Pass, veniturile Xbox sunt similare cu cele ale Nintendo (dar sunt în continuare în urma celor de la Sony).

Apropo de console, documentele dezvăluie, de asemenea, că acordul Call of Duty propus de Microsoft pe 10 ani ar urma să vadă noi intrări în serie pe PlayStation 6, deoarece Microsoft se așteaptă ca următoarea generație de console să înceapă cândva în 2028.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: