Acer ConceptD 3 Ezel Review Romana si Pareri

Acer ConceptD 3 Ezel este unul dintre cele mai noi laptopuri convertibile ale companiei taiwaneze, destinat in special persoanelor productive si creative. Am testat laptopul pentru mai bine de o saptamana, fapt pentru care am zis sa realizez un review.

Specificații 

  • Display: LCD de 14 inch, FULL HD, touchscren
  • Procesor: hexa-core i7-10750H, cu viteze de pana la 2.6 GHz;
  • Placa Video: Nvidia GeForce GTX 1650, 4GB GDDR6;
  • RAM: 16GB DDR4 SDRAM
  • Stocare: SSD 512GB;
  • Interfata LAN: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax
  • Sistem de operare: Windows 10 Home 64bit;
  • Baterie: Lithium Ion (Li-Ion) cu 4 celule;

Design și Display

Acer ConceptD 3 Ezel este cu adevarat un laptop premium atat din punct de vedere al constructiei cat si din punct de vedere al design-ului, ce te va inpresiona inca de la primele atingere. “Piesa de rezistenta”, temelia acestui laptop este fara doar si poate ecranul rabatabil la 180 de grade, ce practic se rabateaza de la jumatate. Da, am mai vazut laptopuri cu ecrane rabatabile, dar la acelea se rabateaza tot ecranul la 360 de grade. Dezavantajul in cazul acelor laptopuri ar fi ca spatele, la rabatare, va fi practic tastatura, de aceea artificiul acesta de design pe care l-a facut Acer mi se pare ca este unul foarte bun.

ConceptD 3 Ezel vine cu o tastatura confortabila, ce are taste destul de mari si bine profilate, astfel ca nu vei avea probleme in scrierea de mesaje, texte s.a.m.d. Un alt lucru ce favorizeaza buna tastare este reprezentata de touchpad-ul destul de generos, touchpad ce poate inlocui fara nicio problema orice mouse. Tot pe partea de tastatura as mai remarca “iluminarea retro” de culoare portocalie ce iti va favoriza tastarea fara nicio problema si pe timp de intuneric. Regasim inclus in laptop si un stylus destul de subtire, ce ofera aproximativ 4.096 de nivele de presiune. De asemenea, 15 secunde introdus in laptop, stylus-ul ofera o autonomie de circa 90 de utilizare.

In ceea ce priveste display-ul, ConceptD 3 Ezel vine echipat cu un panou LCD de 14 inch, rezolutie FULL HD si ofera culori bune si o luminozitate destul de ridicata, fiind conceput special pentru mediul profesional. Un alt avantaj al acestui laptop ar fi acela ca ecranul este validat PANTONE, reprezentand un avantaj domeniul profesional.

Conectivitate și Sunet

Din punct de vedere al conectivitatii fizice, ConceptD 3 Ezel este dotat cu destul de multe porturi. Astfel, pe partea stanga gasim un slot Kensington lock, port, un port HDMI, un pot Thunderbolt 3 si un mini DisplayPort. Pe partea dreapa, avem doua porturi USB Type-A, un slot pentru SD card si un jack pentru casti/microfon.

Difuzoarele ale lui ConceptD 3 Ezel ofera un sunet clar, dar care din pacate este cam lipsit de bass. Totusi, laptopul vine cu o aplicatie denumita DTS:X Ultra, ce iti permite sa optimizezi sunetul in functie de ceea ce faci in acel moment.

Performanță

Dat fiind si faptul ca este un laptop destinat in special creatorilor, designerilor, arhitectilor s.a.m.m.d., avem parte de o arhitectura interna destul de puternica, alcatuita dintr-un procesor Intel Core i7 de generatia a 10-a, o placa grafica Nvidia GeForce GTX 1650, 16GB memorie RAM si 512GB memorie interna. O configuratie hardware perfecta pentru orice randare video, editare foto si poate chiar si gaming.

Concluzie

Daca ar fi sa definesc Acer ConceptD 3 prin doua cuvinte, acestea ar fi creativitate si profesionalism. Zic acest lucru deoarece acest laptop nu este pentru toata lumea este strict pentru cei deseneaza, pentru cei care editeaza foto/video, pentru designeri s.a.m.d, ce aduc pasiunea la un nou nivel.