AndroidAplicatiiTehnologie

Samsung SmartThings Find, cel mai nou serviciu de localizare al device-ului Galaxy pierdut

Zilele trecute Samsung Romania a anuntat oficial lansarea serviciului SmartThings Find, prin care utilizatorii de smartphone-uri, tablete si smartwatch-uri Galaxy isi pot localiza mult mai usor device-urile pierdute.

Pana la lansarea oficiala, serviciul a fost testat de mai bine de 6 milioane de utilizatori din Coreea de Sud, SUA si Marea Britanie. Aplicatia poate fi instalata pe orice device Samsung Galaxy ce ruleaza minim versiunea Android 8 si se foloseste de tehnologii precum Bluetooth Low Energy (BLE) și Ultra-Wideband (UWB) pentru a le facilita utilizatorilor procesul de căutare a smartphone-urilor Galaxy, a tabletelor, a ceasurilor inteligente și a căștilor.

Prin intermediul serviciului SmartThings Find, utilizatorii pot localiza cu ușurință dispozitivul pierdut, chiar dacă el este offline. Acest lucru se datorează rețelei de utilizatori SmartThings, care pot ajuta la găsirea dispozitivelor pierdute prin utilizarea în siguranță a propriilor device-uri. Dacă un dispozitiv a fost offline timp de 30 de minute, acesta produce un semnal BLE care poate fi recepționat de oricare smartphone sau tabletă Galaxy din apropiere. Dacă vă raportați dispozitivul ca fiind pierdut prin SmartThings Find, smartphone-urile sau tabletele Galaxy din vecinătatea device-urilor pierdute pot alerta serverul SmartThings cu privire la locația acestora, care la rândul său va anunța deținătorul. Toate datele utilizatorului SmartThings Find sunt criptate și protejate, locația dispozitivului pierdut.

Interesant este totusi ca Samsung planuieste ca de anul viitor aplicatia sa fie disponibila si pe device-urile non-Samsung.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: