Device-uriPC/LAPTOPReview-uriTehnologie

[Review] Acer Swift X

In urma cu mai bine de doua luni de zile, in gama Swift si-a facut loc un nou model, care se remarca prin design-ul ultra-portabil, greutatea extrem de scazuta si prin hardware intern. Trebuie sa recunosc ca sunt un mare al acestor tipuri de ultrabook-uri si asta pentru ca le poti lua in ghiozdan si iti poti continua munca de oriunde, fara a te incomoda dimensiunile sau greutatea acestuia.

Specificatii Acer Swift X

Dimensiuni24.7 x 403.5 x 280 mm
Greutate1.39 kg
EcranIPS LCD de 14 inch, FULL HD
ProcesorAMD Ryzen 7 5700U de 1.8 GHz octa-core
Placa graficaNvidia GeForce GTX 1650 4GB GDDR6
RAM16GB LPDDR4X
Stocare1x SSD de 512GB
Sistem de operareWindows 10
WebcamHD 720p
Baterie4 celule(42 Wh)
ConectivitateIEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Gigabit Ethernet, Bluetooth 5.2
PorturiUSB Type-C port:
USB 3.2 Gen 2 (up to 10 Gbps)
DisplayPort over USB-C
USB charging 5 V; 3 A
DC-in port 19 V; 65 W

Design și Display

Acer Swift X este un laptop aratos si solid din punct de vedere al constructiei, ce masoara doar 17.9 mm grosime. Pe langa faptul ca este extrem de subitire, este si usor cantarind undeva la 13.9 kg, facandu-l extrem de portabil. Constructia este realizata dintr-un aliaj de aluminiu, iar ventilatia componentelor interne este mai mult decat buna, mai ales a tastaturii, astfel ca dupa vreo 1-2 ore de utilizare a laptopului nu ti se vor topii degetele pe butoane. Un alt lucru de remarcat in cazul design-ului ar fi faptul ca odata ce il deschizi, partea de jos a laptopului se va ridica cateva grade, facand tastarea mult mai comoda.

Vorbim de un ecran standard ca tehnologie, un IPC LCD de 14 inch, rezolutie FULL HD, al carui margini laterale nu as putea spune sunt nici cele mai groase, dar nici cele mai subitiri, Acer declarand ca raportul ecran-carcasa este de 85,7%. Totusi sta bine la capitolul luminozitate si culori, acoperirea fiind 100% sRGB, iar luminoitatea ajungand la 300 nits, suficient pentru editarea de videoclipuri 4K sau fotografii.

Conectivitate

Conecvitatea de pe Acer Swift X este asigurata in principal de Wifi-ul 6 in standardul ax, intr-un speed test reusind sa obting 458 MBps per download si circa 555 MBps pe upload cu un ping de 6ms. In orice caz, aceste viteze sunt variabile si depind foarte mult de perioada din zi in care faci testul si de cate dispozitive sunt conectate in acel moment la Wifi.

Pe partea de porturi, Swift X vine echipat cu un port HDMI, cu doua porturi de tip 3.2 USB A, cu un port USB Type-C 3.2 si cu un jack de casti de 3.5mm si cu un port. Fiind totusi un laptopul dedicat editarii video/foto, ma asteptam si la un slot pentru SD Card.

Performanță

Da, cu siguranta Acer Swift X nu este best from the best la captiolul hardware, dar are ceea ce trebuie sa aiba un ultrabook, un hardware mai mult decat decent, care poate duce aproape orice tip de aplicatie fara nicio problema. Vorbim despre un procesor de generatia a 5-a octa-core AMD Ryzen 7 5700U, de 16GB memorie RAM si de o placa video Nvidia GeForce GTX 1650 4GB GDDR6.

Concluzii

Acer Swift X este fara doar si poate un laptop recomandabil si asta datorita portabilitatii, a hardware-ului extrem de potente si a design-ului care iese extrem de mult in evidenta.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: