Adaptor Tenda U12 AC1300 Review Romana si Pareri 6

Cei de la Tenda mi-au oferit spre testare in urma cu ceva timp un adaptor USB wireless, denumit Tenda U12 AC1300, care spre rusinea mea am uitat sa ii scriu un review chiar daca il aveam conectat la PC. Este genul de device ce va raspunde la intrebari precum „Cum sa ai parte de WiFi pe un calculator” sau „Cum sa ai parte de WiFi de 5Ghz pe un laptop vechi/nou”.

Tenda U12 AC1300 este un device must have pentru orice detinator al unui PC sau al unui laptop. Rămâne întrebarea, de ce este bun pentru un PC sau un laptop? E destul de simplu, pentru un PC este bun in cazul în care nu îți mai merge placa de rețea sau pur și simplu router-ul este la o distanță prea mare de PC și nu vrei sa te complici cu un fir Ethernet. De asemenea, daca ai un laptop mai vechi sau chiar mai nou ce nu vine cu WiFi dual band, acest device va fi super folositor pentru captarea ambelor rețele.

Tenda U12 AC1300 este un device redus că mărime, un pic mai mare decât un stick USB, dar oarecum de înțeles in condițiile in care este dual band și este capabil de viteze de descărcare de până la 400 MBps pe rețeaua de 2.4GHz și respectiv 867 MBps pe rețeaua de 5GHz.

Vezi si review la Tenda AC19

Totuși, conectat la PC-ul meu antic cu Intel Core i3 de generația a 4-a 😅, am obținut pe 2.4GHz viteze de descărcare de 111 MBps(upload 290.90MBps) și pe 5GHz de 163.11 MBps(upload 301.82 MBps). Aș mai remarca faptul că device-ul include un cablu de extensie de tipul USB 3.0 pentru a ajusta cu usurinta locatia adaptorului de retea wireless si pentru a obtine performante optime.

Configurarea și instalarea a durat mai puțin de un minut. Practic doar am introdus cablul de extensie în PC, in cablu am introdus dispozitivul Tenda și după Windows-ul 10 mi-a activat opțiunea de WiFi, putând astfel să mă conectez la router-ul personal.

Tenda U12 este un chilipir la prețul de 65 LEI(link achiziție), fiind totodată un device util pentru orice posesor al un PC nedotat cu modem și celor care au laptopuri mai vechi sau mai noi ce nu suporta standardul dual band sau al cărui modem este unul de proastă calitate.