Stiri

AMD recunoaște că a supraevaluat prețurile și a vândut insuficient procesoare și plăci video în ultimele două trimestre și intenționează să continue practica

În timpul ultimei teleconferințe cu investitorii și analiștii, Dr. Lisa Su, CEO AMD, a dezvăluit că în ultimele două trimestre compania a redus livrările de procesoare și GPU-uri. Ea a continuat să explice că firma va continua să diminueze comenzile pentru următorul trimestru, deși mult mai puțin.

Compania consideră că acest trimestru următor va returna cele mai diminuate cifre de vânzări din cauza pieței lente, dar stagnante, pentru computere și componente. NVIDIA a recunoscut recent, în urmă cu două luni, o limitare similară pentru GPU-urile sale, dar nu a dezvăluit detalii recente dacă va continua această practică. Majoritatea companiilor din afara componentelor pentru calculatoare înregistrează în general o lipsă de vânzări în primele câteva luni după sezonul de sărbători.

Credem că primul trimestru este cel mai de jos pentru piața noastră de PC-uri – pentru afacerea noastră cu PC-uri, iar în al doilea trimestru vom vedea o oarecare creștere și apoi o a doua jumătate a anului mai mare din punct de vedere sezonier. În ceea ce privește livrările insuficiente, cred că suntem – am livrat mai puțin în trimestrul al treilea, am livrat mai puțin în trimestrul al patrulea.

Vom subcontracta, într-o măsură mai mică, în primul trimestru. Deci cred că puteți deduce acest lucru din orientarea noastră cu o singură cifră în jos. Și apoi, vom reveni la un mediu mai normal. Acum, doar ca o reamintire, totuși, prima jumătate nu este de obicei – prima jumătate este de obicei o perioadă sezonieră slabă pentru clienți, oricum.

– Dr. Lisa Su, director executiv, AMD

Pentru a rămâne competitivă, AMD a redus prețurile la procesoare și GPU-uri în ultimele trimestre. Procesoarele actuale ale companiei, din seria AMD Ryzen 7000, au înregistrat o scădere spectaculoasă de douăzeci de procente a prețurilor din prima lună de la lansare. Intel s-a confruntat cu o situație complet opusă și a continuat să livreze pe piață un exces de stocuri care devin greu de scos de pe rafturi din cauza declinului segmentului PC.

Noua serie AMD Ryzen 7000X3D va începe să fie livrată în a doua jumătate a acestei luni, începând de la 449 de dolari pentru AMD Ryzen 7 7800X3D, 599 de dolari pentru AMD Ryzen 9 7900X3D și 699 de dolari pentru AMD Ryzen 9 7950X3D. Procesorul Ryzen 9 7950X a fost lansat inițial cu un MSRP de 699 de dolari, dar în prezent se vinde sub 600 de dolari, fără a exista semne de creștere a costului cipului în viitor.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: