StiriTehnologie

Apple A16 Bionic se comportă cu 5 procente mai lent decât A15 Bionic în multi-core, dar este cel mai rapid SoC mobil

A apărut primul benchmark al iPhone 14 Pro cu cel mai recent A16 Bionic de la Apple și, deși acesta domină la single-core, A15 Bionic îi ia fața succesorului său la multi-core.

Rezultatele au fost împărtășite de ShrimpApplePro, cu un mic filigran în partea de jos a imaginii Geekbench 5 care indică faptul că a obținut probabil aceste rezultate de pe site-ul chinez de microblogging Weibo. Alte detalii arată că iPhone 14 Pro care a fost supus testului dispune de 6 GB de memorie RAM, lucru pe care Apple nu l-a menționat în timpul anunțului oficial, deși rapoartele anterioare au menționat în mod constant că modelele „Pro” vor beneficia de 6 GB de memorie LPDDR5 în acest an.

Revenind la teste, A16 Bionic care rulează în iPhone 14 Pro obține un scor single-core de 1879, ceea ce îl face cel mai rapid SoC pentru smartphone din această categorie de referință. Din păcate, în cazul în care am presupus imediat că siliciul personalizat va fi ușor mai rapid decât A15 Bionic, aceste rezultate ne-au surprins. În timp ce A15 Bionic obține un scor multi-core de 4885 în comparație cu Dimensity 9000 de la MediaTek, A16 Bionic este cu aproximativ 5 procente mai lent, cu un scor de 4664.

De fapt, A16 Bionic este abia mai rapid decât Dimensity 9000, iar acest lucru se poate datora mai multor factori. În primul rând, scorurile Geekbench 5 sunt ușor de manipulat, așa că le recomandăm cititorilor noștri să trateze aceste rezultate cu un strop de sare deocamdată. În al doilea rând, este posibil ca aplicația Geekbench 5 să nu fie pregătită pentru iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max și, prin extensie, pentru actualizarea oficială a iOS 16.

Vom reveni asupra acestor rezultate atunci când unitățile comerciale ale iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max vor începe să fie livrate către mase, iar după rularea celei mai recente actualizări Geekbench 5, poate că vom avea o imagine mai clară a performanțelor A16 Bionic. Având în vedere că cel mai recent SoC de la Apple este produs în masă pe arhitectura de 4 nm a TSMC, aceste rezultate sunt dezamăgitoare, dar, din fericire, vom avea mai multe informații pentru cititorii noștri în curând, așa că rămâneți pe recepție.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: